Πέφτουν και οι τελευταίες αεροπορικές σημαίες στην Ευρώπη

• Thread starter Thread starter Sunshine
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Sunshine

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgal
επειδή το θέμα σχετικα με τον Μπερλουσκόνι και την ΟΑ έκλεισε... διάβασα αυτό το αρκετά αποδεκτό άρθρο στην σαββατιατικη Ελευθεροτυπία για τις αερογραμμες σημαίας και την πορεία τους στο χρόνο με κοινά στοιχεία.. προτείνω να το διαβάσετε με ένα ήσυχο πνεύμα...

http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=83560336

Λιγα σχολια επ αυτου
1)Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην Ιταλία , ελπίζω να μην τα δούμε και στην Ελλάδα. Τα σχέδια του Μπερλουσκόνι μόνο σωτηρία δεν προσφέρουν στην αλιτάλια. 2) Φυσικά και δεν φταίει η Α3 για την εικόνα της ΟΑ σήμερα... κάποια στιγμη πρέπει να ξεφύγουμε από το δόγμα αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν οι συνδικαλιστές της, επειδή αρνούνται να τα βάλουν με την κυβέρνηση-αφεντικό τους που τους διόριζε σωρρειδών... Όταν έχεις τόσο μεγάλες ζημιές σε καθημερινή βάση , πως να μην χάσεις slots , planes , brand names?? 3)Μια ουσιαστική αλλαγή υπάρχει περιπτωση να γίνει ποτέ?? απο μια κυβερνηση που να αποζητά τη λύση του θέματος. .. 4) η Τεχνική βάση της ΟΑ είναι απο τα καλα κομματια της εταιρειας το οποιο κατέληξε και αυτό ζημιωγώνο..

αυτή τη στιγμή η μόνη λύση γαι ΟΑ και ALITALIA είναι να πουληθούν όσο όσο. Αλλιώς θα πρέπει να βάλουν και οι δύο λουκέτο και να ησυχάσουν. Βέβαια το ότι η ALITALIA είναι στη SKYTEAM είναι ένα πλεονέκτημα γιατί μπορεί πιστεύω πιο εύκολα να συγχωνευτεί. Ήδη προχωρούν οι συζητήσεις με την AEROFLOT. Πάντως οι περισσότερες χώρες από νωρίς ιδιωτικοποίησαν της αεροπορικές εταιρίες και ησύχασαν.

Για αλλη μια φορα αποδεικνυεται ποσο καλους γνωστες περι αεροπορικων και συναφων θεματων διαθετει αυτη η εφημεριδα, παρολο που καποιοι εσπευσαν να αμφισβητησουν την εγκυροτητα των αρθρογραφων , μπλεκοντας τους με τον κιτρινισμο των τηλεοπτικων ΜΜΕ.
Και οι 2 ετιαριες αντιμετωπιζουν πολυ σοβαρα προβληματα, ομως η ιταλικη κυβερνηση ακομα δεν εχει φτασει την ΑΖ στο σημειο να χανει την αξιοπιστεια της μειωνοντας δραματικα το στολο με συνεχεις ακυρωσεις και εκτελεσεις πτησεων οταν υπαρχουν καλες πληροτητες.
Μεσα στα μαυρα χαλια της η ΑΖ εχει ενα στολο και με νεα αεροσκαφη οπως 319,320,321,777 αλλα και ενα regional στολο με Embaer 145,170 με κατι λιγα πλεον AT7 σε πολυ καλυτερη κατασταση απο τα αντιστοιχα των ΟΑ.
Οι σχεσεις κυβερνησης (ΝΔ) με διοικητικα στελεχη της Α3 ειναι κατι παραπανω απο ενθερμες, και αυτο λειτουργει ως αρνητικος παραγοντας στην ουσιαστικη αναπτυξη των ΟΑ.
Τελος καθε χρονο η μαλλον τελος χρονου ακουμε οτι θα δοθει μια οριστικη λυση στο προβλημα της ΟΑ, αλλα δυστυχως παλι τα ιδια. Επομενως οι επιβατες καλα κανουν και δεν εχουν υπομονη.

jetflight":3ghlpfij said:
Και οι 2 ετιαριες αντιμετωπιζουν πολυ σοβαρα προβληματα, ομως η ιταλικη κυβερνηση ακομα δεν εχει φτασει την ΑΖ στο σημειο να χανει την αξιοπιστεια της μειωνοντας δραματικα το στολο με συνεχεις ακυρωσεις και εκτελεσεις πτησεων οταν υπαρχουν καλες πληροτητες.
Μεσα στα μαυρα χαλια της η ΑΖ εχει ενα στολο και με νεα αεροσκαφη οπως 319,320,321,777 αλλα και ενα regional στολο με Embaer 145,170 με κατι λιγα πλεον AT7 σε πολυ καλυτερη κατασταση απο τα αντιστοιχα των ΟΑ..

Σωστά τα λες, αυτοί δεν έκοψαν πτήσεις , απλά έκοψαν ολόκληρη την βάση του Μιλάνο και έδωσαν και 3 777 στους Τούρκους...

jetflight":3ghlpfij said:
Οι σχεσεις κυβερνησης (ΝΔ) με διοικητικα στελεχη της Α3 ειναι κατι παραπανω απο ενθερμες, και αυτο λειτουργει ως αρνητικος παραγοντας στην ουσιαστικη αναπτυξη των ΟΑ.

Σατανικό σενάριο!! Πριν δηλαδή το 2004 όταν η κυβέρνηση δεν είχε ένθερμες σχέσεις με την Α3 όλα δούλευαν ρολόι στην Ο.Α... Η τωρινή κυβέρνηση φταίει δηλ. για τα χάλια της Ο.Α, αν έλειπε αυτός ο αρνητικός παράγοντας η Ο.Α θα προχωρούσε σε ουσιαστική ανάπτυξη...

Πάω να κάνω κανένα παγωμένο ντουζάκι γιατί σφίξανε και οι ζέστες...

COMPUTERISE":a6cnh7p0 said:
Σατανικό σενάριο!! Πριν δηλαδή το 2004 όταν η κυβέρνηση δεν είχε ένθερμες σχέσεις με την Α3 όλα δούλευαν ρολόι στην Ο.Α... Η τωρινή κυβέρνηση φταίει δηλ. για τα χάλια της Ο.Α, αν έλειπε αυτός ο αρνητικός παράγοντας η Ο.Α θα προχωρούσε σε ουσιαστική ανάπτυξη...
Πάω να κάνω κανένα παγωμένο ντουζάκι γιατί σφίξανε και οι ζέστες...

Computerise αν θες τη γνώμη μου νομίζω πως η προσωπική σου αντιπαράθεση με τον jetflight σου θολώνει λιγάκι την κρίση. Γιατί το σενάριο μπορεί να είναι σενάριο αλλά δεν παύει να είναι πιθανό. Κι εγώ σαν απλός πολίτης που δεν πολυεμπιστεύομαι τους πολιτικούς στην Ελλάδα όταν βλέπω τον Σπηλιωτόπουλο να απονέμει βραβεία παρέα με το Βασιλάκη χωρίς αυτό να λέει κάτι από μόνο του μου δημιουργούνται συνειρμοί. Πριν, μετά το 2004 δε λέει κάτι, οι περισσότεροι από το ίδιο χαρμάνι είναι, μπλε και πράσινοι. Από που αντλείς τόση εμπιστοσύνη στους πολιτικούς ώστε να αποκλείεις τέτοιου είδους σενάρια?
http://www.aegeanproam.com/static/image ... winner.jpg

Το να σχολιάζω όσα αλλοπρόσαλα διαβάζω στο φόρουμ δεν σημαίνει οτι έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αντιδικία με κανέναν...

Αυτή η φωτό που έβαλες αγαπητέ δείχνει τον υπουργό τουρισμού να φωτογραφίζεται σε μια εκδήλωση παρέα με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας της Ελλάδας. Πες μου λοιπόν που βλέπεις το μεμπτό?
Υπουργός τουρισμού είναι με τον Βασιλάκη θα φωτογραφίζετε, με ποιόν θέλεις να φωτογραφίζετε με τον Βουτσά ή με την Μενεγάκη? Εμένα προσωπικά δεν μου δημιουργείτε κανένας συνειρμός, βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να βρίσκονται μαζί σε εκδηλώσεις ο υπουργός τουρισμού με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας μιας χώρας. Συγνώμη αλλά αυτά τα σενάρια τα θεωρώ και βλακώδη και αρρωστημένα. Δηλαδή για να καταλάβω, θέλετε να πιστέψω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει στόχο της να ξεπουλήσει όσο όσο την Ο.Α προς όφελος της Α3? Σαφέστατα και έχω ελάχιστη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς όλων των χρωματικών αποχρώσεων, αλλά άλλο αυτό και άλλο να πιστεύω ότι τα εγκληματικά λάθη που έγιναν από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις έγιναν με σκοπό την κατάρρευση της εταιρίας προς όφελος του Βασιλάκη... Ήμαρτον πιά...

Το μεμπτό είναι οτι κανείς υπουργός δεν ενήργησε για τα συμφέροντα της ΟΑ για την οποία είναι εντεταλμένοι να ενεργούν.Η' τουλάχιστον δεν είδα καμμιά φωτογραφία υπουργου με τη τις διοικήσεις της ΟΑ τις οποίες αυτοί διορίζουν.Μήπως πρέπει να πιστέψουμε λοιπόν οτι έκαναν οτι μπορούσαν για την εταιρεία και απλά δε μπόρεσαν;

Ειπαμε να μην πυροδοτησουμε την κατασταση ο καθε ενας θα πρεπει να λεει τη γνωμη του και οποιος διαφωνει να αποδυκνυει πανω στο σημειο και οχι παλι επι πρωσοπικου.
Η ΑΖ δεν διεκοψε τελειως το Μαλπενσα,αλλα το μεγαλυτερο μερος κυριως των διεθνων πτησεων για να ικανοποιησει τους Γαλλους. Βεβαια συνεχισε αλλα το ειχε προσχεδιασμενο και οχι σαν την ΟΑ που ξαφνικα η ανυπαρκτη διοικηση καταλαβε οτι τα αεροπλανα δεν εφταναν.
Δεν ειπα πουθενα οτι η κυβερνηση π.χ χρηματοδοτει την Α3. Απλα οτι απαξιει τις ΟΑ λογω των καλων σχεσεων Α3 κυβερνησης που και μονο φιλικες να ειναι με ολη την κακη οσμη που αναβλυζει το πολιτικο συστημα κρινεται υποπτη.
Μπορει καποια μελη που ζουν στο εξωτερικο να μην αντιλαμβανονται τη δικαιολογημενη κακη εντυπωση του κοσμου για τους πολιτικους στην Ελλαδα ,αλλα ετσι ειναι η πραγματικοτητα.

Η απόδειξη είναι οι επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο της Ευρώπης και οτι κάποιοι πολιτικοί έχουν μερίδια στην Α3.Την ανύπαρκτη όπως χαρακτηρίζεις διοίκηση της ΟΑ τη διόρισαν οι κυβερνώντες.Επαναλαμβάνω:αυτοί που έπρεπε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ΟΑ.

Ποιες ερωτήσεις και ποιοι πολιτικοί? Αν ειναι να συνεχίσουμε με όρους καφενείου να μου το πείτε να ακυρώσω την παρακολούθηση. Αν είναι να χάνω το χρόνο μου....