Pegasus στην Αθήνα

Υπάρχει η επιλογή ταξί, μινι βαν (τα οποία παζαρεύονται) και λεωφορείου βασικά, με φθηνότερα να είναι τα αστικά λεωφορεία. Πληροφορίες εδώ

http://www.sabihagokcen.aero/passengers ... sportation

Η επιλογή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και γούστα, το'χω κάνει με μίνι βαν απ'ευθείας και με αστικό-φέρρυ μποτ-τραμ :D Αλλά αν πάρεις απ'ευθειας λεωφορείο, δεν νομίζω να σου πάρει 1,5 ώρα εκτός και αν είσαι στις ώρες αιχμής.
 
Καλησπέρα.
Έχω πετάξει 2 φορές από το SAW. Λοιπόν όλα είναι ανάλογα του χρόνου σου. Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι το Havatas που πέρσυ ήταν 20 λίρες.
Με το Havatas πας σε κεντρικά σημεία της Πόλης (κυρίως πλατεία Ταξίμ). Από'κει και πέρα υπάρχουν τα minibus τα οποία ήταν πάντα μα πάντα ακριβότερα. Ίσως αν είσαι κανένας τελευταίος επιβάτης να βρεις φθηνότερα. Όσο για τα ΜΜΜ δεν αξίζει γιατί χάνεις αρκετό χρόνο και η διαφορά τιμής είναι μικρή. Δηλαδή αν θες να πας πχ Ταξιμ ή Σουλταναχμετ άστα να πάνε. Θα πάρεις το λεωφορείο που έχει κάπου στα 5ευρώ αν θυμάμαι καλά και μετά από 2 ώρες περίπου (ανάλογα με την κίνηση) φτάνεις στο Καρακοϋ. Από εκεί θέλεις το καραβάκι (3 λίρες) να πας απέναντι και από εκεί τραμ (3 λίρες) για να πας ή Σουλτάναχμετ ή τράμ + τελεφερίκ (3+3 λίρες). Ταξί ξέχνα το με τέτοια κίνηση! Γενικά για νορμάλ αποστάσεις είναι αρκετά φτηνό. Επίσης αν θέλεις να πας Ατατουρκ θα σου βγει λίγο ο κούκος αηδόνι, καθώς η κυβέρνηση έκοψε τα δρομολόγια από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, θα πρέπει να πας στην Τακσιμ ή κάπου που έχει μετρό... Ελπίζω να βοήθησα.
 
Καλημέρα, Καλη Χρονια σε όλους και ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Την Pegasus δεν την ήξερα. Προχτες με αφορμη το 30% της Α3, έκανα μια αναζήτηση στο Viva.gr για Φλεβάρη/Μάρτη και την ειδα! Ετσι μιας και η τιμη ειναι πολυ δελεαστικη (179.96 EUR για 2 ατομα) αρχισα να το προγραμματιζω...Κι εγω απο τα λιγα που εκανα αναζητηση, εκοψα οτι τα HAVATAŞ Shuttle ειναι μια χαρα. Στο site τους δινουν την διαδρομη για TAKSİM στα 13 TL (4,5 €), ενω οτι ειχα δει για Mini Bus εβρισκα τιμη 50 € μιας διαδρομης για τα δυο ατομα.

Το καλοκαιρι του 2002 εκανα διακοπες στην Κομοτηνη, ειχαμε χτυπησει απο εκει ενα 4ημερο και με ενθουσιασε πολυ η Κωνσταντινούπολη, αλλα δεν προλαβαμε να δουμε πολλα! Τοτε μειναμε στην πλατεια Ταξιμ και θυμαμαι οτι βολευε. Αυτη φορα το προγραμματιζω για 7ημερο. Επειδη βλεπω οτι οι συμφοριτες ειναι παντα ενημερωμενοι :D και δεν θυμαμαι & πολλα απο το 2002...εχει κανει να προτεινει ως περιοχη διαμονης μεταξυ της Ταξιμ ή Σουλταναχμετ?...και για ποιο λογο? Για ξενοδοχειο απο μια ματια που εριξα, μιας και θα ψαξουμε κατι αρκετα οικονομικο (το ταμειο ειναι μειον) ειδα αρκετες επιλογες...Αν καποιος εχει να προτεινει κανενα φτηνο & συμπαθητικο...Δεκτά όλα! :D
Ευχαριστω και παλι!!!
 
Υπάρχει και η επιλογή του μετρό/τρένου. Λεωφορείο συνδέει το SAW με το σταθμό Kartal του μετρό (κανά 20λεπτο διαδρομή) Από κει μετρό για Ayrilikcesme και μετά Marmaray (υποθαλάσσιο τρένο) για Sirkeci.
 
Καλημέρα.
Ταξιδεύω στις 10.25 το πρωί με pegasus airlines (06/01/2016) απο το sabiha gocken (PC745) και ψάχνω κάτι οικονομικό και κοντινό στο αεροδρόμιο για να μείνω το βράδυ της προήγουμενης μέρας.
'Εχω υπολογίσει να είμαι στις 9 στο αεροδρόμιο με web check in. Είναι οκ χρονικά πιστεύετε ? Επίσης αξίζει να είμαι πιο πρίν για spotting? Έχει κάτι αξιόλογο και κάλα σημεία?
Όσο για την διαμονή, και για κοιμηθώ όσο μπορώ περισσότερο, έψαξα περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο με φτηνά ξενοδοχεία και κατέληξα στο kadikoy (22 ευρώ, Hush Hostel), από όπου τα Havatas θέλουν 1 ώρα μέχρι το Sabiha. Έχετε μήπως να μου προτείνεται κάποια άλλη περιοχή που να απέχει περίπου το πολύ μια ώρα απο το αεροδρόμιο και με κόστος μετάβασης κοντά στα 5 ευρώ ?
 
Top