Αν κατανοησα καλα τα οσα γραφηκαν προηγουμενως, η ΟΑ για το χειμερινο της προγραμμα αυξησε τη συχνοτητα καποιων δρομολογιων, προφανως με οικονομοτεχνικα κριτηρια (δικια μου υποθεση).
Επειδη καινουρια α/φη δεν θυμαμαι να ενταχθηκαν στο στολο, ενω απεναντιας εφυγαν καποια νοικιασμενα, και πολλα εχουν γραφει για ανεπαρκεια α/φων, αυτο σημαινει οτι αναγκαστικα πρεπει να μειωθηκαν οι συχνοτητες σε καποια αλλα δρομολογια ή να "τεντωσανε" το προγραμμα ετσι ωστε να βγαζουν περισσοτερα δρομολογια με λιγοτερα ή τα ιδια α/φη.
Επειδη, δεν εχω το χρονο να ανατρεξω σε στατιστικα στοιχεια του στολου και των δρομολογιων (2007 -200

, παρακαλω εαν καποιος μπορει να επιβεβαιωσει ή να διορθωσει την υποθεση μου γιατι θα μας χρειαστει παρακατω.
Λοιπόν, στο
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?p=73148#p73148
φαινεται οτι: Τον Ιανουαριο του 08 η ΟΑ μετεφερε 10,000 παραπανω επιβατες απ'οτι το 07 (+3,32%)
Αυτο μπορει να ερμηνευτει οπως:
1) Παραπανω πτησεις με ιδια πληροτητα (με το στολο τι γινεται ομως ?)
2) Ιδιος (ή μικροτερος) αριθμος πτησεων αλλα με μεγαλυτερη πληροτητα.
Εδω ομως ερχονται και τα στοιχεια της πληροτητας . Τον Γεναρη του 08 ηταν 0,4% μικροτερη απο αυτη του 07.
Αρα μαλλον το 1) και 2) παραπανω δεν φαινεται να στεκουν εκτος και αν εγινε αυξηση αριθμου (και ποσοστου) πτησεων μεγαλυτερη απ'οτι η μείωση της πληροτητας.
Αν οντως αυτο συμβαινει, τοτε εγω ερμηνευω οτι:
1) Η ΟΑ εδιωξε α/φη που δεν τα χρειαζοταν (717) η δεν τη συνεφερε (Χολα) και για το χειμωνα βγαζει μια χαρα το προγραμμα της. Για το καλοκαιρι, εχει ο Θεος.
2) Αλλαξε και το προγραμμα της στοχευοντας σε πιο κερδοφορα δρομολογια.
Ομως τα στοιχεια ενος μηνα (οκ να το δουμε και συνολικα) δειχνουν οτι ουτε η πληροτητα αυξηθηκε, και απ'ότι ακούω ουτε ο στολος αυξανεται..... αρα αυτο που μαλλον γινεται ειναι οτι σιγα σιγα η ΟΑ συρρικνωνεται (και δυστυχως απαξιωνεται μαζι) σε μια ρετζιοναλ εταιρεια. Ελπιζω να γυρισει ο τροχος.
Καλο τριημερο.
Τελικά θα παμε Χαβάη?