Περιστατικό σε πτήση της Α3 ΑΤΗ-TLV

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Και δια τουτο πεταξαν οι συγκεκριμενοι την επομενη σε πτηση για TLV αλλα εκει δεν εγινε τιποτα...Συμφωνω με alex96...Μπες σε ενα αεροπλανο Computerise και στησε ακριβως το ιδιο σκηνικο με εναν φιλο σου και κανε το αεροπλανο μπαχαλο...Αλλα να μην εισαι στην Ελλαδα και με Α3...Να εισαι στο Λονδινο με ΒΑ...Εκει να δουμε αν θα εγραφες τα ιδια που γραφεις εδω και μετα οταν τελειωνε η ιστορια να μας εγραφες και ενα trip report με την εμπειρια σου..
ΥΓ οι 2 ελεγχθηκαν τα χαρτια τους απο την Αστυνομια παλι και βρεθηκαν "καθαροι"...Παντως μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει το τι εκανε η "ηγουμενη" της καμπινας..μαλλον ετοιμαζε τα της απογειωσης..Αν ειχε μπει απο την πρωτη στιγμη στην μεση του περιστατικου ισως να μην φουντωνε τοσο πολυ η κατασταση..

COMPUTERISE":3mu0wvpu said:
Αν έχω σοβαρές ενδείξεις ότι ένας συνεπιβάτης μου έχει ύποπτη συμπεριφορά δεν θα το καταγγείλω στο πλήρωμα και δεν θα απαιτήσω επανέλεγχό του? Αν είναι δυνατόν... καμιά χάρη και καμία υποχώρηση δεν έγινε... όταν πλήθος επιβατών καταγγέλει ύποπτες συμπεριφορές

Δεν κατήγγειλαν ύποπτη συμπεριφορά.

With regards to your enquiry kindly note that on the scheduled AEGEAN flight A3 928 from Athens to Tel Aviv on January the 3rd an initially small group of some Israeli passengers very vocally and persistently asked for two other Israeli passengers to be checked for security issues.

While it is indeed unfortunate that they were possibly racially profiling the customers, indeed their fellow Israelis, because safety must be first, the pilot did feel compelled to delay the flight call the police so to check again the two Israeli passengers documents and identities.

This did take some time of course but the documents were indeed checked and were ok. Unfortunately by that time, due to the delay, a much larger group of passengers were reacting despite the assurances given by the crew about the two passengers. So with the agreement of the two Israeli passengers that were affected, for which we are very thankful, we offered them overnight stay and transport the next day, we offloaded their luggage.

εκτός αν βάζεις το κεφάλι σου στο ντορβά και έχεις τέτοια εμπιστοσύνη στους ελέγχους των αεροδρομίων που η όποια ύποπτη συμπεριφορά στο αεροπλάνο από συνεπιβάτες σου δεν σε επιρρεάζει καθόλου...

Επειδή αναφέρεις ξανά την ύποπτη συμπεριφορά, μπορείς να μου πεις πού διάβασες κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε από τις ανακοινώσεις; Ποια ήταν η ύποπτη συμπεριφορά; Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά; Αν πχ είχαν κάποιο ύποπτο αντικείμενο, γιατί δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι οι επιβάτες ανησύχησαν λόγω ύποπτου αντικειμένου αλλά λέγεται μονάχα ότι οι επιβάτες ενοχλήθηκαν από 2 συγκεκριμένης εθνικότητας επιβάτες;

Επίσης σαφώς και εμπιστεύομαι τους ελέγχους των αεροδρομίων και δεν είχα καταλάβει ότι αυτό σημαίνει ότι βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά. Οι επιβάτες έχουν μέσα ελέγχου και εκπαίδευση δηλαδή; Καλύτερη από του αεροδρομίου; Και είναι οι επιβάτες που μου εξασφαλίζουν το σωστό έλεγχο και όχι το αεροδρόμιο; Αυτό λέμε τώρα;

δεν μιλάμε για 2-3 επιβάτες που φοβήθηκαν... φοβήθηκε το μισό αεροπλάνο, συνεπώς μάλλον δύσκολο το κόβω να προσπαθείς να πείσεις τόσο κόσμο ότι δεν τρέχει τίποτε, όταν όλοι αυτοί πιστεύουν ότι 2 συνεπιβάτες τους είναι ύποπτοι τρομοκρατίας...

Ποιος ήταν ο ΛΟΓΟΣ όμως που τους θεώρησαν "ύποπτους τρομοκρατίας"; Ποια ήταν η ένδειξη; Τα μούσια; Η κυρία Κίτσα και ο κύριος Μάκης και οι 2 Ισραηλινοί που ξεκίνησαν τον καυγά, ξεχωρίζουν καλύτερα τους τρομοκράτες απ' ό,τι τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου και οι αστυνομικοί του αεροδρομίου; Επίσης, εγώ θα πείσω κόσμο; Η ίδια η Α3 δεν αναφέρει πουθενά το από πού ξεκίνησε η διένεξη και οι υποψίες, δε λέει τίποτα περί υποψίας, λέει μάλιστα "they were possibly racially profiling the customers".

για ποιά νομιμότητα μιλάς αγαπητέ όταν παίζεται η ζωή σου στα ζάρια? την όποια νομιμότητα επικαλείσαι την γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου όταν έχω υπόνοιες ότι κινδυνεύει η ζωή μου...

:|

στο Ισραήλ με αεροπλάνο πάω, που είναι πασίδηλος στόχος τρομοκρατών

Όπως και η Αμερική, η Γαλλία, η Γερμανία, όλος ο κόσμος. Ετοιμαστείτε για περισσότερους ελέγχους απ' τον κύριο Μάκη και την κυρα Νίτσα που "τους ξέρει εκείνη αυτούς" και "τον είδε ότι την κοίταζε περίεργα".

Παραθέτω ένα σχόλιο αναγνώστη στη Huffingtonpost ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν επιβάτης στην πτήση

Dear Editor, the article you wrote about the 1/4/15 incident on the Aegean flight from Athens-Tel Aviv was completely distorted and one sided as I was on the plane and this not what I saw or experienced.

Indeed, there was tension and anxiety that began already in the waiting hall, before embarkation. The reason for that had to do with the behavior of one of the men (I did not see the other one) which was very provocative and frightening. He looked at us with a chilling hostility and cold smile that was ominous. He wore a military type shirt, waited to embark last and seemed ready for a disturbance.

The passengers sat down, and some people very quitely and discretely approached the crew which refused to address the situation. As a result, some people wanted to get off the plane as it was ready to leave. There was a commotion but no screaming or fighting. Most everybody sat down or was just raised in their seats to observe what was going on. There was a language barrier as many of the Israelis did not speak English and the crew was not particularly reassuring but rather derogatory in Greek (I speak Greek, English and Hebrew fluently). The 2 passengers were taken off and there was a cursory security check on the overhead items.

Later the security agent told me that there was a canine examination of the luggage before boarding but he did not communicate that in English to the passengers. In fact, he gave me permission to say so in Hebrew. Finally the security agent was screaming at the Israelis that if they did not like it they could get off and buy a ticket elsewhere. He was rather rude. The security did not explain that the 2 passengers were further investigated and they were ok and blamed the Israelis that they, the Israelis, were the only reason they were taken off.

I regret to say that your article is divisive, and reflects poor and one sided journalism which further polarizes the situation between the two traumatized nations. You clearly had an agenda, since the article did not speak to any of the passengers, except the crew and amnesty international.

Profiling is indeed an awful way to relate to one another as human beings and yet as humans under stress we resort to very primal judgments. The context is always important before we judge a reaction, and the overreaction of the passengers was not without a context. There were many other passengers on the flight that looked "arab" on the plane but they were not hostile or provocative. I hope you can amend your article to include a more balanced and whole story, rather than a presentation of an agenda. Sincerely, Dr. Eliou

Το αν ισχύει ή οχι δε μπορούμε να το ξέρουμε μιας και ο καθένας υποστηρίζει κάτι διαφορετικό. Ξαναλέω πως προσωπικά δε θα μπορούσα να κρίνω την αντίδραση του πληρώματος αλλά εγώ δε θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι σ'ένα αεροπλάνο με 50-60-70 αντιδραστικούς επιβάτες για 2+ ώρες και ως πλήρωμα θα έκανα offload τον εαυτό μου. Πρωταρχικός ρόλος είναι οχι μόνο η ασφάλεια των υπόλοιπων επιβατών αλλά και αυτή του πληρώματος. Η απορία η δική μου είναι αν αυτό τελικά ελήφθηκε υπ'όψιν.

Δεν περιγράφω άλλο!
Μπλουζάκι παραλλαγή, παγωμένο χαμόγελο και "chilling hostility" ενώ περίμενε να επιβιβαστεί τελευταίος!
Όλες οι πτήσεις κάτω!

Είδες που δεν ξέρεις; Αυτά είναι daily routine για κάποιους αλλα εσείς κολλήσατε στο ότι έγινε σε αεροπλάνο και μου λέτε για κανονισμούς ΙΑΤΑ κλπ μπαρμπούτσαλα. Το δε υπουργείο τραγικό, έβγαλε ανακοίνωση για τα αυτονόητα. Να ετοιμαστούν λοιπόν να βγάζουν ημερησίως 5500 απο δαύτες το καλοκαίρι...

Προσπαθώ να καταλάβω τι δεν ξέρω και δεν τα καταφέρνω...
Συμφωνώ πάντως για το υπουργείο η ανακοίνωση του οποίου είναι "τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;" και την οποία παρέθεσα ασχολίαστη.

fasoli":2ufi98em said:
Δεν κατήγγειλαν ύποπτη συμπεριφορά.

Έχεις δίκιο... όταν αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας ότι ζητήθηκε να ελεγχθούν οι 2 για θέματα ασφαλείας εννοούσαν γιατί βρωμάγανε τα πόδια τους...

Όταν η αντιτρομοκρατική σε όλο τον κόσμο σου δίνει τετραψήφιο αριθμό και σου λέει ότι αν έχεις ενδείξεις για ύποπτες κινήσεις ρίξε ένα τηλέφωνο και θα το εξετάσουμε, κάθεσαι και μας λες τώρα γιατί οι Ισραηλίτες έκαναν σαματά για 2 ύποπτους στην πτήση τους? Θα μας τρελλάνεις? Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν έπαθαν ομαδική παράκρουση 70 άτομα και ζήτησαν στα καλά του καθουμένου την αποπομπή των 2 από το αεροπλάνο... έχω ταξιδέψει δεκάδες φορές με όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών επιβάτες και ποτέ μα ποτέ κανένας δεν παραπονέθηκε γιατί ο συνεπιβάτης του ήταν Εβραίος ή μουσουλμάνος... το επεισόδιο δεν έγινε στα καλά του καθουμένου, σίγουρα θα υπήρχαν ενδείξεις ή αφορμές για να πάρει τέτοια έκταση...

Επίσης σαφώς και εμπιστεύομαι τους ελέγχους των αεροδρομίων και δεν είχα καταλάβει ότι αυτό σημαίνει ότι βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά. Οι επιβάτες έχουν μέσα ελέγχου και εκπαίδευση δηλαδή; Καλύτερη από του αεροδρομίου; Και είναι οι επιβάτες που μου εξασφαλίζουν το σωστό έλεγχο και όχι το αεροδρόμιο; Αυτό λέμε τώρα;

Όχι λέμε το εξής απλό... ότι αν δω μέσα στην πτήση μου έναν τύπο να κρατάει το κοράνι να φωνάζει Αλλάχ ακ μπακ και να τρέχει στο πιλοτήριο θα σκεφτώ ότι κάτι τρέχει και δεν θα πω ότι δεν τρέχει κάστανο μια και όλοι πέρασαν από έλεγχο ασφαλείας... με λίγα λόγια ναι οι έλεγχοι είναι αξιόπιστοι, αλλά ΠΟΤΕ δεν βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά για κανένα... αν δω κάτι περίεργο στην πτήση μου θα ειδοποιήσω το πλήρωμα και δεν θα επαναπαυτώ στους ελέγχους...

Ποιος ήταν ο ΛΟΓΟΣ όμως που τους θεώρησαν "ύποπτους τρομοκρατίας"; Ποια ήταν η ένδειξη; Τα μούσια; Η κυρία Κίτσα και ο κύριος Μάκης και οι 2 Ισραηλινοί που ξεκίνησαν τον καυγά, ξεχωρίζουν καλύτερα τους τρομοκράτες απ' ό,τι τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου και οι αστυνομικοί του αεροδρομίου; Επίσης, εγώ θα πείσω κόσμο; Η ίδια η Α3 δεν αναφέρει πουθενά το από πού ξεκίνησε η διένεξη και οι υποψίες, δε λέει τίποτα περί υποψίας, λέει μάλιστα "they were possibly racially profiling the customers".

Εδώ έχουμε δύο τινά... ή 70 επιβάτες μιας πτήσεις τρελλάθηκαν και τα έβαλαν αναίτια με δύο συνεπιβάτες τους γιατί ήταν Αραβοισραηλινοί ή δημιούργησαν το επεισόδιο γιατί κάτι είδαν ή άκουσαν και φοβήθηκαν να πετάξουν παρέα με αυτούς... διαλέγεις και παίρνεις... εγώ διαλέγω το δεύτερο εσύ προφανώς το πρώτο... μεγάλα παιδιά είμαστε μυαλό έχουμε ας αποφασίσει ο καθένας λοιπόν με το μυαλό του...

Τι αποδείξεις έχουμε για την αντίδραση αυτή (τη δεύτερη);Τι την δικαιολογεί, με βάση τα όσα γνωρίζουμε;Το "είδα ή άκουσαν κάτι" αποτελεί μη αρκετό επιχείρημα.

OA701":1vql6u98 said:
Είδες που δεν ξέρεις; Αυτά είναι daily routine για κάποιους αλλα εσείς κολλήσατε στο ότι έγινε σε αεροπλάνο και μου λέτε για κανονισμούς ΙΑΤΑ κλπ μπαρμπούτσαλα. Το δε υπουργείο τραγικό, έβγαλε ανακοίνωση για τα αυτονόητα. Να ετοιμαστούν λοιπόν να βγάζουν ημερησίως 5500 απο δαύτες το καλοκαίρι...
Απαντηση στυλ ελληνικης καφετεριας παραλιακης..Ε τοτε τι να την κανουμε την ΙΑΤΑ;Ας την κλεισουμε και ας πηγαινουμε στο αεροπλανο να το κανουμε μπαχαλο και 2 τρελους να το πετανε μεχρι να το προσγειωσουν και μολις ανοιξει η πορτα να μετραμε επιζωντες... :banana: :banana: :wall: :wall: :thx: :thx:
Ως προς το υπουργεια το περιμενα..η ΥΠΑ καμια ανακοινωση;(που ειναι και πιο σχετικοι;)

Δεν περιγράφω άλλο!
Μπλουζάκι παραλλαγή, παγωμένο χαμόγελο και "chilling hostility" ενώ περίμενε να επιβιβαστεί τελευταίος!
Όλες οι πτήσεις κάτω!

Δεν καταλαβαίνω: Γιατί τόση ειρωνία από έναν απόντα προς έναν παρόντα στα όσα εξελίχθηκαν στο αεροσκάφος; :?: :?
Και βέβαια όλες οι πτήσεις κάτω! Αν ένα χαρτάκι με την μαγική λεξούλα "BOMB" ανακαλυφτεί στη τουαλέτα ενός α/φους εν πτήσει τι πιστεύετε ότι θα συμβεί;

Γιατί θα πρέπει λοιπόν να αγνοηθεί η εκφοβιστική συμπεριφορά ενός επιβάτη; Και ποιός θα κρίνει αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να φοβηθούν ή να ανησυχήσουν οι επιβάτες; Εγώ και εσύ από το σαλόνι μας ή ο άλλος που σε λίγο θα βρεθεί στα 35.000 πόδια με την αγωνία και το άγχος που του προκαλεί η συμπεριφορά του άλλου ατόμου;

Εγώ σου λέω ότι δεν είναι τρομοκράτης....Λίγα συμβαίνουν εν πτήσει με κάθε λογής ψυχάκιες, μαστουρωμένους και δεν ξέρω εγώ τι;

Τελικά ωραίο πράγμα ο καναπές! Μας κάνει όλους ειδικούς, παντογνώστες και πάνω από όλα ατρόμητους! :roll:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.