Πλαστά πτυχία πιλότων

AirLaw

Economy-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2009
Μηνύματα
183
Likes
15
Γνωριζεις κανείς ποια είναι η εμπλεκόμενη Βορειοελλαδίτικη σχολή που αναφέρει το άρθρο;
 
Λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος και απίστευτοι διάλογοι για τους τύπους που νόθευαν τις εξετάσεις και μοίραζαν άδειες πιλότων αεροσκαφών σε αδιάβαστους υποψηφίους.

Μου είναι αδιανόητο ότι έβγαλαν δεκάδες πιλότους στην αγορά γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν νεκροί μαζί με εκατοντάδες επιβάτες τους.

Ευτυχώς, από ό,τι φαίνεται, το κύκλωμα έδρασε μόλις 4-5 μήνες και θα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι πιλότοι.

 
Οκ και περνάει τα θεωρητικά μαθήματα... Με τις πτητικές εξετάσεις τι γίνεται? Ή είναι τόσο τέλειοι στο να πετάνε και δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν στα γραπτά μόνο?

Δεν πιστεύω ότι θα κατάφερναν να μπούνε και να περάσουνε type rating αεροσκάφους σε σοβαρή εταιρία.
 
Το οτι εχουμε φτασει σε σημειο τα τελευταια χρονια στον αεροπορικο χωρο να υπαρχουν τετοια κυκλωματα και να εχουμε αεροπλανα βλεπε 738MAX με μυρια προβληματα δειχνει οτι κατι σαπιο πλεον εχει εισχωρησει σε εναν χωρο που θεωρουνταν ασφαλης ως προς τις διαδικασιες του...
 
Τα δυο δυστυχήματα με το 737MAX έχουν συσχέτιση με το εν γένει επίπεδο των χειριστών σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες.
 
Τα σχόλια από τη σχολή :stupid: :rolleyes:

 
Οκ και περνάει τα θεωρητικά μαθήματα... Με τις πτητικές εξετάσεις τι γίνεται? Ή είναι τόσο τέλειοι στο να πετάνε και δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν στα γραπτά μόνο?

Δεν πιστεύω ότι θα κατάφερναν να μπούνε και να περάσουνε type rating αεροσκάφους σε σοβαρή εταιρία.
Σωστή παρατήρηση.
Υποθέτω πως λόγο του ότι οι σπουδαστές είναι Ιρακινοί είχαν πρόβλημα με το να διαβάσουν, να κατανοήσουν και να γράψουν εξετάσεις στα Αγγλικά με την σωστή ορολογία.

Τα σχόλια από τη σχολή :stupid: :rolleyes:

Στις εγκαταστάσεις της Global πήγαιναν και έδιναν εξετάσεις οι σπουδαστές άλλης σχολής της Θεσσαλονίκης.

Ελπίζω να έχουν ενημερωθεί οι αεροπορικές εταιρείες όπου κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη πιάσει δουλειά και να τους κόψουν τον μπιπ αποκλείοντας τους δια παντός από το επάγγελμα.
 
Last edited:
Και η CIA στο κόλπο!. Υπήρχε παρόμοιο θέμα ήδη από το 2014 στην Αθήνα εμπλέκοντας 1500 πιλότους!!!: Κύκλωμα με πλαστά διπλώματα πιλότων: Η CIA είχε ενημερώσει για παράνομες εξετάσεις στην Ελλάδα
Όσον αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το θέμα τότε αφορούσε κυρίως την εκπαίδευση Μηχανικών α/φων και για κάποια θεωρητικά μαθήματα επανεκπαίδευσης χειριστών. Έγινε έλεγχος και αφαιρέθηκαν πολλά πτυχία όχι μόνο Ελληνικά αλλά και κατοίκων άλλων χωρών. Η Άδεια της Σχολής αφαιρέθηκε. Ο ιδρυτής της όμως σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε Σχολή σε άλλη χώρα σε συνεργασία με κάτοικο της χώρας. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας και μάλιστα καταλαμβάνει και την θέση Διευθυντού Αεροπορικής Εταιρείας. Κατά την άποψή μου στους εμπλεκόμενους θα πρέπει να τους αφαιρείτε κάθε αεροπορικό πτυχίο και να μην τους επιτρέπετε να ξαναπλησιάσουν αεροδρόμιο ούτε Αεροπορική Εταιρεία. Αυτά συμβαίνουν διότι η ΑΠΑ/ΥΠΑ υπολειτουργεί και δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος. Φυσικά τα γραφόμενά μου ίσως θίγουν κάποιους και για τον λόγο αυτό εξαφανίζονται (ούτε καν στον κάλαθο αχρήστων). Δεν πειράζει όμως όποιος προλάβει ας τα διαβάζει.
 
Οι αρμόδιες αρχές για τη “ρύθμιση” και την επίβλεψη της λειτουργίας των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, flight schools etc. μπορούν να μας εντυπωσιάσουν με τη σκληρή δουλειά τους. Προς το παρόν, λάμπουν μέσα από την απουσία τους.
 
Top