Πολιτικό αεροσκάφος πρόκειται να εξελίξει η Κίνα

  • Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
06/09/2003
Μηνύματα
5.926
Likes
0
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Πολιτικό αεροσκάφος, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα αεροσκάφη της Airbus και της Boeing πρόκειται να εξελίξει η Κίνα στο πλαίσιο νέου προγράμματος αεροδιαστημικής, καθώς δεν αρκείται πλέον στο ρόλο του "υπεργολαβικού συνεργείου του πλανήτη".


source: Naftemporiki



------------------------------------------------------------------------------------------------



Doeibus?
:twisted:
 
Καλα αν ειναι τοσο επιτυχημενο οσο το Τζιπ τους τοτε καταλαβα... :roll:
 
Vasilis Nikas":3w4r4om3 said:
Καλα αν ειναι τοσο επιτυχημενο οσο το Τζιπ τους τοτε καταλαβα... :roll:



Πριν αρχίσουμε εδώ τα σχόλια και τις συγκρίσεις στο στυλ: "Αχ, ο δικός σου είναι πιο μεγάλος από τον δικό μου, με τι τον μεγαλώνεις καλε συ και σου έχει γίνει τόσο μεγάλος ο φίκος?" να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: ΕΔΏ κάτω είναι ο δρόμος, είτε normal, είτε χωματόδρομος, είτε οτιδήποτε: ντεφάκτο υπάρχει κάτι κάτω από τις ρόδες! Εκεί επάνω δεν υπάρχει τίποτε εκτος από αέρα! Για να πουληθεί ακόμα και στο εσωτερικό πρέπει να τηρηθούνε κάποια βασικά στοιχεια ασφαλειας, το αεροσκάφος να έχει περάσει επιτυχώς πολλά test αντοχής κλπ. Σίγουρα θα έχει avionics δυτικής προέλευσης όπως και power plants. Λογικό, ειδικά άμα θέλει να πουλήσει στο εξωτερικό! Για να πουλήσει στο εξωτερικό πρέπει να γίνει approved από ένα σωρό υπηρεσίες. Δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε μια που θα δώσει άδεια σε ένα σαράβαλο. Ύστερα.. Γιατί η προκατάληψη? Ο Thinkpad σου (και οποιουδήποτε) είναι made by Lenovo. Ρωσικο όνομα, κινεζικο προϊόν. Έχει χάσει η ποιότητα? Όχι. Οι Κινέζοι είναι μια υπολογίσιμη οικονομική δύναμη, άσχετα άμα σου αρέσει η όχι. Στον τεχνολογικό τομέα έχουνε και πάλι το προβάδισμα. Πόσοι κινέζοι είναι στην Doeing και Airbus? Αλλα και σε αεροδιαστημικές εταιρείες? Πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για ιστοριούλες κάνοντας ατυχείς συγκρίσεις, θα πρότεινα να ανοίγαμε τα ματάκια μας, να βλέπαμε τι γίνεται πέρα από τη μυτούλα μας και να μην εκφραζόμαστε σα 12χρόνοι!


ok, Mr Πρώτε? ;)




Έχει τώρα να πει κάποιος κάτι επί της ουσίας? (topic related?)




Φιλικά Στέφος
 
Μπορει και να εχεις δικιο, αλλα οταν βλεπεις το 380 να "δυσκολευεται" (ή να του δυσκολευουν) να περασει καποια στανταρ, τοτε κακα τα ψεματα, πολυ δυσκολα θα δουμε ενα αμιγες κινεζικο αεροσκαφος. Τουλαχιστον αυτην την δεκαετια.
http://www.iht.com/articles/ap/2007/03/12/business/AS-FIN-China-Homegrown-Jet.php
 
Δεν μπορουμε να κανουμε συγκριση ενος αεροπλανου που θεωρείται πρωτοπορο για την παγκοσμια αεροπορια, κυρίως όσο αναφορά το μέγεθός του, με ενα regional jet (ή έστω με ένα επιβατικό) που επιχειρει η Κινα. Μη ξεχνάμε ότι η Κίνα δεν είναι καινούρια στο σχεδιασμό και κατασκευή αεροσκαφών. Έχει αρκετή πειρα με τα Υ-8 (το κινέζικο ΑΝ-12), Υ-5 (ΑΝ-2), Υ-11 & Υ-12 (παρόμοιο με το Islander), Y-7 (AN-24/26), καθώς και το πρόσφατο Xian MA-60:
http://www.ma60.com/

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=9563
 
Η διοίκηση της World Bank ανακοίνωσε πρόσφατα στο CNN πως οι ανεπτυγμένες χώρες εννοώντας κυρίως τη δύση (G8 κλπ.) θα πρέπει να μειώσουν τους μέσους όρους των δεικτών ανάπτυξης από 6.1% έως 7.8% ανάλογα, σε έως 4.2% για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον έλεγχο των αγορών. Αυτό σημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πληγούν κυρίως χώρες παραγωγής πρωτογενών υλών, και επεξεργασίας και χώρες καθ΄ οδόν προς ανάπτυξη (η Ελλάδα θα επηρεαστεί αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Τι σημαίνουν όλα αυτά; σημαίνουν πως γίνεται μια προσπάθεια να χαλιναγωγηθεί μια αγορά προς όφελος μιας άλλης. Η πρώτη είναι η Ασιατική με κεντρομόλο την Κινεζική, ενώ η δεύτερη είναι η Ευρω-Αμερικανική. Η Κίνα δεν έχει ανοίξει ακόμα τα ταμεία της, αν το κάνει και απελευθερώσει τα δολάρια και ευρώ που έχει συσσωρεύσει ανά τα έτη, πάει η διεθνής οικονομία καταστράφηκε. Μην ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος εχθρός των καπιταλιστικών κοινωνιών είναι ο ανεξάρτητος και αυτοδύναμος καταναλωτής. Αυτός που καλλιεργεί πέντε λάχανα για το σπιτικό του και που έχει την κατσικούλα του να του δίνει γάλα (παράδειγμα: δεν είναι περίεργο που τα χωριά και τοπικές ελληνικές κοινωνίες μαράζωσαν μετά την δεκαετία του ΄60). Υπάρχουν φυσικά κάποιες (καπιταλιστικές) κοινωνίες που τα έχουν λόγο δομής σχεδόν λυμένα αυτά. Και αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτή η εισαγωγή μας βοηθά να κατανοήσουμε τη ρίζα κάποιων θεμάτων όπως αυτό που συζητάμε τώρα.

Αν δούμε τον πολιτικό αναπτυξιακό χάρτη της Κίνας θα δούμε πως όταν μιλάμε για τον μεγαλύτερο υπεργολάβο του κόσμου στη σκέψη μας δημιουργείται η εικόνα ΟΧΙ μιας Κίνας η οποία βρίσκεται σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος και έχει αυτό τον πληθυσμό, με αυτές τις δυνατότητες, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να το συλλάβουμε αν δεν έχουμε πάει και γιατί όχι ζήσει εκεί, ΑΛΛΑ της “δικής μας Κίνας” έτσι όπως αυτή γραφικά παρουσιάζεται μέσα από την κατακλυσμιαία προσφορά της στην δική μας κοινωνία.

Αυτή η Κίνα έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε και όπως τη δεχόμαστε, αποτελεί μόνο το 10% της βιομηχανικά-βιοτεχνικά παραγωγικής Κίνας. Καθώς αυτό που όλος ο κόσμος γεύεται, απολαμβάνει, χρησιμοποιεί ή ενδύεται, παράγεται μόνο από το κυρίως ανατολικό τόξο της παραγωγικής ζώνης της Κίνας. Με ανάπτυξη να φτάνει σε περιοχές και τομείς στο 25% φανταστείτε, ευφάνταστοι αναγνώστες με τι ρυθμό κινείται το κύμα ανάπτυξης προς την ενδοχώρα και τι αυτό σηκώνει και ζητά.

Ας θυμηθούμε δύο πράγματα το χάρτη ανάπτυξης το χάρτη ανάπτυξης των Αμερικανικών δικτύων πολιτικής αεροπορίας στις δεκαετίες του ’20 με ’40 (T.A. Heppenheimer, 1995), και την ανάγκη τους για αυτονομία και ανάπτυξη, αλλά και τον Υπουργό της Κίνας που μετά το μποϊκοτάζ της Ε.Ε. (2006) στα Κινεζικής παραγωγής προϊόντα (ένδυσης και λοιπά) και κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε άλλα ανέφερε πως “για να αγοραστεί ένα Airbus της E.E. η Κίνα, δισεκατομμύρια μπλουζάκια θα πρέπει να δημιουργηθούν και να πουληθούν. Μην αγοράζετε τα μπλουζάκια μας…” διαμήνυσε “…και δε θα μπορέσουμε να αγοράσουμε τα αεροσκάφη σας.”. Εκεί λοιπόν έληξε και το μποϊκοτάζ της Ε.Ε.

Τι θέλω να πω στην ανάγκη και οι θεοί πείθονται. Δεν είναι τυχαίες όλες οι παρεισφρήσεις δυτικών εταιρειών (αεροπορικής δραστηριοποίησης – μεταφορά και κατασκευή) στην Κίνα. Η Κίνα είναι μια STARGATE χώρα. Με το που περάσει κάποιος το FIR μπαίνει σε άλλη διάσταση.

Η Κίνα θα δημιουργήσει δικά της αεροσκάφη μέσα στα επόμενα χρόνια όχι μόνο γιατί το απαιτούν οι ανάγκες της εσωτερικής της αγοράς (μεταφοράς-μετακίνησης) αλλά για να δημιουργήσει διέξοδο εκτόνωσης στα συσσωρευμένα κεφάλαια που διαθέτει, και για να στηρίξει την πολιτική της σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης. Σε αυτό το παιγνίδι η δυτικές αγορές θα τη στηρίξουν για να το κάνει, όχι για να ελέγξουν απαραίτητα την Κινεζική αγορά αλλά για να προστατέψουν τη δική τους. Το κεφάλαιο Εθνικά Δίκτυα Versus Διεθνών Δικτύων δε θα το ανοίξουμε, είναι μεγάλο και με πολλές νομικές αναφορές και εμπορικές δυσλειτουργίες.

Κατά τη γνώμη μου όλοι θα βγουν ωφελημένοι. Και άδειες θα πάρουν και τεχνογνωσία από διεθνείς φορείς και οργανισμούς.

Σας κάλυψα;
 
Το δυναμικο της Κινας και της οικονομιας της ειναι γνωστο, και το οτι αποτελει πλεον παγκοσμιο παικτη, ειναι γεγονος.
Το οτι δεν αρκουνται στο να ειναι οι "φασανατζήδες" του πλανητη, σεβαστο δικαιωμα τους. Θα πρεπει ομως γρηγορα να γινουν πιο αποδοτικοι στην παραγωγη τους, και για να γινω πιο σαφης, δεν εννοω το συνολικο κοστος, που λόγω της πληθωρας εργατικου δυναμικου, ειναι χαμηλό, αλλα για το ποσα "χέρια" χρειαζονται για να γινει η δουλεια αυτη.

Και οσο περναμε σε πιο χαι τεκ προιοντα το διλλημα μεταξυ ακριβου/καινοτομου εξοπλισμου (και μειωσης εργατικων χεριων) και τσηπ εξοπλισμου (με περισσοτερα/φθηνα χερια) γινεται δελεαστικο....

Για να μην παρεξηγηθω, η Κινα εχει ( σε οποιο κλαδο θελετε) και αριστα εξοπλισμενες μοναδες που παραγουν προιοντα πολυ υψηλης ποιοτητας, αλλα τελικα αυτα τα προιοντα δεν ειναι τοσο φθηνοτερα απο τον υπολοιπο παγκοσμιο ανταγωνισμο ...

Αυτο πιστευω ειναι ενα απο τα πιο δομικα προβληματα της κινεζικης οικονομιας, το οποιο δεν με πειραζει στα μπλουζακια, αλλα με ανησυχει στα αεροσκαφη, διοτι θα πρεπει να ειναι διατεθιμενοι για πολλη χασουρα τα πρωτα χρονια....
 
ksaderfos":uatti273 said:
Η Κίνα θα δημιουργήσει δικά της αεροσκάφη μέσα στα επόμενα χρόνια όχι μόνο γιατί το απαιτούν οι ανάγκες της εσωτερικής της αγοράς (μεταφοράς-μετακίνησης) αλλά για να δημιουργήσει διέξοδο εκτόνωσης στα συσσωρευμένα κεφάλαια που διαθέτει, και για να στηρίξει την πολιτική της σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης.

Εννοώ σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής-πολιτισμικής διαχείρισης (πελατειακές σχέσεις, εργαζόμενοι, γενικά πολίτες)


Έχεις απόλυτο δίκιο agrodemm μιλάμε για το ίδιο πράγμα (συμφωνώ και για τα θέματα ποιότητας).
 
νομιζω πως εχουμε ξαναναφερθει στο φορουμ για το κινεζικο0 αεροσαφος....

θα ειναι αντιστοιχο του 717..(οι κακες γλωσσες λενε οτι ειναι κλεμενα σχεδια του 717 απο την εποχη που καποια μερη του αντιστοιχου dc κατασκευαζονταν στην κινα...οικαλες γλωσσες λενε πως προκειται,...περι διαβολικης συμπτωσης...)

το αερσκαφος θα πωλειται στην μιση τιμη τωναντιστοιχων δυτικων....

τελος δεν προκειται για αμιγως κινεζικο αεροσκαφος.....στην κατασκευη του θα βαλουν το χερακι τους και πολλοι δυτικοι....
 
Top