Πώς να κάνω το PC πιο γρήγορο ??

• Thread starter Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Euhome kala hristougena se olous sa paidia !!!

telika akousa auto pou mou sinistisate kai prin 3 meres megalosa tin mnimi sta 512+256 MB. o ypoligistis douleuei ontos poli kalytera. Tora eho ena kainourio ligo periego problima. Otan thelo na doulepso to Datenträgerbereinigung mou pefti panta to Kompiouter. Otan ebala to Antivir na kitaksi ton Kompiuter mou sinebise episis - alla mono mia fora

Ελεήστε τον Αόματο !

Παίδες γειά.

Μία βοήθεια αν μπορείτε. Οι pc γνώσεις μου έχουν συγκεκριμένη οροφή.

Το εργαλείο το έχω 6 χρόνια. Είναι Pentium4 στα 2.66 με 512ram και 80άρη σκληρό.

Έχω αναγκαστικά Norton (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες αλλά το Νόρτον δεν αλλάζει). Δεν έχω και προβλήματα με το Νόρτον για να πώ την αλήθεια.

Το πρόβλημα είναι ότι το pc παιδεύεται από διάφορες λαλακίες που έχω ίσως κάνει στο παρελθόν. Ξεχασμένα αρχεία από εδώ και από εκεί, shortcuts, και διάφορα exe. στα applications που ή δεν ξέρω τί είναι, ή δεν ξέρω αν τα χρειάζομαι πραγματικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το pc κολλάει, ειδικά όταν θέλω να το κλείσω. To start-up είναι καλό και η γενικότερη λειτουργία. Στο σβήσιμο κολλάει χαρακτηριστικά.

Ξέρω ότι υπάρχουν clean-up software στο ίντερνετ. Έχετε να προτείνετε κανένα? Δεν με πειράζει να πληρώσω αρκεί να μου κάνει την δουλειά μου.

Έχω προσπαθήσει σε εξειδικευμένα φόρουμ να βρώ άκρη, αλλά τα παιδιά εκεί παραείναι προχωρημένα, και δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν talk-down. Ξεκινάνε καλά και στην συνέχεια αρχίζουν τα αλαμπουρνέζικα. Πιό πολύ έχω μπερδευτεί.

Ότι έχετε ευχαρίστηση. Μερσί ............

ΥΓ, κάνω συχνότατα de-frag και όλη την άλλη λάτρα που μπορώ. Απλά δεν σκουπίζω κάτω από τα χαλιά !

Δεν είμαι ειδικός αλλά λόγω τρέλας με τους Η/Υ γενικότερα θα προσπαθήσω να είμαι κατατοπιστικός. Γενικά έχω αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του defrag, εμένα ποτέ δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ίσως είναι καλύτερο ένα format και καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού. Προγράμματα clean-up θα βρεις σε όλα σχεδόν τα DVD περιοδικών για Η/Υ, νομίζω κάνουν αρκετά καλή δουλειά. Αν βάλεις και επιπλέον 512ΜΒ RAM θα βελτιωθεί πολύ η ταχύτητα. Επίσης ελαχιστοποίησε όσο μπορείς τον αριθμό των προγραμμάτων που τρέχουν στη γραμμή εργασιών (κάτω δεξιά). Και ένα μυστικό για όσους δεν το έχουν ήδη υπ'όψη: Αν έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό RAM (1024ΜΒ π.χ.) καλό είναι να το "σπας" σε δύο (ή και περισσότερα) ίσα μέρη, δηλαδή είναι καλύτερα να έχεις 2 DIMM των 512ΜΒ παρά ένα των 1024.

Re: Ελεήστε τον Αόματο !

gonso":3v9w4pjb said:
Το εργαλείο το έχω 6 χρόνια. Είναι Pentium4 στα 2.66 με 512ram και 80άρη σκληρό.

Ο Pentium 4 στα 2.66 κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2002, άρα το έχεις κάτι λιγότερο από 5 χρόνια.

Έχω αναγκαστικά Norton (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες αλλά το Νόρτον δεν αλλάζει). Δεν έχω και προβλήματα με το Νόρτον για να πώ την αλήθεια.

Το Norton έχει αποδειχθεί από τα πιο βαριά antivirus που κάνουν τους υπολογιστές να "σέρνονται". Υπάρχουν πολύ καλύτερα και πιο "ελαφριά" antivirus. Αν επιτρέπεται, γιατί το Norton "δεν αλλάζει";

Το πρόβλημα είναι ότι το pc παιδεύεται από διάφορες λαλακίες που έχω ίσως κάνει στο παρελθόν. Ξεχασμένα αρχεία από εδώ και από εκεί, shortcuts, και διάφορα exe. στα applications που ή δεν ξέρω τί είναι, ή δεν ξέρω αν τα χρειάζομαι πραγματικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το pc κολλάει, ειδικά όταν θέλω να το κλείσω. To start-up είναι καλό και η γενικότερη λειτουργία. Στο σβήσιμο κολλάει χαρακτηριστικά.

Ξέρω ότι υπάρχουν clean-up software στο ίντερνετ. Έχετε να προτείνετε κανένα? Δεν με πειράζει να πληρώσω αρκεί να μου κάνει την δουλειά μου.

Έχω προσπαθήσει σε εξειδικευμένα φόρουμ να βρώ άκρη, αλλά τα παιδιά εκεί παραείναι προχωρημένα, και δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν talk-down. Ξεκινάνε καλά και στην συνέχεια αρχίζουν τα αλαμπουρνέζικα. Πιό πολύ έχω μπερδευτεί.

Ότι έχετε ευχαρίστηση. Μερσί ............

ΥΓ, κάνω συχνότατα de-frag και όλη την άλλη λάτρα που μπορώ. Απλά δεν σκουπίζω κάτω από τα χαλιά !

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια συνεχούς χρήσης του PC χωρίς format, τα προβλήματά σου θα λυθούν αν κάνεις format! Γενικότερα PCs με Windows που χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση μετά τα 2 χρόνια χωρίς format εμφανίζουν προβλήματα από τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων κλπ.

ariadgr, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γενικά το κλου της υπόθεσης είναι το εξής. Μην χρησιμοποιείτε τα σούπερ ντούπερ προγράμματα και τις πρώτες φίρμες. Το Norton είναι βαρύ πρόγραμμα και χωρίς να έχει απολύτως καμία διαφορά από ένα κάπως λιγότερο γνωστό antivirus, όπως π.χ. McAfee ή Panda AntiVirus.

Κάνετε recovery του σκληρού δίσκου (κοινώς format) όποτε αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα. Επίσης βοηθάει το να είναι όλα τα software σας up to date.

Τέλος, προσπαθείτε να αποφεύγετε τα πολύ επαγγελματικά προγράμματα σε απλούς κατασκευαστικά υπολογιστές και φυσικά μια επέκταση μνήμης πάντα βοηθάει και χωρίς να φεύγουν σαν καπνός τα χρήματα.

Συμφωνώ με ariadgr.Το φορματ αποτελεί ΤΗΝ λύση.Αν τώρα gonso θες να του δώσεις αλλη μια ευκαιρία θα σου προτείνω μερικές λύσεις.
1.Κατέβασε το προγραμμα CCleaner.Eίναι freeware,ελαφρύ και αποτελεματικό.Θα το βρεις εδώ http://www.ccleaner.com/
2.Υποθέτω οτι έχεις XP.Αν ναι και δε σε ενδιαφέρουν τα εφέ και τα λοιπά πήγαινε control panel>system>advanced>επιδόσεις και διάλεξε την επιλογή για τις καλύτερες επιδόσεις.
3.Αν δεν χρησιμοποιείς την επιλογή search των windows-προσωπικά δε με έχει βοηθήσει ποτέ- τότε μπορείς να πας στο σκληρό σου,δεξί κλικ>properties και ξε-τικάρεις την επιλογή allow indexing...
Aυτά προς το παρόν...ελπίζω να σε βοήθησα...

Υπάρχουν και αυτά τα δύο αν σε ενδιαφέρει. Είναι από τα πιο γνωστα για spyware , adware κτλ και είναι έυκολα στη χρήση. Δεν είναι antivirus οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με το Norton ή με όποιο άλλο βάλεις. Κάνεις Free Download.
:arrow: http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Per ... 45910.html
:arrow: http://www.pctools.com/spyware-doctor/?ref=cnet

Υπάρχει και αυτό, αλλά νομίζω πλήρώνεις και ένα ποσο, ωστόσο έχει free scan για να δεις τι παιζει.
:arrow: http://www.pctools.com/registry-mechani ... p?ref=cnet

Αν και το Format δεν βλεπω να το γλιτώνεις.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Araιdgr, έχεις δίκιο. Τόσο το έχω. Το Νόρτον είναι αναγκαστικό εδώ στην Αγγλία με τον service provider που έχω. Πάει αναγκαστικά πακέτο. Τα πλεονεκτήματα του πακέτου είναι πάρα πάρα πολλά που το νόρτον είναι αναγκαίο κακό.

Θα προσπαθήσω το clean-up πρώτα πρίν πάω για φορμάτ.

Όταν λέμε φορμάτ, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεγκαταστήσω τα XP και όλα τα software που έχω? Με τίς δικές μου γνώσεις, μάλλον για mission impossible μου φαίνεται και θα χρειαστώ να πάω το PC στον "γιατρό" γι'αυτήν την δουλειά.

gonso":3jp6za23 said:
Όταν λέμε φορμάτ, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεγκαταστήσω τα XP και όλα τα software που έχω? Με τίς δικές μου γνώσεις, μάλλον για mission impossible μου φαίνεται και θα χρειαστώ να πάω το PC στον "γιατρό" γι'αυτήν την δουλειά.

Ναι, αυτό σημαίνει, αφού φυσικά κάνεις backup τα αρχεία σου σε CD/DVDs ή εξωτερικό σκληρό δίσκο.

gonso":aid0zymq said:

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά :lol:
Δεν είναι και τόσο δύσκολο πάντως, μέσα από τη βοήθεια των Windows μπορείς να πάρεις όλες τις οδηγίες που χρειάζεσαι. Έτσι είχα κάνει κι εγώ πριν λίγα χρόνια γιατί βαρέθηκα να το κουβαλάω στον τεχνικό! :x Τώρα όποτε κάποιος γνωστός έχει πρόβλημα εμένα ρωτάει! :wink: