πόσοι άραγε ιπτάμενοι συνοδοί&φροντιστές έχουν πτυχίο ΙΑΤΑ;

• Thread starter Thread starter georgina
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

georgina

Economy-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
προσωπικά αν και ακόμα αναρωτιέμαι αν πράττω σωστά, επέλεξα να το δώσω, θέλοντας να έχω ένα επιπλέον προσόν, όμως στ'αλήθεια είμαι περιέργη να μάθω τι απήχηση έχει το συγκεκριμένο πτυχίο (κυρίως το πρώτο επίπεδο που φημολογείται ως πιο εύκολο) στο χώρο..

:) Georgina εξαρτάται σε ποιό πτυχίο της IATA αναφέρεσαι!
Και εγώ έχω επιλέξει να δώσω στις 13 Απριλιου το Cabin crew course της ΙΑΤΑ το οποίο είναι ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ πτυχιο και όπως καταλαβένεις δε έχει κυκλοφορήσει" πολύ" ακόμα (πρέπει να είναι η πρώτη εξεταστική στο συγκεκριμενο μαθημα). Τώρα αν αναφέρεσαι σε κάποιο άλλο πτυχίο της ΙΑΤΑ όπως το Travel & Tourism Training Programme είναι ένα αρκετά διαδεδομένο πτυχίο και ναι, υπάρχουν πολλά άτομα κάτοχοί του, που εργάζονται ώς ιπταμένοι. Πάντως όποιο και αν έχεις επιλέξει πιστεύω πως έπραξες καλά.
Οπώς βλέπω από την πορεία μου στον χώρο, οι αεροπορικές εταιρίες δε κολλάνε στο να προσλάβουν άτομα που δε έχουν κάποιο πτυχίο ΙΑΤΑ, αν και σαφώς θα προτιμούσαν κατόχους των πτυχίων αυτών, και πιστεύω είδικά του Cabin crew, καθώς πιστοποιεί την εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό του άτομου (προσφέρει και παγκόσμια αναγνώριση).
Για να μιλήσουμε και για το IATA Travel& Tourism course: πρέπει να ξέρεις ότι κάποια στιγμή, για τον άλφα ή βήτα λόγο, μια ιπτάμενη συνοδός ή ένας ιπτάμενος φροντιστής "προσγειώνεται".Γιατί λοιπόν να μήν έχει στην κατοχή του το χαρτί αυτό, με το οποίο θα μπορέσει ή να εργαστεί σε ένα γραφείο ή ακόμα και να ανοίξει ένα δικό του ταξιδιωτικό γραφείο?
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να καταλάβεις και σε έχω ζαλίσει, είναι το:
"Μάθε μια τέχνη κ'άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε!"
Οσα περισσότερα εφόδια τόσο το καλύτερο!
Αυτά!
Καλή επιτυχία!!! :party:

Ο,τι μαθαινει κανεις στη ζωη του καλο ειναι...Οχι βεβαια οτι χρειαζεται να εχεις καποιες αεροπορικες η τουριστικες σπυδες για να γινεις ιπταμενος.Αλλα σιγουρα απ' αυτα που θα μαθεις κατι θα σου χριεαστει καποτε και στην καμπινα