Project : Eurodisney..................

• Thread starter Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

aas59

First-Class-Member
Περιοχή
HER
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIR
Αγαπητοί συνforumιτες χρειάζομαι την πείρα και τις ιδέες σας.
Σαν καλός πατέρας υποσχέθηκα στα τέκνα μου (αν είναι μελετηρά) να τα πάω αυτό το καλοκαίρι στην Eurodisney στο Παρίσι.

Οι ημερομηνίες είναι σχετικά περιορισμένες , δηλαδή από 15 Ιουνίου που κλείνουν τα σχολεία μέχρι μέσα Αυγούστου.

Ψάχνοντας στο internet βρήκα καλές τιμές με την Eazyjet στις αρχές Ιουνίου (και εξωπραγματικές !!! μετά τις 20 Ιουνίου ).
Τα ξενοδοχεία που κοιτάζω τα βρίσκω μάλλον ακριβά και το ψάχνω ακόμα.

Αναφέρθηκα πιο πάνω στην ΕΖ γιατί με όποια άλλη εταιρεία και να το κοίταξα βγαίνει το κόστος ταξιδιού υπέρδιπλο !!!

Η άλλη σκέψη είναι να πάμε οργανωμένα (με πρακτορείο ) με κόστος περί τα 600 EUR το άτομο.

Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας.

Να πάμε μόνοι μας η οργανωμένα???
Αν πάμε μόνοι μας μήπως έχετε κάποιες καλές ιδέες σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία???
Να μείνουμε μέσα στην Eurodisney (αφου στην τιμή περιλαμβάνονται και τα εισιτήρια των θεματικών πάρκων) η έξω που είναι πιο οικονομικά (αλλά με κόστος το πανάκριβο εισιτήριο )???

Πάσα βοήθεια δεκτή
Ευχαριστώ

aas59":17l9i2j1 said:
Να μείνουμε μέσα στην Eurodisney (αφου στην τιμή περιλαμβάνονται και τα εισιτήρια των θεματικών πάρκων) η έξω που είναι πιο οικονομικά (αλλά με κόστος το πανάκριβο εισιτήριο )???

Μου φαίνεται ,χωρίς να είμαι και σίγουρος, οτι είσαι off topic.

Παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να μην μείνεις στην ΕURODISNEY.
Ειναι κακόφημο το μέρος, γεμάτο κακά, μεταλλαγμένα ζώα που ζηλεύουν την ευτυχία των επισκεπτών!!

COMPUTERISE":fnt8qi8l said:
Μου φαίνεται ,χωρίς να είμαι και σίγουρος, οτι είσαι off topic.

Παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να μην μείνεις στην ΕURODISNEY.
Ειναι κακόφημο το μέρος, γεμάτο κακά, μεταλλαγμένα ζώα που ζηλεύουν την ευτυχία των επισκεπτών!!

Θεώρησα ότι είναι ευρύτερος ο τίτλος και «χωρά μέσα» και αυτό. Αν είναι off topic παρακαλούνται οι moderators να το μεταφέρουν στο πρέπον.

Παρά ταύτα θα κάνω και το report όταν ολοκληρωθεί η εκδρομή

Να μην μείνεις Eurodisney...γιατί ότι είναι να δεις μπορείς να το δείς σε 1-2 μέρες...και μετά;; Το Παρίσι είναι μακριά....οπότε η γνώμη μου είναι καλύτερα να μείνεις στο Παρίσι (να γυρίσεις και την πόλη) και να αφήσεις 1 μέρα να πας από πολύ νωρίς....να χρησιμοποιήσεις και το FastTicket(κάπως έτσι λέγεται)...κερδίζεις χρόνο στις ουρές!!

Γιάννης

επειδη εχω παει eurodisney kai paris θα σε συμβούλευα να μείνεις Παρίσι.Η απόσταση disney-παρισι ειναι γυρω στην μια με μιαμιση ωρα.Οπότε, μείνε Παρίσι, είναι πιο βολικό για να δεις και ταυτόχρονα τα αξιοθέατα.(Συμβουλή:πάρε τα fast-tickets,ειναι 2 φορες πιο βολικά 8) .Ειδα και έπαθα στις ουρές !! :shock: :shock:

Εγώ πήγα τέλος Νοεμβρίου (2006) στην Eurodisney και στο Παρίσι οπότε θα σου πω την εμπειρία μου.
Εμεινα 6 μέρες στο Παρίσι και άλλες 3 στην eurodisney (στο Disneyland hotel).
Οι 6 μέρες για το Παρίσι ήταν "αρκετές" για να γυρίσεις τα βασικά αξιοθέατα, μουσεία κλπ. Οι 3 μέρες (2 νύχτες βασικά) στην eurodisney είναι επίσης αρκετές για να κάνεις ΟΛΑ τα παιχνίδια (πολλά και 2 και 3 φορές) αρκεί να είσαι εκεί από την ώρα που ανοίγει μέχρι την ώρα που κλεινει. Αν μείνεις σε κάποιο από τα ξενοδοχεία που είναι μέσα στο disney resort υπάρχει δυνατότητα να πάρεις δωρεάν και τα εισητήρια για το disneyland park και το walt disney studios park (εκεί πήγαινετε να δειτε το show με τους κασκαντέρ!! αξίζει). Επίσης σε ορισμένα "πακέτα" σου δίνουν και ένα vip fastpass που όταν έχει ουρά κάποιο παιχνίδι το δίνεις και περνάς μπροστά (δεν μπαίνεις αμέσως γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλοι με fastpass αλλα γενικά κερδίζεις χρόνο).
Αυτό που προτείνω είναι αν ενδιαφέρεστε να δείτε και το Παρίσι να μείνετε 4-5 μέρες στο Παρίσι και άλλες 2 στην disneyland ή να μείνετε 7 μέρες στο Παρίσι και να πάτε 2 μέρες με το τρένο στην disneyland. Τα τρένα περνάνε κάθε 10 λεπτά και έχουν αν θυμάμαι καλά κοντά στα 8 ευρώ και κάνουν γύρω στα 40-60 λεπτά να πάνε αναλόγως απο ποιο σταθμό του μετρό θα μπεις στο τρένο.
Οσο για την αεροπορική και εγώ με EZ είχα πάει μέσω Βερολίνου (SXF) γιατί τότε δεν υπήρχε απ' ευθείας για Orly. Αν θες κάτι άλλο μην διστάσεις να μου στείλεις pm.

MerNion":3k8wevwg said:
Εγώ πήγα τέλος Νοεμβρίου (2006) στην Eurodisney και στο Παρίσι οπότε θα σου πω την εμπειρία μου.
Εμεινα 6 μέρες στο Παρίσι και άλλες 3 στην eurodisney (στο Disneyland hotel).
Οι 6 μέρες για το Παρίσι ήταν "αρκετές" για να γυρίσεις τα βασικά αξιοθέατα, μουσεία κλπ. Οι 3 μέρες (2 νύχτες βασικά) στην eurodisney είναι επίσης αρκετές για να κάνεις ΟΛΑ τα παιχνίδια (πολλά και 2 και 3 φορές) αρκεί να είσαι εκεί από την ώρα που ανοίγει μέχρι την ώρα που κλεινει...

Θα συμφωνήσω σχετικά με τις μέρες.
Για την Disneyland καλό είναι να διαθέσει κανείς τουλάχιστον 2 και μέχρι 3 ολόκληρες μέρες.
Άρα επειδή ο aas59 θέλει να πάει τα παιδιά του στη Disneyland, ξεκινάει σκεπτόμενος να διαθέσει τις μέρες αυτές αποκλειστικά στη Disneyland.

Επίσης, εαν υπάρχει δυνατότητα, το ταξίδι αξίζει να συνδυαστεί με διαμονή στο Παρίσι, για το οποίο θα διαθέσει κανείς άλλες 4-5 μέρες .

proswpika,exw paei parisi-disneyland kai me group kai meta apo dikia mou organwsh(pthseis kai xenodoxeio dhladh)

sthn prwth periptwsh plhrwsame ton aprilh tou 2005, 920 eurw to atomo gia 3hmerh diamonh sto parisi+2hmerh diamonh mesa sth disneyland .mesa sthn timh htan kai oi eisodoi sta parka.

sthn deuterh periptwsh,ton noemrh tou 2006,plhrwsame 420 eurw to atomo(mazi me forous!)gia 6hmerh(5 nuxtes)diamonh exw apo th disneyland.sto holiday innn disneyland resort(tis 2 meres pou 8elhsame na pame parisi apla phrame to treno...40 lepta einai h diarkeia ths diadromhs kai se bgazei sto sta8mo tou kentou tou parisiou.dipla sth notre dame)kata th gnwmh mou sumferei.ta xenodoxeia ekei einai fthna.eidika to holiday inn.tote to dwmatio-pou eixe kai ena extra krebati gia paidi-to eixan gurw sta 80 eurw th mera.epipleon,to xenodoxeio auto einai kids friendly,exei paixnidia hlektronika klp.proswpika de brhka kamia apolutws diafora stis paroxes me to santa fe sto opoio meiname thn prwth fora(pou einai kai epishmo xenodoxeio ths disney)
sxetika me ta eishthria sth disneyland 8a sas sumbouleua na bgalete auta pou einai gia 2 'h 3 meres.stoixizoun gurw sta 90 kai sta 110 eurw antistoixa.sumferoun oikonomika.to monohmero eishthrio de sumferei ka8olou.isxuei mono gia to ena apo ta 2 parka.kai kanei gurw sta 50 eurw.

oi pthseis mas htan me swiss airlines.7 h wra to prwi xekinhsame apo a8hna 11 kai kati hmastan sto parisi(me ena misawro anamonhs sth zurixh gia thn epomenh pthsh)h epistrofh pali me swiss.18.40 fugame apo parisi 00.15 hmastan a8hna.polu kales pthseis kai me apoluth akribeia.sthn wra tous!epishs h swiss parexei apoluth asfalish stous epibates ths sthn periptwsh pou xa8oun oi aposkeues klp.kai geumata-se styl snacks-kati to opoio den kanei h easy jet.gurw sta 220 eurw htan h timh twn eishthriwn ana atomo.

8a sas sumbouleua epishs na kanete tis krathseis toulaxiston ena mhna prin.etsi 8a breite kales prosfores.to holiday inn malista exei ekptwsh gia early booking(an hmoun sth 8esh sas kai hxera akribeis hmeromhnies 8a ta ekleina oso to dunaton grhgorotera!!!)

gia o,ti xreiasteite 8a xarw na sas steilw plhrofories!!!
alexandra

ug:Akoma xtupaw to kefali mou pou apeu8un8hka se taxidiwtiko grafeio gia thn prwth fora pou phga parisi.twra pia me tis krathseis mesw internet kai me tous naulous tosous fthnous,de sumferei ka8olou.to taxidi pou ekana ton noembrio htan akribws to idio alla kata 400 eurw fthnotero(kai auto to lew bazontas kai ta eishthria me sthn telikh timh ana atomo!!!)ax,akribh mas vghke h xenaghsh apo to praktoreio! :o )

Ευχαριστώ όλους τους φίλους (και την Φιλτάτη Αλεξάνδρα!!) για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Θα χρησιμοποιηθούν καταλλήλως
:laola:

...Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι η TUI Hellas είναι πλέον επίσημος αντιπρόσωπος της Disneyland Resort Paris για την Ελλάδα. Το νέο αυτό προϊόν θα επικοινωνηθεί δυναμικά και βέβαια θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο το φάσμα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Σημαντικά νέα υπάρχουν και στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών....

source: TDNGreece