Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Επιβεβαιώνω φήμες ότι έχει αρχίσει να καλεί η ΟΑ άτομα.

Να ενημερώσω επίσης ότι στην αρχή καλούν άτομα να δώσουν ψυχομετρικά και θεωρία γραπτά, οπού οποίοι περάσουν, λογικά θα καλεστούν πάλι για την δεύτερη και ίσως όχι τελευταία φάση της διαδικασίας πρόσληψης.
 
Απο τις εμπειρίες του καθενός, ζητάνε πιστοποιητικό υγείας Α του στρατού στις συνεντεύξεις?
και γενικά τι χαρτιά θέλουν απ το στρατό?
 
Μόνο απολυτήριο στρατού, όπως σε κάθε άλλη δουλειά και αυτό ούτε καν τις περισσότερες φορές, σε πιστεύουν όταν τους λες ότι έχεις τελειώσει τον στρατό. Τώρα για πιστοποίητικό υγείας το medical σου φτάνει, σε κάποιες εταιρίες του εξωτερικού σε κοιτάνε και γιατροί της εταιρίας, εδώ δεν γνωρίζω.
 
Πείρανε τηλέφωνα για συνέντευξη απο ΟΑ και ολοι λουφάξατε γατάκια ε?χεχεχε...Συναδελφική αλληλεγγύη και φούμαρα.
Ο θάνατος μου η ζωή σου και καλή επιτυχία!!!
 
Ε, πάνω κάτω ειπώθηκαν και όλα για τις επικείμενες προσλήψεις, τι άλλο να πει κανείς, το κουράσαμε! Αλλά μιας και το topic λέγεται και προσφορά εργασίας, γνωρίζει κανείς και το μέγεθος της αγοράς αυτής;

Δηλαδή ποια είναι η προσφορά και η ζήτηση στην Ελλάδα... Πόσοι απόφοιτοι από σχολές υπάρχουν εδώ, πόσοι ήδη επαγγελματίες έχουν φύγει στο εξωτερικό, πόσοι ξένοι απασχολούνται προσωρινά εδω, τέτοια πράγματα... Πάνω κάτω φυσικά!
Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα αν οι άνεργοι σε αυτόν τον χώρο είναι 100, 300 ή 1000!

Είχα ακούσει φερ' ειπείν ότι σε μία πρόσληψη στην Aegean πριν 3-4 χρόνια υπήρχαν 300 υποψήφιοι. Είναι ρεαλιστικό αυτό το νούμερο, τότε και τώρα;
 
Όπως τα λες φίλε EFFECTIVEa, αυτό έλεγα και γώ λίγο πιο πίσω...
Μας κατάντησαν όπως τους γύπες σ αυτό το industry...δυστυχώς.

Όσο για την Παρασκευή θα γίνει το έλα να δείς φαντάζομαι...

Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει για το τί θα περιέχει η εξέταση? Δέν ήταν ιδιαίτερα σαφείς η κοπελιά επομένως άν έχει κάποιο που πέρασε screening της Olympic θα του ήμασταν ευγνώμων εάν έριχνε λίγο φώς στο τουνελ :great:
 
Οταν έγραψα εγώ: Θάνατός σου η ζωή μου, πέσανε να με φάνε φίλε EFFECTIVEa.
Πόσοι είναι οι άνεργοι πιλότοι? 650. Απόφοιτοι ελληνικών και ξένων σχολών.
Πόσοι είναι οι προσλήψιμοι πιλότοι? 1100. Οι ανωτέρω+οι εξελθόντες από εταιρίες+οι απόστρατοι τελευταίας τριετίας
Πόσοι είναι οι αναζητούντες εργασία πιλότοι? 2500. Ολοι οι ανωτέρω+απόστρατοι της τελευταίας 20ετίας δηλ όσοι είναι κάτω των 65 ετών.

Και μη μου πείτε οτι αν προσφερθεί δουλειά σε κάποιον 64χρονο θα πει "Οχι ευχαριστώ, ασχολούμαι με τον κήπο μου"? Δεν ξέρω κανέναν που κατέθεσε το πτυχίο του και αγόρασε σκαλιστήρια...
 
Καλά ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ!!!!!! Είπαμε αλλά όχι και έτσι! Συγνώμη κιόλας αλλά εμένα ο αριθμός πτυχίου μου είναι 2200 κάτι, δεν ξέρω αν έχει κάποιο αντίκρυσμα αλλά, 1100;;; 2500;;; Τόσοι έλληνες πιλότοι δεν έχουν βγει ακόμα και αν μετράς από την εποχή του Ωνάση! Για να μην πω από την εποχή του Βενιζέλου και γίνω και εγώ υπερβολικός!
 
Παρακαλώ κύριε piperwarrior να δημοσιεύσετε τα δικά σας νούμερα. Αυτά που δημοσιεύω εγώ είναι λίγο πολύ τεκμηριωμένα (δικό μου θέμα το πως).
Το οτι έχετε πτυχίο με αριθμό 2200 δεν λέει τίποτα. Ο φίλος μου ο Γιάννης έχει πτυχίο εκδοθέν πρόπερσι με αριθμό 2300 κάτι.
Συμφωνείτε οτι οι άνεργοι οι κάτω των 35 είναι 650? Ρωτήστε την ΥΠΑ/Δ2 Τμήμα Πτυχίων.
Συμφωνείτε οτι οι προσλήψιμοι πιλότοι είναι 1100? 650 οι άνεργοι+100 οι απόστρατοι και μη συνταξιούχοι της ΟΑ+50 της Athens και άλλων εταιριών+οι απόστρατοι από Π.Α., Ναυτικό, Αεροπορία Στρατού (3 χρόνια x 100 χειριστές το χρόνο)=1100.
Συμφωνείτε οτι οι αναζητούντες εργασία πιλότοι είναι όλοι οι ανωτέρω+20 ετών αποστρατευόμενοι δηλ 2000 χειριστές από τους οποίους χαριστικώ τω τρόπω σας αφαιρώ καμμιά 500αριά τους έχοντες απωλέσει πτητική ικανότητα ή περιελθόντες σε πτητική αδιαφορία, άρα σύνολον 2500 χειριστές?
Μην κοιτάτε πόσοι προσέρχονται σε προσλήψεις. Ο φίλος μου ο Γιάννης δεν θα παρουσιαστεί στις προσλήψεις ΟΑ και Α3, θα κάτσει στην Τζακάρτα στο Caravanάκι του γιατί ξέρει οτι δεν είναι μέσα στις λίστες και δεν θέλει να ξοδέψει εισιτήρια για διακοπές στην Ελλάδα...
 
Είπα να κάτσω ήσυχος ήσυχος και να παρακολουθήσω το θέμα, αλλά αυτή η αριθμολογία με τσίγκλισε!

Αγαπητέ C421, ας τα πάρουμε από την αρχή και με τη λογική.

1) Από πού και εώς πού το Δ2 της ΥΠΑ ξέρει πόσοι είναι οι άνεργοι πιλότοι? Αν δηλαδή ο υπ'αριθμόν 1278 κάτοχος πτυχίου δεν έχει αναννεώσει το πτυχίο του επί κάποιου τύπου από κάποια εταιρεία, θεωρείται άνεργος? Και αν αυτός είναι στην Εμιρατς ή στη Βιετνάμ ή στην Αιρ Ίντια κλπ που τους δίνουν τοπικό πτυχίο και δεν πετάνε με το ελληνικό, είναι άνεργοι και πιθανοί υποψήφιοι στο διαγωνισμό(ούς) που γίνεται τώρα??? Ο φίλος σου ο Γιάννης, θεωρείται άνεργος?

2) Οι 100 της ΟΑ, γιατί να πάνε τώρα στην Α3 ή στη νέα ΟΑ? Οι περισσότεροι θα είχαν πάει από την αρχή αλλά περίμεναν να δούν τί θα γίνει με την ΥΠΑ. Η υπόθεση ΥΠΑ προχώρησε από ότι μαθαίνω και όσοι είχαν υπομονή "βολέυτηκαν" κατά κάποιο τρόπο. Πολλοί δεν είχαν υπομονή και έφυγαν για εξωτερικό. Σαφώς και αυτοί που είναι στην ΥΠΑ, έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών και να πάνε να πετάξουν όπου θέλουν. Αυτό όμως θα το κάνουν κυρίως για τα χρήματα, όχι για να πάνε τελευταίοι στην λίστα Κ2 της Α3 ή της νΟΑ! Το να θεωρούμε ότι και οι 100 συλήβδην θα είναι υποψήφιοι είναι τουλάχιστον αυθαίρετο.

3) Οι 50 της Athens και των άλλων εταιρείών δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη, δεν ξέρω.

4) 100 χειριστές το χρόνο από ΠΑ, ΠΝ και ΑΣ, επί τρία χρόνια? Δε γνωρίζω στοιχεία, αλλά θεωρούμε εν δυνάμει υποψήφιους στην Α3 ΟΛΟΥΣ τους απόστρατους των Huey, των Απάτσι, των Super Puma και των Seahawk? Γιατί αν εννοείς των Orion, των F-16, των C-130 κλπ, το νούμερο 100/χρόνο δεν βγαίνει. Πόσο μάλλον το να θεωρούμε ότι όλοι αυτοί θέλουν να συνεχίσουν να πετάνε μετά τη συνταξιοδότηση.

Η ερώτηση "πόσοι" είναι οι άνεργοι πιλότοι στην Ελλάδα είναι "πανάρχαια". Γενέες γενεών προσπάθούν να την απαντήσουν αλλά μάταια κατά τη γνώμη μου. Γιατί προσπαθούμε στον όρο άνεργος να επισυνάψουμε τον όρο "πιθανός υποψήφιος στις εξετάσεις". Μα αυτό είναι παράλογο. Ο πιλότος που πετάει στη Ryanair στο Bergamo, μπορεί να θέλει να πάει στην Α3. Θεωρείται άνεργος? Ο πιλότος που ψάχνει δουλειά γιατί δεν έχει, έχει καψούρα να δουλέψει στο Ντουμπάι. Θεωρείται πιθανός υποψήφιος?

Η απάντηση βρίσκεται μόνο στο γραφείο που δέχεται τις αιτήσεις.
 
Top