Προσφορά LH για Γιοχάνεσμπουργκ με Α380

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

fotis

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens/Munich
Website
www.videoart.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
IMP
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Re: Προσφορές εταιρειών για φθηνά ταξίδια!

Belavia":xac2dgw5 said:
H LH έβγαλε προσφορά: Αθήνα για το Γιοχάνεσμπουργκ με 699 ευρώ (με επιστροφή και φόρους) και με το Α380 για πτήσεις μέχρι 31 Νοεμβρίου και επιστροφή μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011. Αγορά εισιτηρίου μέχρι 3/10/10

Μπορεί η Emirates να σου δίνει τιμή με 595 ευρώ (αλλά με πολλές ώρες ανταπόκριση) Αλλά Α380 είναι μια εμπειρία από μόνη της που αξίζει την διαφορά.
104€ διαφορά Χ 2 άτομα = 208€.
Προτιμώ να εξοικονομήσω 200€ και να τα ξοδέψω στον τόπο προορισμού μου παρά να τα "χαρίσω" σε μια αεροπορική εταιρεία.
Άλλωστε το Α380 είναι ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος, άρα οι ευκαιρίες να ταξιδέψει κάποιος "μαζί" του θα είναι αρκετές στο μέλλον.

fotis":1lmvx0oz said:
Προτιμώ να εξοικονομήσω 200€.......
Άλλωστε το Α380 είναι ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος, άρα οι ευκαιρίες να ταξιδέψει κάποιος "μαζί" του θα είναι αρκετές στο μέλλον.

Θα περιμένεις αρκετό καιρό….. γιατί και στις άλλες πόλεις που πετά το Α380 είναι ακριβότερο το εισιτήριο από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν άλλα αεροσκάφη π.χ. (ανά άτομο) Πεκίνο είναι 130-270 ευρώ, Χόνγκ Κόνγκ είναι 180-490 ευρώ, Σεούλ είναι 190 ευρώ, Σύδνεϋ είναι 260-330 ευρώ, Τόκυο είναι 230-470 ευρώ, Μελβούρνη είναι 370-520 ευρώ.
Έτσι έλεγα και εγώ για το Concord και στο τέλος αποσύρθηκε το αεροσκάφος. Άμα σου δίνεται η ευκαιρία και η διαφορά είναι λογική, εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνεις την ευκαιρία.

Belavia":3gik5v15 said:
Θα περιμένεις αρκετό καιρό….. γιατί και στις άλλες πόλεις που πετά το Α380 είναι ακριβότερο το εισιτήριο

Δεν υπάρχει αυτό που λες, κάνεις λάθος... η LH έβγαλε προσφορά για ΤΥΟ από ATH στα 530€ με 380, η ΕΚ πουλάει την ΒΚΚ επίσης από ATH ακριβώς όσο την πουλάει και με τα άλλα αεροπλάνα της, το ίδιο και η ΑF τη ΝΥC, το ίδιο και η QF το SYD από LHR... επίσης η ΕΚ πουλάει το SYD - AKL πολύ φτηνότερα από όλες σχεδόν τις άλλες εταιρίες που κάνουν το δρομολόγιο... δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο ο τύπος του αεροπλάνου...

Θα έλεγα εξαρτάται: όταν πρωτοπέταξε το Α380 υπήρχε premium στην τιμή (και δεν εννοώ την παρθενική πτήση που κόστισε 100Κ το κάθισμα..) σίγουρα τουλάχιστον από την AirFrance. Το θυμάμαι γιατί έψαχνα να κλείσω για JFK και το Β777 έβγαινε γύρω στα 60-80Ε πιο φτηνό σε όλες τις πτήσεις κάθε ημέρας. Για την LH δεν πρόσεξα αλλαγή και για την ΕΚ για ΒΚΚ που κοιτούσα (πετάει ακόμα με Α380 εκεί;) ήταν στα ίδια επίπεδα. Τώρα είναι λογικό όσα πιο πολλά κομμάτια μπαίνουν σε υπηρεσία να εξομοιώνεται η τιμή, καθώς χάνεται η 'μοναδικότητα' του: εκεί νομίζω ότι οφειλόταν η όποια διαφορά μιας και η ανά επιβάτη επιβάρυνση για μια εταιρεία είναι μικρότερη με το Α380.

Belavia":qjvui74o said:
...Άμα σου δίνεται η ευκαιρία και η διαφορά είναι λογική, εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνεις την ευκαιρία.
Δε θεωρώ λογική τη διαφορά των 100€/άτομο. Ειδικά αν σκεφτείς ότι κάποιοι θα ταξιδέψουν με γυναίκα και παιδιά, τότε το κόστος πολλαπλασιάζεται.
Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ταξιδεύω μόνος μου, αυτά τα 100€ που θα εξοικονομήσω μπορούν να γίνουν ένα εισιτήριο ale retour για Γερμανία με Lufthansa.

Άλλωστε, ισχύει το εξής:
COMPUTERISE":qjvui74o said:
...δεν παίζει ρόλο ο τύπος του αεροπλάνου...
flesland":qjvui74o said:
...όταν πρωτοπέταξε το Α380 υπήρχε premium στην τιμή (και δεν εννοώ την παρθενική πτήση που κόστισε 100Κ το κάθισμα..) σίγουρα τουλάχιστον από την AirFrance. Το θυμάμαι γιατί έψαχνα να κλείσω για JFK και το Β777 έβγαινε γύρω στα 60-80Ε πιο φτηνό σε όλες τις πτήσεις κάθε ημέρας...
Νομίζω πως έπαιζε ρόλο η ώρα αναχώρησης και άφιξης και όχι ο τύπος. Οι συγκεκριμένες πτήσεις ήταν πιο "εμπορεύσιμες" γι' αυτό και η διαφορά στην τιμή (και φυσικά η "δρομολόγηση" μεγαλύτερου αεροσκάφους).
Το θυμάμαι γιατί έψαχνα να κλείσω ATH-JFK το Γενάρη.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Για την ιστορία, ο τύπος ΕΠΑΙΖΕ ρόλο. Να αναφέρω ότι εν όσω η SQ προσέφερε σε αποκλειστικότητα το A380 (πριν μπει η QF με Α380 στη Σιγκαπούρη) υπήρχε όντως επιβάρυνση στους ναύλους, η οποία προστίθετο στο ναύλο ως Q-Surcharge. Επίσης, η AF είχε αποκλείσει τα χαμηλότερα availabilities (Q, L και V) από τα υπερατλαντικά που εκτελούσε με το Α380. Δεν χρέωνε παραπάνω, απλά δεν πούλαγε τους φθηνότερους ναύλους. Πλέον δεν το κάνει.

Εγώ δεν αναφέρομαι για το παρελθόν, αλλά τώρα εάν ψάξεις για τον Νοέμβριο θα βρεις τις διαφορές που λέω.

IB LH AF LX OA/Delta/Etih Emirates Qatar Singapore Aeroflot THY
Johanesburg € 1.030 € 700 € 657 € 595 € 628
Singapore € 823 € 952 € 994
Sydney € 1.062 € 1.326 € 1.393
Melburne € 998 € 1.250 € 876 € 1.404
Beijing € 892 € 709 € 754 € 709 € 617
Tokyo € 1.030 € 1.062 € 798,00 € 912 € 1.276 € 860
Hong Kong € 840 € 850 € 844 € 1.163 € 650 650
Seoul € 863 € 810 670

Αγαπητέ, μιλάμε για διαφοροποίηση τιμών ανάμεσα σε πτήσεις με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ τύπο (π.χ 777 vs 380) που εκτελούνται από την ΙΔΙΑ εταιρεία. Τι μας δίνεις τις τιμές με Aeroflot, Iberia, Türk Hava Yollarι... :?:

aakunz":1phu9opc said:
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Για την ιστορία, ο τύπος ΕΠΑΙΖΕ ρόλο.

Η αλήθεια δεν είναι σε καμία μέση, η αλήθεια είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία... ο BELAVIA μιλάει για τώρα... τώρα λοιπόν, να το ξαναπούμε, ΤΩΡΑ ο τύπος του αεροπλάνου δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ ρόλο στην τιμή... ανέφερα παραδείγματα συγκεκριμένα... η QF σε πάει στο SYD από το LHR με την ίδια τιμή, είτε πετάξεις με 747 είτε πετάξεις με 380... το ίδιο και η ΑF...είτε πας στη ΝΥC με 777 είτε πας με 380 πάλι τα ίδια θα δώσεις... η LH βγάζει κατά καιρούς προσφορές... ε λοιπόν μια από αυτές ήταν και το ΤΥΟ... το έδωσε στα 530€ με 380 φυσικά... επίσης η ΕΚ πουλάει το SYD-AKL... ή πας με 777 ή πας με 380 ακριβώς τα ίδια θα σπρώξεις...

Να χαρείτε λοιπόν κύριε belavia μην επιμένετε σε ανακρίβειες ...

100E παραπάνω για Α380, προσωπικά για κανένα λόγο.

200Ε ή 300Ε όμως για Business class της LH όμως ναι: είναι η ίδια προσφορά που αγοράστηκαν τα εισιτήρια για εξελισόμμενο trip report 8)

http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... 38|BC_KW38