Φιλε "ckabi" φυσικα και η απαντηση του υπαλληλου της ΟΑ οτι: (οι ναυλοι προσφοράς στους weekendair προορισμους ΔΕΝ περιλαμβάνουν τους φόρους) υποβαθμιζει την νοημοσυνη μας, οσο δε για το υφάκι του υπαλληλου που εγραψες το παραβλέπω...αλλα οι weekendair σιγουρα εναι παραπλανητικη διαφημιση για τον καταναλωτη και σηκωνει επισημη καταγγελια!
Τον Οκτωβριο του '11 στους weekendair (11-20 Οκτωβριου) συμπεριλαμβανονταν και το ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ στις γνωστες τιμες απο 32+51€ αντιστοιχα. Σε αναζητηση εισητηριου με ναυλο απο 32€ ΗΕR-ΑΤΗ (απο Παρακευη βραδυ/Σαββατο ξημερωματα και Σαββατο πρωι ...) διαπιστωσα οτι εβρισκα διαθεσιμοτητα μονο για δυο ημερες (19 & 20/10) και μονο σε συνολικο αριθμο 4 πτησεων στην διαρκεια του 10ημερου προσφορας που το συγκεκριμενο δρομολογιο (ΗΕR-ΑΤΗ) περιλαμβανει 50 πτησεις! Διαβαζωντας προσεκτικα την διαφημιση:
(
Κάντε την κράτησή σας από Σάββατο έως Δευτέρα για ταξίδια στις επόμενες δέκα ημέρες για ταξίδια από τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 ως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011) με μοναδικο αστερισκο (
* Όλες οι παραπάνω τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.)
Τους εστειλα λοιπον αναλυτικπο e-mail εξηγωντας τους οτι κανουν εσκεμενα Παραπλανητική διαφήμιση με σκοπο την εξαπατηση του καταναλωτη!
Δεν μπορουν να διαφημιζουν εισητηρια προσφορας για συγκεκριμενο 10 ημερο οταν η αυτα ανταποκρινονται μονο σε 2 συγκεκριμενες ημερες απο την εναρξη της προσφορας! Παρεπιπτοντως εχω σπουδασει Μαρκετινγκ και Διαφημιση και γνωριζω πολυ καλα τους συντακτικους ορους που διεπουν μια διαφημιση.
Τους ανέφερα
ΡΗΤΑ οτι ο αστερισκος στο τελος (
* Όλες οι παραπάνω τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.) ειναι επισης παραπλανητικος και ελλειπης γιατι η σωστη διατυπωση ειναι: (
Όλες οι παραπάνω τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων σε συγκεκριμενο αριθμο πτησεων) αφου δεν ισχυει για ολες τις πτησεις και μερες...κατι που ομως που αν το εγραφαν
ακυρωνει αυτοματα το κειμενο της διαφημισης που αναφερει προσφορα για 10 ημερες....
Ανταλαξαμε συνολικα πεντε e-mail με πεντε διαφορετικους αρμοδιους υπαλληλους (αυτο μου εκανε μεγαλη εντυπωση - λεω καποιο λακο εχει η φαβα...) και φυσικα κανενας απο τις απαντησεις τους, δεν μπορεσε να μου αντικρουσει τα επιχειρηματα μου...
Μονο πολυ ευγενικα οτι εξαντληθηκαν οι θεσεις και για τις αλλες μερες γρηγορα...και τους απαντω:
Πως εξαντληθηκαν αφου η προσφορα ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ ειχε διαθεσιμοτητα εξ αρχης μονο για 2 συγκεριμενενες μερες και σε 4 συγκεκριμενες πτησεις...
παρεπιπτοντως εχω κρατησει ολα τα e-mail με τις συνομιλιες μας!
Συγνωμη αν σας κουρασα με τις λεπτομεριες...
αλλα οπως λεει και η παροιμια: Την υπογραφη και το πουλι σου πρεπει να ξερεις που τα βαζεις... :twisted: