Προσλήψεις Ιπτάμενων Συνοδών

Καλησπερα! Έχω περάσει την συνέντευξη της Aegean .Μηπως ξέρετε ποτέ βγαίνουν τ αποτελεσματα? Για θεσνικη...Εχουν πάρει κάποιον?
Ευχαριστώ
 
Καλησπέρα σε όλους και καλή επιτυχία με τα αποτελέματα σας απο A3. Διαβάζοντας τα σχόλια και τις γνώμες, η δική μου είναι πως το επάγγελμα της αεροσυνοδού/ του ιπτ. φροντιστή (ιδιαίτερα του ιπτ.φροντιστή εξαιτίας της ανούσιας κατ' εμέ πολιτικής της Α3) έχει 'τελειώσει' όπως και πολλά άλλα πραγματα στην Ελλάδα. Είναι άδικο να πρέπει να κάνεις θυσίες και ταξίδια στο εξωτερικό για ευρωπαϊκές και μη εταιρίες, χωρίς καμία βέβαιη επιτυχία. Πολλοί βλέπουν το επάγγελμα σαν όνειρο ή σαν ένα στόχο και λίγοι μένουν πραγματικά και το αγαπούν. Ζωντανό παράδειγμα η EK. Αναρρωτήθηκε κανείς γιατί έρχονται τόσες φορές στην Ελλάδα; (και όχι μόνο) Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να δίνουν ευκαιρίες στον τουρισμό, ένα από τα πιο δυνατά 'χαρτιά' τις χώρας μας. :hello?:
 
kon-nos":269etrtg said:
Είναι άδικο να πρέπει να κάνεις θυσίες και ταξίδια στο εξωτερικό για ευρωπαϊκές και μη εταιρίες, χωρίς καμία βέβαιη επιτυχία
Τι εννοείς? Μας έχεις μπερδέψει λίγο :?: :?:
 
Εννοώ ότι δεν είναι σωστό και δεν αξίζει σε κανέναν να κάνει ένα σωρό έξοδα ταξιδεύοντας σε ένα άλλο κράτος, πληρώνοντας διαμονή, φαγητό, προσωπικά έξοδα κτλ και να μην είναι και 100% σίγουρο ότι θα προσληφθεί. Κάποιες αεροπορικές ζητούν να πληρώσεις και την εκπαίδευση σου, όπως η Ryanair, η Delta...
 
Αν δεν εχεις καποια εμπειρια πανω στο θεμα ,παραδειγματος χαρην να εχεις περασει σε καποιο recruitment μην γραφεις προσωπικες σου αποψεις εκτος θεματος και αποθαρυνεις τα μελη και φιλους που ερχονται για να διαβασουν και να παρουν καποιες πληροφοριες απο ατομα που εχουν καποια εμπειρια στο εν λογω επαγγελμα .Η emirates σου παρεχει τα παντα σαν ιπταμενος συνοδος και δεν θα βαλεις το χερι στην τσεπη στην ξενη χωρα αλλιως δεν υπαρχει λογος να πας εκει σαν τουριστας απλα να θαυμασεις το burj al arab, η σε παιρνουν η οχι δεν υπαρχει αυτο που λες :?
 
kon-nos":x2g5cn48 said:
Εννοώ ότι δεν είναι σωστό και δεν αξίζει σε κανέναν να κάνει ένα σωρό έξοδα ταξιδεύοντας σε ένα άλλο κράτος, πληρώνοντας διαμονή, φαγητό, προσωπικά έξοδα κτλ και να μην είναι και 100% σίγουρο ότι θα προσληφθεί. Κάποιες αεροπορικές ζητούν να πληρώσεις και την εκπαίδευση σου, όπως η Ryanair, η Delta...
Κατ' αρχην στη Delta για να προσληφθεις θα πρέπει να χεις αμερικάνικο διαβατήριο, διαφορετικά καμιά αμερικάνικη εταιρία δε σου δίνει τη δυνατότητα να σε εντάξει στο δυναμικό της αν δεν είσαι αμερικανος πολίτης. Η Ryanair ναι απαιτεί να πληρώσεις την εκπαίδευση σου και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι και οι καλύτερες. Απο την άλλη όμως υπάρχουν και ευρωπαικές εταιρίες με αξιοκρατικά κριτήρια ( british,lufthansa πχ) που ναι μεν πρέπει να πληρώσεις το ταξίδι σου για το interview αλλά αν προσληφθείς ( που για να σε καλέσουν για interview έχουν δει ότι τους κάνεις και είσαι ικανός για τη δουλειά) έχεις συνθηκες εργασίας που δεν πρόκειται να τις βρείς σε καμιά εταιρία στην Ελλάδα και όχι μόνο. Τώρα θα μου πείς δεν είναι καιροί για έξοδα γιατί σε κανέναν δεν περισσεύουν κλπ. Εγω θα σου πω πως όλα είναι επιλογές και αν έχεις την δυνατότητα τα 500 ευρώ που θα χαλάσεις για το ταξίδι σου δεν είναι τιποτα μπροστά στην ευκαιρία που έχεις. Μπορείς φυσικά να κάτσεις και στην Ελλάδα και να περιμένεις πότε και αν θα ζητήσουν πλήρωμα (για να μην ξέρεις κιόλας αν θα σε πάρουν επειδή ο θείος του ανιψιού του μπατζανάκη σου δε τα χει πλακάκια με τον γνωστο του χ,ψ manager της εταιρίας) και αν σε πάρουν να σε ξεπατώνουν για πενταροδεκάρες. Όπως είπα και πιο πάνω επιλογή του καθένα είναι. Φυσικά αν δεν ''πάθεις'' δε θα μάθεις κιόλας και είμαι υπέρ του να προσπαθήσεις και για την Αιγαίου και για όποια άλλη εταιρία. Όταν δεις όμως πώς είναι πραγματικά η κατάσταση τότε καταλαβαίνεις αυτό πού λένε πως το επάγγελμα στην Ελλάδα έχει τελειώσει εδώ και χρόνια και δεν υπάρχει νόημα του να σπαταλάς το χρόνο σου και την ενέργεια σου για εταιρίες που βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος
Φιλικά
 
Εν μέρει συμφωνώ με την απάντηση σου και όντως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Η Delta πρόσφατα είδα ότι ζητά αεροσυνοδούς, ζητώντας γνώση μιας γλώσσας της επιλογής τους. Τα δίδακτρα τους είναι 1700$ περίπου. Ισχύει ότι όταν κάποιος θέλει πολύ κάτι, κάνει τα πάντα για αυτό αλλά δεν νομίζω να αποθαρρύνω κανέναν εγώ προσωπικά παραθέτοντας την άποψη μου για το επάγγελμα στην χώρα μας.

mroa412":y15pyqaw said:
Αν δεν εχεις καποια εμπειρια πανω στο θεμα ,παραδειγματος χαρην να εχεις περασει σε καποιο recruitment μην γραφεις προσωπικες σου αποψεις εκτος θεματος και αποθαρυνεις τα μελη και φιλους που ερχονται για να διαβασουν και να παρουν καποιες πληροφοριες απο ατομα που εχουν καποια εμπειρια στο εν λογω επαγγελμα .Η emirates σου παρεχει τα παντα σαν ιπταμενος συνοδος και δεν θα βαλεις το χερι στην τσεπη στην ξενη χωρα αλλιως δεν υπαρχει λογος να πας εκει σαν τουριστας απλα να θαυμασεις το burj al arab, η σε παιρνουν η οχι δεν υπαρχει αυτο που λες :?

Δεν έχω κανένα λόγο να αποθαρρύνω ή να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, παραθέτω την άποψη μου και ειδικά τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε οικ. κρίση. Δεν ανέφερα πουθενά την EK , μίλησα για συγκεκριμένες ΑΕ που γνωρίζω βάση εμπειρίας, όπου ζητούν τα δίδακτρα της εκπαίδευσης. Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά καλό θα ήταν να διαβάζεις λίγο καλύτερα τα post. Καλό βράδυ ;)
 
Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις! Πιστεύω ότι οι συνθήκες εργασίας στην ΕΕ είναι πολύ καλύτερες από ότι στις χώρες του Κόλπου και σίγουρα αξίζει το ταξίδι αν σε καλέσουν για συνέντευξη. Η συνέντευξη από μόνη της είναι μια εμπειρία που αξίζει τον κόπο, συν ότι στη συνέντευξη πχ. της British Airways σου φέρονται εντελώς διαφορετικά από ότι στη συνέντευξη της Aegean ή της Emirates. Από εκεί και πέρα, μακροπρόθεσμα συμφέρει να ξεκινήσεις σε μια εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου και προοπτικές εξέλιξης, παρά με τριετή σύμβαση σε ένα περιβάλλον που πιθανότατα δε μιλάς τη γλώσσα, δεν έχεις ένσημα, είσαι πολύ πιο μακρυά από το σπίτι σου και δεν έχεις τα δικαιώματα του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Στα 22 δεν είναι κακό να δοκιμάσεις πχ. την Etihad για τρία χρόνια, είναι όμως πολύ πιθανό μετά να χρειαστεί να αναζητήσεις κάτι στην Ευρώπη γιατί ενδέχεται να μην αντέχεις άλλο το συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Θα έχεις μεν ένα ισχυρό «χαρτί» στο βιογραφικό σου, κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα έχουν εξελιχθεί τα εργασιακά στις ευρωπαϊκές εταιρείες σε τρία χρόνια (ήδη οι ευκαιρίες είναι αισθητά μειωμένες κι η τάση παραμένει πτωτική).
 
Δεν είναι λίγο έως πολύ επιπόλαιο να δώσει κάποιος στην εποχή μας περί τα 400ε από το υστέρημά του για να πάρει το αεροπλάνο να πάει για συνέντευξη επειδή θα έχει λίγες πιθανότητες να τον πάρουν? Εξάλλου πόσοι Έλληνες να εργάζονται στη British?Και μπορεί να θεωρεί η εταιρεία πιο ασφαλή επιλογή να προσλάβει έναν Άγγλο από κάποιον που θα μπει στη διαδικασία να μεταναστεύσει,να ψάχνει σπίτι,πληροφορίες για την πόλη κλπ.
 
Το αν είναι ''επιπόλαιο'' ή οχι εξαρτάται απο τις απαιτήσεις που έχεις για το επάγγελμα που θέλεις να κάνεις. Όπως είπα είναι επιλογή σου το να μείνεις και να το ψάξεις εδώ, αλλά πιστεύεις πως έχεις πολλές πιθανότητες πλέον? Προσωπική μου άποψη είναι πως ακριβώς επειδή είναι τέτοιες οι εποχές που ζούμε πρέπει να στερηθείς απο κάτι άλλο και να το προσπαθήσεις επειδή έχεις την ευκαιρία. Το πόσοι Ελληνες εργάζονται στη British τη σχέση έχει με τον καθένα που επιλέγεται να πάει? Αν μπορείς να μιλήσεις καλά αγγλικά, έχεις το δικαίωμα να εργαστείς στην Ευρώπη και έχεις τα προσόντα που ζητάνε, δεν έχεις κάτι να ανησυχείς. Η British έχει εργαζόμενους απο και σε όλο τον κόσμο. Και όχι ένας Αγγλος δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να προσληφθεί απο έναν Ελληνα απλα και μονο απο θεμα εθνικότητας. Και ένας Αγγλος που μένει στο Liverpool πχ θα πρέπει να μετακομίσει στο Λονδίνο για να δουλέψει στη British όπως και ένας Ελληνας ο οποίος μένει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και θα χρειαστεί να ψάξει για το που θα μείνει κλπ. Σε πληροφορώ επίσης πως ειδικά η Ba έχει diversity sheme. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως η πρόσληψη σου έχει να κάνει με το αν είσαι πραγματικά ικανός να κάνεις τη δουλειά και όχι αν είσαι Βρετανός, αλλοδαπός, άντρας, γυναικά, 20 ή 40 χρονών. Αξιοκρατικά δηλαδή κριτήρια. Μάλιστα καθώς συμπληρώνεις αρχικά Online την αιτησή σου ουδεμία ερώτηση υπαρχει περι εθνικότητας, ηλικίας, φύλου κλπ. Οι μόνες ερωτήσεις που γίνονται για να μπορέσει και η αίτηση σου να προχωρήσει είναι εάν είσαι άνω των 18, και αν έχεις το νόμιμο δικαίωμα να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία. Μην μπερδεύεις τις ελληνικές εταιρίες με μεγάλες εταιρίες οι οποίες έχουν αξιοκρατικές διαδικάσιες.
 
Top