Προσλήψεις Ιπτάμενων Συνοδών

Αν θες τη γνώμη μου μεγαλύτερο ρίσκο θα ήταν να άφηνες τη δουλειά σου και να πήγαινες στην ryanair!
Αποτι διαβάζω το internet η crewlink ,η οποία κάνει την εκπαίδευση και μέσο αυτής εργάζεσαι στην ryanair το πρώτο χρόνο, απολύει 50% απο τους εργαζόμενους μετά τους έξι μήνες!

Προσωπικά το έβλεπα και ως μία πόρτα για να μπω στον χώρο και αργότερα να είναι ένα συν για να καταφέρω να πάω σε μεγαλύτερη εταιρία, ο κρυφός πόθος είναι μια εταιρία σαν την emirates :)
Το αν έχει κάποιος 1-2-3χρόνια στη δουλειά έστω και με την ryanair δεν είναι το +1 στο βιογραφικό κάποιου;
 
Γεία σας και απο έμενα.. Και εγώ έκανα αίτηση και έλαβα σχετικό μαιλ για το assesment day, αλλά έχω ενδοιασμούς για το εάν τελικά θα πάω. Διαβάζω διάφορα στο Ιντερνετ και σχεδόν εάν όχι όλα αρνητικά... τους χειμερινούς μήνες σου δίνουν 3μήνες άδεια άνευ αποδοχών και υπογράφεις συμβόλαιο να μη δουλέψεις στο μεταξύ κάπου αλλού, πέρα από τα έξοδα που κάνεις για την εκπαίδευση σου , δεν ξέρω κατα πόσο θα βγεις κερδισμένος. Επίσης λέει ότι πολύ δύσκολα σε προσλαμβάνει απ ευθείας η Ryanair και ότι δεδομένου αυτού άμα σε προσλάβει ίσως θεωρείται και συν στο βιογραφικό σου όταν / εαν απευθυνθείς σε κάποια άλλη αεροπορική. Για όσους ενδιαφέρονται σε κάποιο ψαχτήρι βρήκα τη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν οι νεοπροσληφθέντες, με κάθε επιφύλαξη και στην κρίση του καθενός http://ryanairdontcarecrew.blogspot.co. ... r-new.html.

Εγώ αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που έχει δουλέψει ή γνωρίζει κάποιον που να δουλεύει / έχει δουλέψει στην Ryanair ώστε να μας διαφωτίσει!
 
Λογικά τα ίδια έχουμε διαβάσει, 3-4 σελίδες μπόρεσα να βρω με σχετικές αναφορές και σχεδόν όλα είναι αρνητικά.
Εκτός απο την εκπαίδευση θα έχεις και κάποια πάγια έξοδα στο μέρος που θα σε στείλουν (σπίτι μεταφορές κτλ) και όλα αυτά με το κίνδυνο στους 7-8 μήνες να σε στείλουν αδιάβαστο και να προσλάβουν τους επόμενους που θα πληρώσουν 3000Ε+ για να δουλέψουν

Πάντως με το να πας στη συνέντευξη δεν χάνεις τίποτα
 
Μιάς κ το πέτυχα στο mail μου απ' το linkedin και κανείς δεν το έχει ανεβάσει:
JETSTREAM Aviation Academy is searching for talented and willing men and women to join the Cabin Crew selection process. In cooperation with airline companies in Middle East and Africa, JETSTREAM offers the opportunity of employment to those that follow the below criteria...
:arrow: http://www.jetstream.gr/news/2013/10/17/cabin-crew-recruitment-opportunity
 
Ωραίο το λινκ που ανέβασες ωστόσο..ζητούν και αυτοί fees και δεν παρεχουν την μεταφορα και την διαμονη...παντως δεν βρηκα ποσο ειναι τα διδακτρα...ετσι να ξερουμε στο περιπου..
 
Γράφω με πολύ μεγάλη επιφύλαξη, αλλά θα παραθέσω τις πληροφορίες που κατάφερα να συλλέξω. Γνωρίζω αρκετά παιδιά που έχουν εργασθεί στη Ryanair. Σίγουρα δεν λένε τα καλύτερα, όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν ένα ξεκίνημα και να αποκτήσουν την πολυπόθητη εργασιακή εμπειρία για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα της καριέρας τους. Επίσης, είναι πολύ καλύτερος εργοδότης από τις ελληνικές εταιρείες.

Ίσως οι μεγάλες βάσεις όπως STN και DUB να είναι αρκετά αυστηρές, όμως οι μικρότερες βάσεις συνήθως είναι πιο χαλαρές και δεν καταπιέζουν τόσο τα πληρώματά τους. Κάποιες χώρες μοιράζονται την ίδια σύμβαση, η οποία δίνει καθαρά στο τέλος του μήνα περίπου €1700. Τον χειμώνα δεν πετούν πολύ κι έτσι μπορεί να βγάζουν €1300-1400, το καλοκαίρι όμως βγάζουν €1900-2000. Ίσως όμως στην Ελλάδα να ισχύει άλλη σύμβαση με χαμηλότερες αποδοχές.

Έχω επίσης ακούσει ότι στο αεροπλάνο επικρατεί καλό κλίμα και γενικά οι συνάδελφοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο, πράγμα πολύ σηματικό στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η κοπέλα που μίλησα σήμερα μου είπε ότι είχε πληρώσει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων στην αρχή της εκπαίδευσης και με το πέρας του 6μήνου της επεστράφη. Μου είπε ότι κάτι ανάλογο γίνεται και με τα παιδιά που επιλέγουν τη λύση του δανείου, το οποίο σταματούν να αποπληρώνουν μετά το πέρας του 6μήνου. Είναι δηλαδή σαν να προπληρώνει κανείς τη ρήτρα σε περίπτωση που παραιτηθεί εντός του πρώτου 6μήνου εργασίας. Φυσικά η εταιρεία κρίνει ανάλογα με τις επιδόσεις του εργαζομένου και σαφώς έχει το δικαίωμα να διακόψει τη συνεργασία όταν αυτές δεν είναι καλές.
 
Είσαι σίγουρος ότι τους έδωσαν πίσω τα δίδακτρα η είναι αυτό που αναφέρει στο site ως "New Joiners' Allowance £1,000 / €1,200 over first 6 months" το λέω γιατί το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο απτα 1200: http://www.crewlink.ie/en/fees

Τα λεφτά είναι πολύ καλά αν όντως ισχύουν, αυτά που διαβάζω είναι 1200-1300 και αν είσαι σε μικρές βάσεις λιγότερα, σε βαθμό να μη φτάνουν για τα βασικά έξοδά σου.Φυσικά τα σχόλια είναι και απο παλαιότερες χρονιές ίσως να ήταν άλλα τα δεδομένα.
Είναι έμπιστα τα άτομα που ρώτησες η υπάρχει περίπτωση να τα φουσκώνουν;Είναι το πρώτο θετικό ποστ που διαβάζω πάνω που είχα ξενερώσει εντελώς με την εταιρία :)
 
Όντως είναι θετικά τα σχόλια..αλλά εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο...έστω οτι κάποιο επιλέγει την λύση του δανείου...και αποφασίσει για διάφορους λόγους να διακόψει την συνεργασία στους 2-3 μήνες..θα συνεχίζει να πληρώνει την εταιρεία..και στην ουσία όχι μόνο δεν θα έχει δικό του εισόδημα αλλά θα καταλήξει να πληρώνει και την εταιρεία...Επίσης διάβασα οτι το ίδιο συμβαίνει με την Jetstream...
 
Τα ξημερώματα μου ήρθε ένα μν που έγραφε μόνο"Cabin Crew Assessment Day" το έλαβαν και άλλοι;Είναι κανείς που τον κάλεσαν για σήμερα η για άλλες μέρες πέρα της 24/11;
 
Εμένα μόνο για τις 24...αλλά δεν θα πάω..τζάμπα τόση κούραση και ταλαιπωρία για το τίποτα..
 
Top