Προσλήψεις στην Hellas Airlines

• Thread starter Thread starter cabincrew4ever
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Hellas Airlines!

Παιδια περιμενετε πρωτα να καταθεσει η εταιρια τα απαραιτητα εγγραφα για να παρει AOC και μετα να αρχισουμε να σηζηταμε για αν θα στειλει απαντηση η οχι στα ατομα που εστειλαν βιογραφικο εξαλλου και η Α3 και η ΟΑ δεν στελνουν ποτε απαντησεις που θεωρουντα και μεγαλες δυναμεις στον Ελληνικο Αεροπορικο χωρο.Το open day εφτασε θα μαθουμε νεοτερα. Καλη επιτυχια στην εταιρια και συντομα στον αερα .

Aν και ήμαστε στο χείλος του off topic, τα γράφω εδώ μιας και η κουβέντα ισχύει και για την Hellas Airlines αλλά μπορεί κάλλιστα να μπεί και στην κατηγορία ''Καριέρα''.

αν πράγματι είναι ένα μόνο το άτομο που έχει να κάνει με χιλιάδες email. Το χιλιάδες μου φαίνεται υπερβολή.

Δεν ξέρω τα νούμερα στην Ελλάδα και φυσικά δεν υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις για μια θέση μηχανικού αεροσκαφών με Χ εμπειρία. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν αύριο η Α3 βάλει αγγελία για αεροσυνοδό/προσωπικό εδάφους κλπ οι αιτήσεις θα είναι μερικές χιλιάδες (άνετα με την ανεργεία που υπάρχει). Ούτε γνωρίζω πόσα άτομα δουλεύουν στο HR της Α3 ως recruiters αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι με τις συνθήκες δουλοπαροικίας που επικρατούν στα εργασιακά, τους βγαίνει το λάδι. Στις μικρότερες δε εταιρείες - βλ Hellas Airlines -στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάρχει ένα άτομο που εκτός από τα CV (για όλους τους ρόλους τεχνικούς και μη) κάνει και όλα τα άλλα, από αγγαρείες στο ΙΚΑ μέχρι υπογραφές συμβολέων και μάρκετινγκ.

Πιστεύω πως έτσι όπως σχεδίασαν τo website τα βιογραφικά χωρίζονται αναλόγως την ειδικότητα
Αυτό γίνεται αν υπάρχει πόρταλ, αν υπάρχει μόνο email κάποιος πρέπει να διαβάσει πρώτα όλα τα νεοεισερχόμενα και να τα αρχειοθετησει ανάλογα. Βέβαια όταν σε έναν φάκελο με τίτλο ''Αεροσυνοδοί-ΝΑΙ'' έχεις 10000 άτομα, η αναζήτηση είναι πάλι αδύνατη. Το πόρταλ αυτόματα κρατάει χρόνια εμπειρίας, γλώσσες, πτυχία κλπ και με μια αναζήτηση 1 λεπτού ΄φιλτράρονται οι αιτήσεις αυτόματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι παράνομο να πηγαίνουν οι αιτήσεις σε ένα συγκεκριμένο email και όχι σε portal

Γιατί στο email υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσει ο υποψήφιος να δηλώσει ρητώς ότι επιτρέπει στην εταιρεία την διαχείρηση του προφίλ του, μόνο για την εταιρεία αυτή και όχι τρίτα πρόσωπα/εταιρείες. Είναι το τικ που βάζουν τα πόρταλ κατά την εγγραφή με τους όρους, λεπτομέρεια αλλά η νομοθεσία της ΕΕ είναι αυτή. Επίσης ακόμα και αν το γράψεις στο email το παραπάνω, το CV ''επιτρέπεται'' να το δει μόνο ο/η του HR και κανείς άλλος στην εταιρεία.

Προσωπικά φίλε δε δέχομαι να μη λαμβάνεις απάντηση έστω και αρνητική.Δε γίνεται να σου απαντάνε κολοσσοί της αεροπορίας που λαμβάνουν πραγματικά χιλιάδες emails από όλο τον κόσμο και να μη σου απαντάνε οι άρχοντες και οι "γ@μ@ω" των Ελληνικών εταιριών. Αναφέρομαι πάντα όχι σε άμεση απάντηση. Οι μεγάλες εταιρίες το πολύ σε 2 εβδομάδες σου έχουν απαντήσει ή διαφορετικά μπορείς μόνος σου να δεις την πορεία του βιογραφικού σου.

Ναι γιατί με ένα σύστημα (βλ SAP-ORACLE-StepStone κλπ) περνάς τους long-shortlisted υποψηφίους και αυτοί οι δεκάδες/εκατονταδες/ που μένουν, λαμβάνουν το ίδιο μήνυμα με την μαγική λειτουργία reject all που αλλάζει αυτόματα το όνομα του υποφηψίου και το υπόλοιπο κέιμενο μένει ίδιο.

Πιστεύεις πως είναι ακατόρθωτο στην περίπτωση της κάθε Hellas Airlines
Φυσικά και όχι αν αποφασίσουν να επενδύσουν στην τεχνολογία.

Έχω συναδέλφους που έστειλαν βιογραφικό σε μεγάλη εταιρία του εξωτερικού και μετά από λίγο καιρό έλαβαν ακριβώς το ίδιο κείμενο.
Τι κόστος έχει το copy-paste μιας αρνητικής απάντησης; Πόσο λεπτά χρειάζεται μια έμπειρη γραμματέας με ECDL να κάνει αυτήν τη διαδικασία;
Αν δεν κάνω λάθος μια άδεια για ένα άτομο αφού έχεις αγοράσει το software κοστίζει περί τα 100Ε/μήνα.

Καλή επιτυχία σε όσα καμάρια του airliners.gr εχουν προσκληθεί στην αυριανή συνέντευξη και με το καλό ρίξτε καμιά ενημέρωση και σε μας τους ακάλεστους για το τι πράματα και θάματα είδαν τα μάτια σας εκεί πέρα... Και μην ξεχνάτε παιδιά, δεν σας αξοιλογούν μόνο αυτοί, αξιολογείτε και σεις αυτούς εστω και σιωπηλά. Περιμένουμε εντυπώσεις, καλή δύναμη!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

στο facebook παντως μολις τωρα εβγαλαν ανακοινωση οτι επιλεχθηκε η πρωτη ομαδα αεροσυνοδων και οτι ευχαριστουν οσους προσηλθαν.στο μελλον γραφουν οτι θα ακολουθησουν και αλλες συνεντευξεις τοσο για αεροσυνοδους οσο και για αλλες θεσεις. κανα αλλο νεο ρε παιδια?????

Καλησπέρα σας.
Πέρασα κι εγώ από συνέντευξη στις 15/9 κι έχω μια απορία... Και σε μένα αλλά και στην κοπέλα που ήμασταν μαζί, είπαν το εξής: ''Ωραία, εμάς μας κάνετε και θα θέλαμε να σας έχουμε στην ομάδα μας''
Εγώ, βέβαια, επειδή δεν έχω το Α320 θα είμαι στο 2 γκρουπ (μου είπαν) αλλά η άλλη κοπέλα που είχε πετάξει το Α320 πριν 2 χρόνια θα κάνει ένα recurrent και θα είναι στο 1 γκρουπ (είπαν). Υπάρχει μήπως κανένας άλλος που άκουσε τα ίδια ακριβώς; Και κάτι ακόμα... αν υπάρχει κάποιος/α που πέρασε από την συνέντευξη και θυμάται τα περί μισθού, ας κάνει ένα κόπο να μου στείλει ένα μήνυμα να ρωτήσω κάτι! Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ρωτήσω δημόσια, γι' αυτό!
Ευχαριστώ

Καλησπέρα και από εμένα,
μου είπαν για το site αυτό όταν πέρναγα από τη συνέντευξη. Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει ένας τόπος να μπορούμε να τα λέμε και να λύνονται οι απορίες μας. Εμένα μου είπαν ότι κατατάχτηκα στο ένα γκρουπ (μάλλον θα εννοούν το πρώτο). Το μόνο που με στεναχώρησε είναι ότι μου την είπαν λίγο για τα κιλάκια μου, είμαι λίγο γεματούλα, αλλά είμαι και πεισματάρα ταυτόχρονα και θα χάσω ότι χρειαστεί για να πάρω τη θέση. Ένα άλλο που με στεναχωρεί είναι αν θα αντέχω στις πτήσεις. Υπάρχει περίπτωση να ζαλιστώ και να με χαπακώσουν...? και αν ναι τι επακόλουθα θα έχω..?? Πόσο κακό μπορεί να κάνει στην υγεία..?? Επίσης αν παντρεφτώ και μείνω έγκυος, κάνει να πετάω...??? Δεν μας είπαν και πότε θα ξεκινήσουμε, μία ημερομηνία, κάτι...., ξέρει κάποιος κάτι να μας διαφωτήσει...?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

αγαπητη μαρινα,αλοιμονο αν οι εταιρειες χαπακωναν τις αεροσυνοδους αν ειχαν ζαλαδες στις πτησεις. στην υγεια σου οι επιπτωσεις που θα εχεις αν εχεις βεβαια,θα εχουν κυριως να κανουν με τα αυτια σου και αντε κανα πρηξιμο στην κοιλια ειδικα αν εχεις φαει λαχανικα ή εχει πιει αναψυκτικα. οι πτησεις δεν ειναι υπερατλαντικες ώστε να αρχισουν να πρηζονται τα ποδια σου και διαφορα αλλα τετοια. απο εκει και περα ετοιμασου για πολυ κουραση. το αν θα αντεξεις στις πτησεις πιστεψε με μεσα στον πρωτο δεκαημερο άντε μηνα το πολυ θα φανει,αλλα αν ειναι να στενοχωριεσαι απο τωρα για αυτο που δεν εχεις αρχισει να πετας δεν ειναι και καλο σημαδι. αν παντρευτεις κανει να πετας αν μεινεις εγκυος θα σταματησεις. :)

Σας ευχαριστώ πολύ Drogonlady για τη γρήγορη απάντηση σας,

για να χάσω όμως τα περιτά κιλάκια μου θα πρέπει να τρώω λαχανικά, οπότε αυτό θα είναι πρόβλημα απ' ότι φαίνεται.....!!!! Όσο για τη κούραση εντάξει είμαι έτοιμη να κουραστώ δε λέω, αλλά να είναι στα λογικά πλαίσια...!!!! Δεν μας είπαν ακόμα αν θα είναι σπαστό ή 8ωρο συνεχώμενο...! όπως και να έχει αυτή τη δουλειά την έχω ανάγκη και θα κάνω τα πάντα για να τα πάω καλά.....!!!!
Ευχαριστώ και πάλι...!!

μαρινα,το 8ωρο ξεχασε το σε αυτην την δουλεια!!! δεν ειναι δουλεια γραφειου που εισαι δευτερα με παρασκευη 9-5. αυτα δεν υπαρχουν.θα πετας γιορτες,αργιες και γενικα οτι ισχυει στις αλλες δουλειες ξεχασε το. στο φορουμ θα βρεις πολλα τοπικς που γραφουν για τις συνθηκες αυτου του επαγγελματος.στο λεω για να εισαι προετοιμασμενη. κανε μια ερευνα για να ξερεις τι σε περιμενει.

Καλησπέρα! Γράφω εδώ γιατί είναι κλειστό το θέμα ''Προσλήψεις στην Hellas airlines''. Ήδη έχουν σταλεί τα πρώτα συγχαρητήρια emails για την επιτυχία αυτών που πέρασαν και την προσεχή πρόσληψή τους.