Re: Hellas Airlines!
Aν και ήμαστε στο χείλος του off topic, τα γράφω εδώ μιας και η κουβέντα ισχύει και για την Hellas Airlines αλλά μπορεί κάλλιστα να μπεί και στην κατηγορία ''Καριέρα''.
αν πράγματι είναι ένα μόνο το άτομο που έχει να κάνει με χιλιάδες email. Το χιλιάδες μου φαίνεται υπερβολή.
Δεν ξέρω τα νούμερα στην Ελλάδα και φυσικά δεν υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις για μια θέση μηχανικού αεροσκαφών με Χ εμπειρία. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν αύριο η Α3 βάλει αγγελία για αεροσυνοδό/προσωπικό εδάφους κλπ οι αιτήσεις θα είναι μερικές χιλιάδες (άνετα με την ανεργεία που υπάρχει). Ούτε γνωρίζω πόσα άτομα δουλεύουν στο HR της Α3 ως recruiters αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι με τις συνθήκες δουλοπαροικίας που επικρατούν στα εργασιακά, τους βγαίνει το λάδι. Στις μικρότερες δε εταιρείες - βλ Hellas Airlines -στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάρχει ένα άτομο που εκτός από τα CV (για όλους τους ρόλους τεχνικούς και μη) κάνει και όλα τα άλλα, από αγγαρείες στο ΙΚΑ μέχρι υπογραφές συμβολέων και μάρκετινγκ.
Πιστεύω πως έτσι όπως σχεδίασαν τo website τα βιογραφικά χωρίζονται αναλόγως την ειδικότητα
Αυτό γίνεται αν υπάρχει πόρταλ, αν υπάρχει μόνο email κάποιος πρέπει να διαβάσει πρώτα όλα τα νεοεισερχόμενα και να τα αρχειοθετησει ανάλογα. Βέβαια όταν σε έναν φάκελο με τίτλο ''Αεροσυνοδοί-ΝΑΙ'' έχεις 10000 άτομα, η αναζήτηση είναι πάλι αδύνατη. Το πόρταλ αυτόματα κρατάει χρόνια εμπειρίας, γλώσσες, πτυχία κλπ και με μια αναζήτηση 1 λεπτού ΄φιλτράρονται οι αιτήσεις αυτόματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι παράνομο να πηγαίνουν οι αιτήσεις σε ένα συγκεκριμένο email και όχι σε portal
Γιατί στο email υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσει ο υποψήφιος να δηλώσει ρητώς ότι επιτρέπει στην εταιρεία την διαχείρηση του προφίλ του, μόνο για την εταιρεία αυτή και όχι τρίτα πρόσωπα/εταιρείες. Είναι το τικ που βάζουν τα πόρταλ κατά την εγγραφή με τους όρους, λεπτομέρεια αλλά η νομοθεσία της ΕΕ είναι αυτή. Επίσης ακόμα και αν το γράψεις στο email το παραπάνω, το CV ''επιτρέπεται'' να το δει μόνο ο/η του HR και κανείς άλλος στην εταιρεία.
Προσωπικά φίλε δε δέχομαι να μη λαμβάνεις απάντηση έστω και αρνητική.Δε γίνεται να σου απαντάνε κολοσσοί της αεροπορίας που λαμβάνουν πραγματικά χιλιάδες emails από όλο τον κόσμο και να μη σου απαντάνε οι άρχοντες και οι "γ@μ@ω" των Ελληνικών εταιριών. Αναφέρομαι πάντα όχι σε άμεση απάντηση. Οι μεγάλες εταιρίες το πολύ σε 2 εβδομάδες σου έχουν απαντήσει ή διαφορετικά μπορείς μόνος σου να δεις την πορεία του βιογραφικού σου.
Ναι γιατί με ένα σύστημα (βλ SAP-ORACLE-StepStone κλπ) περνάς τους long-shortlisted υποψηφίους και αυτοί οι δεκάδες/εκατονταδες/ που μένουν, λαμβάνουν το ίδιο μήνυμα με την μαγική λειτουργία reject all που αλλάζει αυτόματα το όνομα του υποφηψίου και το υπόλοιπο κέιμενο μένει ίδιο.
Πιστεύεις πως είναι ακατόρθωτο στην περίπτωση της κάθε Hellas Airlines
Φυσικά και όχι αν αποφασίσουν να επενδύσουν στην τεχνολογία.
Έχω συναδέλφους που έστειλαν βιογραφικό σε μεγάλη εταιρία του εξωτερικού και μετά από λίγο καιρό έλαβαν ακριβώς το ίδιο κείμενο.
Τι κόστος έχει το copy-paste μιας αρνητικής απάντησης; Πόσο λεπτά χρειάζεται μια έμπειρη γραμματέας με ECDL να κάνει αυτήν τη διαδικασία;
Αν δεν κάνω λάθος μια άδεια για ένα άτομο αφού έχεις αγοράσει το software κοστίζει περί τα 100Ε/μήνα.