Πρώτες πτήσεις με Vueling (Αθήνα-Μαδρίτη-Βαρκελώνη-Αθήνα)

• Thread starter Thread starter lewton
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
To όριο των 20 κιλων αφορουν μονο την αποσκευη η οποια δεν εχει οριο διαστασεων.
Το οριο των διαστασεων που ανεφερες, αφορουν την χειραποσκευη οι οποιες ειναι διεθνης προδιαγραφες (55x40x20)
με μεγιστο βαρος εως 8kg

lewton":2jy8wixx said:
1. Είναι πολύ ελαστικοί με όσους καθυστερούν να κάνουν check-in. Ως αποτέλεσμα οι 2 πρώτες πτήσεις καθυστέρησαν 40 λεπτά να φύγουν, ενώ η τελευταία καθυστέρησε 20, το οποίο σύμφωνα και με τις εμπειρίες των Ισπανών φίλων μου είναι πολύ καλό. Η Easyjet απλά θα τους είχε αφήσει απέξω. Προσωπικά δε με χάλασε μιας και δε βιαζόμουν ιδιαίτερα, αλλά το αναφέρω.

Άσχετο, αλλά σε πτήση που έκανα κ εγώ τον Αύγουστο του 2007, μας άφησαν απ'έξω (6 άτομα) σε πτήση Βαρκελώνη-Μάλαγα, για καθυστέρηση ΕΝΟΣ λεπτού με το ρολόι ΤΟΥΣ και ενώ η πτήση είχε ήδη... 40 λεπτά καθυστέρηση. Φυσικά δε μας ανέφεραν δικαίωμα επιστροφής φόρων....

Παιδιά θέλω λίγο τα φώτα σας, σχετικά με αυτήν την εταιρία.

Έκλεισα εισιτήρια για το πάσχα Αθήνα - Βαρκελώνη, ομολογουμένως οι τιμές δεν ήταν και θαυμάσιες αλλά για την εποχή και δεδομένου ότι ήταν οι μόνες ώρες που βόλευαν αποφάσισα να προχωρήσε σε booking.

Στην συνέχεια βέβαια αφού ξεκίνησα να διαβάζω διάφορες ιστορίες στα forum έχω αρχίσει και τρομοκρατούμε πολλύ έως πάρα πολύ!!

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τα παρακάτω:

1.) Ακούγεται ότι η εταιρία εχει ιστορικό σε overbooking. Για να μειώσω τις πιθανότητες αυτές θα ήταν καλό να κάνω check-in online??. Αν ναι τις βαλίτσες που πρέπει να τις δώσω στο Ελ. Βενιζέλος γιατί ακούγεται ότι δεν έχουν δικούς τους υπαλλήλους. Σε περίπτωση που όντως είμαι από τους άτυχους τι δικαιώματα έχω?
Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ισχύει το ίδιο?

2.) Σε ένα από τα 2 εισιτήρια που έκλεισα έχει γίνει ένα μικρό λάθος στο όνομα, υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα? Το λάθος είναι στο μικρό όνομα και όχι στο επώνυμο

3.) Υπάρχει περίπτωση να χάσω τις βαλίτσες μου, γιατί και εδώ ακούγεται ότι η εταιρία αυτή έχει παράδοση στον τομέα!!

4.) Τα αεροπλάνα είναι καλά?

5.) Απο καθυστερήσεις πως πάει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, εύχομαι και ελπίζω οι φοβοι μου να αποδειχτούνα ανούσιοι!

Άσε φίλε... Ακούγεται για την Vueling πως διαθέτει κινέζικα ελικοφόρα αεροπλάνα που σπάνια φτάνουν στον προορισμό τους. Τρόμος σου λέω... Και οι βαλίτσες χάνονται. Δεν έχουν υπαλλήλους στο Βενιζέλο και περνάει κούριερ από την Ομόνοια και τις παίρνει κάθε Πέμπτη!! Χάλι μάυρο... :wall:

Σε αυτή τη χώρα βασιλεύει η ημιμάθεια δυστυχώς. Φίλε razr... Από που ακούγεται αυτό που άκουσες; Το είπαν στο ράδιο; Το έγραψαν οι εφημερίδες; Μήπως ο γείτονας της Μαριγώς άκουσε από τον μπατζανάκη της Σούλας πως κάτι πάει στραβά; Κι αν άκουσες όσα άκουσες, τότε γιατί έκλεισες εισιτήρια με την εν λόγω εταιρεία, αφού ίσως μείνεις εκτός αεροπλάνου, αλλά ακόμα κι αν μπεις ίσως να μην λάβεις ποτέ τις βαλίτσες σου στην πρωτεύουσα της Καταλονίας;

Η Vueling είναι ουσιαστικά θυγατρική της Iberia μετά την συγχώνευση της με την Clickair. Πρόκειται για μια κλασσική Low Cost εταιρεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια ισπανική easyJet δηλαδή. Με μια γρήγορη ματιά στο site τους, θα "ανακαλύψεις" πως πετά με Α320, ενώ αν θες να το ψάξεις παραπέρα, με ένα απλό googlάρισμα θα έβρισκες πως το παλαιότερο της αεροπλάνο είναι κατασκευής 2004. Βαλίτσες σε τέτοιου είδους εταιρείες χάνονται δυσκολότερα, καθώς δεν μεταφέρονται σε επόμενες πτήσεις. Επιπλέον, το Terminal στο El Prat είναι ολοκαίνουργιο και τα συστήματα του, υποθέτω, θα δουλεύουν σωστά...

ΥΓ: Πάντα τσαντίζομαι με τέτοια post, αλλά και με άλλες παρόμοιες συμπεριφορές του λαού τούτου. Συνήθως, λίγο πριν πατήσω το κουμπί "υποβολή", σβήνω το κείμενο και λέω από μέσα μου: @&!:$^(%@*!@!. razr, ήσουν ο άτυχος και το κουμπί πατήθηκε. Μην το παίρνεις προσωπικά. Καλή βόλτα στην Βαρκελώνη, καλή και ασφαλή πτήση με την Vueling. Passa-ho bé!

Φιλε ToSofoPaidi το ύφος σου με έκανε να καταλάβω τη φάση και έχεις δίκιο!! Απλώς ήταν λίγο απερίσκεπτη η απόφαση αγοράς και βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις ώρες πτήσης που είχε που ήταν οι μοναδικές που με βόλευαν, και κάκως που δεν έκανα τον κόπο να κάνω μεγαλύτερη έρευνα όπως θα όφειλα!

Όσον αφορά το από που ακούγεται δεν ήταν από την Μαριγώ την γειτόνισα, αλλά απο tripadvisor και http://www.airlinequality.com/Forum/vueling.htm
Βέβαια όσο αξιοπιστία έχουν οι φήμες της Μαριγώς άλλο τόσο έχουν και τα δίαφορά forum στο internet καθώς ή τάση είναι να ακούγονται πάντα τα άσχημα και ποτε τα καλά!!

Και δεν το παίρνω προσωπικά φυσικά!!!

Σε ευχαριστώ για τα φώτα σου, με ανακούφισες!

οντως ανηκει στον ομιλο της Iberia και χρησιμοποιει τα terminal της σε Μαδριτη και Βαρκελωνη, πραγμα πολυ καλο. το μοναδικο 'κακο' αλλα αρκετα κακο που εχει η εταιρια αυτη ειναι το seat pitch που ειναι οτι χειροτερο εχω ταξιδεψει και σε συνδιασμο με τα καθισματα που εχουν την τσεπη ψηλα ειναι αστα να πανε. κατα τα αλλα, απο φαγητο δεν εχει απολυτως τιποτα εκτος κι αν αγορασεις κατι, πεταει με Α320 καθαρα καινουργια. για πτηση 3 ωρων και ανω ειναι κουραστικη, αλλα ασφαλεστατη και καλο σου ταξιδι.