Πρόβλημα ΚΑΙ με τα 737NG

  • Thread starter TOGA
  • Ημερομηνία δημιουργίας

TOGA

Economy-Class-Member
Εγγραφή
12/07/2006
Μηνύματα
235
Likes
55
https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKBN1WD02E

https://komonews.com/news/local/exclusi ... -equipment

Η Boeing ενημέρωσε την FAA ότι εντοπίστηκε πρόβλημα κόπωσης υλικού σε κρίσιμο σημείο ορισμένων 737NG (pickle fork; δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά, αλλά είναι το δομικό σημείο ένωσης ατράκτου-πτέρυγας)

Ειδοποιήθηκαν οι χρήστες συγκεκριμένων σειρών για να κάνουν επείγοντες ελέγχους. Τα συγκεκριμένα μέρη έπρεπε να αντέξουν 90.000 κύκλους αλλά παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήδη στους 35.000
 

TOGA

Economy-Class-Member
Εγγραφή
12/07/2006
Μηνύματα
235
Likes
55
Το πρόβλημα φαίνεται να είναι σοβαρότερο απ'ό,τι είχε αρχικά ειπωθεί.

The Federal Aviation Administration is expected to order all airlines to inspect all Boeing 737NGs with 22,600 or more flight cycles after three planes were found with critical equipment cracked all the way through.
(Η έμφαση δική μου)

Αυτό, κατά την γνώμη μου, σημαίνει ότι η Boeing δεν ξέρει ποια παρτίδα έχει το πρόβλημα.
Ή, εναλλακτικά, ότι η FAA δεν την εμπιστεύεται!

https://komonews.com/news/local/faa-to- ... -equipment
 

Kalamariotis

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
10/06/2019
Μηνύματα
77
Likes
11
Περιοχή
SKG
Website
www.accessible-websolutions.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Τι θα γινει με τα 737; Απο το κακο στο χειροτερο πανε και η ΕΑSA δηλωσε πως θα κανει και η ιδια εξονυχιστικους ελεγχους καθως δεν εμπιστευεται την FAA πλεον. Δεν θυμαμαι που το διαβασα ομως.... Ειναι ομως ετσι τα πραγματα!
 

ECO

Economy-Class-Member
Εγγραφή
07/06/2007
Μηνύματα
172
Likes
80
Τουλάχιστον τρία Boeing 737 του στόλου της έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Ο Guardian κάνει την εν λόγω αποκάλυψη σε δημοσίευμά του επισημαίνοντας ότι το επιβατικό κοινό όφειλε να γνωρίζει αυτήν την πληροφορία.
Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είναι το «τελευταίο θύμα» των ελαττωμάτων που παρουσιάζουν τα Boeing της νέας γενιάς.
Αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas της Αυστραλίας και η αμερικανική Southwest έχουν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με τις ρωγμές, ενώ η Ryanair με τον μεγαλύτερο στόλο Boeing 737 στην Ευρώπη αρνείται να αποκαλύψει πόσα αεροπλάνα της έχουν επηρεαστεί.
Οι ειδικοί πάντως δεν θεωρούν ότι η παρουσία των ρωγμών είναι ανησυχητική για την ασφάλεια των πτήσεων. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως η Ryanair δεν περίμενε πως ένα τόσο μικρό πρόβλημα θα επηρέαζε τη διαθεσιμότητα των αεροπλάνων της.
Είπε παράλληλα πως η εταιρεία ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις της σε αεροσκάφη με πάνω από 30.000 κύκλους πτήσης και επί του παρόντος δεν έχουν προκύψει κάποια ζητήματα.
Υπενθυμίζεται πως στις 3 Οκτωβρίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε επείγουσα οδηγία σύμφωνα με την οποία όλοι οι κύκλοι των πτήσεων 737 θα πρέπει να ελεγχθούν εντός μιας εβδομάδας.
Σχεδόν πενήντα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα σε όλο τον κόσμο για τον ίδιο λόγο.
 
Top