emgrs
Low-Cost-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- BRI
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- ATHE
Επιτέλους μετά από 8 ώρες επιστρέψαμε από Στοκχόλμη. Από τις 12:35 φύγαμε 9 περίπου τοπική. Επιβίβαση στις 7:10 τοπική και στις 7 μας έστειλαν κουπόνι για 250 sek περίπου 25 ευρώ ανά άτομο για φαγητό. (Γέλιο η κλάμα πραγματικά να τρέχουμε να πάρουμε σοκολάτες για να προλάβουμε την επιβίβαση). Μέσα στο αεροπλάνο ούτε μια συγγνώμη και 2 ώρες να περιμένουμε στις θέσεις μας και καλά να φορτώσουν βαλίτσες. 2 ανακοινώσεις στις 2 ώρες αυτές αναμονής ότι φορτώνουν βαλίτσες και μετά ότι τελειώνουν. Συγγνώμη ποτέ απαγορεύεται από τους γλάρους. Αυτά. Από την δική μου εμπειρία. Επίσης το πάρκινγκ αεροδρομίου άραγε γιατί χρέωσε παραπάνω επειδή αργήσαμε γιατί άραγε έπρεπε να το πληρώσουμε; Στο αεροδρόμιο δεν ανήκει που είχε το πρόβλημα; Ήμουν τόσο κουρασμένος που πλήρωσα τα 5 ευρώ και έφυγα. Δεν ασχολήθηκα καθόλου. Απλά γιατί σε αυτή την χώρα;Αποζημίωση όχι, γιατί είναι "extraordinary circumstances".
Δικαίωμα φροντίδας (Right to care) με 5 ώρες καθυστέρηση σίγουρα ναι:
Πρακτικά, η Α3 δε θα σας δώσει voucher ή κάτι τέτοιο, οπότε ψωνίζετε κάτι να φάτε/πιείτε και κρατάτε αποδείξεις και τους τα ζητάτε. Προσωπικά δε μου έχουν απορρίψει ποτέ (ακόμα και ταξί στη Θεσσαλονίκη).
Και κάτι που πρώτη φορά παρατηρώ στη νομοθεσία, αν είναι 5 ώρες ή περισσότερο η καθυστέρηση έχετε και δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή re-routing. Τώρα αν θα το κάνει (εύκολα) η Α3 είναι άλλο θέμα.