Ψυχολογία,Συνήθειες και Συμπεριφορά Ελλήνων ως Επιβάτες.

• Thread starter Thread starter alex96
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

alex96

V.I.P.-Class-Member
Μιας και δε βρήκα αναζητώντας θέμα το οποίο να συγκεντρώνει (διάσπαρτα υπάρχουν) τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Επιβατικής Συμπεριφοράς σκέφτηκα να προτείνω αυτό το τίτλο ώστε να καταγράψουμε τις απόψεις,τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.Παρακαλώ,διορθώστε με αν σφάλλω ωστόσο νομίζω οτι έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε και για την "άλλη πλευρά του λόφου" μιας και κρίνουμε συνεχώς,με λυσσά ή με πάθος ως υπερασπιστές ή ως κατήγοροι,τις εταιρίες και το προσωπικό τους.Να διευκρινίσω οτι δεν αναφέρομαι τόσο σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά ή περιπτώσεις αλλά σε γενικά χαρακτηριστικά.

προτείνω το τόπικ να μεταφερθεί στο 'Ενοχλητικοί επιβάτες' :twisted:

εγω μια φορα,μετα απο 3 αποτυχημενες προσπαθειες,μολις μας ανακοινωσαν οτι γυριζουμε αθηνα,εβαλα τα κλαματα :cry:

απο θεμα ψυχολογιας, ημουνα τοσο κοντα στο σπιτι μου αλλα δεν το αγγιξα.. :(

Ήταν λοιπόν το οτι δε θα έφτανες εκείνη την ώρα στο προορισμό σου;Φοβήθηκες καθόλου λόγω των συνθηκών;

Για το περίφημο χειροκρότημα κατά την προσγείωση, έχει κανείς κάτι σχετικά με την προέλευσή του;

Μόνο να υποθέσω......σίγουρα πάντως συμβαίνει όταν προσγειώνεται το αφος μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.Το έχει δει κάποιος σε ξένες εταιρίες;

Νομίζω ότι παλαιότερα ήταν πιο διαδεδομένο κ ‘παντώς καιρού’. Κατά την γνώμη μου οφείλεται στην πεποίθηση λιγότερο ή καθόλου εξοικειωμένων επιβατών ότι η πτήση δεν έιναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό κ για αυτό βλέπουν την προσγείωση περισσότερο σαν ‘επίτευγμα’ κ όχι σαν αποτέλεσμα της φυσικής/μηχανικής κ των χειρισμών του πιλότου. Το χειροκρότημα συνόδευε την ανακούφηση του να πατάς ξανά στην γη. Όχι πολλά χρόνια πριν, το αεροπορικό ταξίδι δεν ήταν προνόμοιο πολλών, κ μαντεύω πολλοί μύθοι θα υπήρχαν για αυτό (ακόμα κ τώρα διαβάζουμε διάφορα για low costs κτλ): η γιαγιά μου ακόμα μιλάει για το κατόρθωμα της προγιαγιάς να πετάξει μια φορά με Ντακότα :thx: κάπου μεταξύ 50-60s ενώ η ίδια δεν θα τολμούσε ποτέ (κ εγώ θα χειροκροτούσα τότε :roll: :twisted: ).

Πιστεύω το βραβείο καλύτερου χειροκροτήματος το παίρνουν οι Ιταλοί κ οι θρυλικές πτήσεις της μεγάλης Αλιτάλια (ίσως κάτι να ξέρουν παραπάνω). Του πιο ενοχλητικού, τα γρουπ Ολλανδο/σκανδιναβο/γερμανών μαθητών που μετά τα 5 δευτερόλεπτα, συνεχίζουν το αστείο με σφυρίγματα κ πανυγηρίζουν λες κ σκόραρε ο Αγιαξ...

Έχω πετύχει χειροκρότημα σε πτήσεις της Lufthansa και της Easyjet, από αλλοδαπούς. Συνήθως το χειροκρότημα ακολουθεί την προσγείωση, όταν στην τελική είχαμε έντονα φαινόμενα αναταράξεων (φοβάται δλδ ο επιβάτης από τις αναταράξεις και ανακουφίζεται ασφαλής με το touch), άσχετα με τον καιρό διαδρομής ή την επικινδυνότητα (λόγω π.χ. πλαγιότητας ανέμου ή ολισθηρότητας διαδρόμου) της προσγείωσης.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που μπορώ να αναφέρω, είναι αυτό της "πλακίτσας" κατά την απογείωση, όπου κάποια "παλιόπαιδα", με το rotation αρχίζουν τις θεϊκές επικλήσεις του τύπου: "Ωχ Παναγίτσα μου" ή "Θεούλη μου θα πεθάνουμε" κλπ. Αν και ως συμπεριφορά δεν είναι και πολύ θεμιτή, ωστόσο αποβαίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν κάθεσαι δίπλα σε παιδιά που δεν μπορούν (ή δεν ενδιαφέρονται) να ελέγξουν οι γονείς τους, ή δίπλα σε πολυλογούσες επαναπατριζόμενες θείτσες που δεν σταματάν το μπλα-μπλα με κανένα τρόπο μέχρι να μάθεις τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη βελονιάς.....

:lol: Καλό :mrgreen:

Το αστείο δε, είναι όταν προσγειώνεσαι με αέρα και βροχή οπότε και, με το που ακουμπάνε οι τροχοί στο έδαφος, αρχίζουν να χειροκροτάνε όλοι - και μετά, όταν το αεροπλάνο δεν επιβραδύνει όπως συνήθως, τα χειροκροτήματα γίνονται πιο δειλά και ακούγονται οι πρώτες κραυγούλες, για να αντικατασταθούν από τον δεύτερο και ισχυρότερο γύρο χειροκροτήματος μόλις το αεροπλάνο επιβραδύνει σε ασφαλή -κατά τον μέσο επιβάτη- επίπεδα :banana:

Πάντως τις προάλλες που πέταγα για Βαρκελώνη είχαμε μια 5ήμερη στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα στην κάθοδο που μας κούνησε ομολογουμένως αρκετά να ακούγονται σε διάφορες στιγμές συντονισμένα ΑΜΑΝΑΜΑΝ και ΩΧΩΧΩΧ!!! :lol:

Που θεωρείτε οτι διαφέρουν οι Έλληνες σε σχέση με Δυτικούς Ευρωπαίους και Αμερικανους επιβάτες;