Πτήσεις με μεγαλά connections με διανυκτερευση

vassio

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
25/09/2003
Μηνύματα
68
Likes
0
Περιοχή
Thessaloniki
Έχω μια απορία που ίσως τα πιο έμπειρα μέλη μπορεί να απαντήσουν αποτελεσματικά.

Πολλές φορές ψαχτήρια όπως το skyscanner μου προτείνουν πτήσεις με μεγάλα connections κατα την διάρκεια της νύχτας. Γενικώς τα αποφεύγω και λόγω της ταλαιπωρίας αλλά και επειδή "βαριέμαι" να ψάχνω κατα πόσον θα μου προσφερθεί διανυκτέρευση σε κάποιο ξεονοδοχείο ή οχι. Ούτε τα τα διαδικτυακά πρακτορεία όπυ σε στέλνει το skyscanner για αγορά εισιτηρίου αναφέρουν κάτι ευκρινώς.

Ξέρω πχ. ότι ένας φίλος κλείνει με Turkish συχνα-πυκνά και έχει πάντα ξενοδοχείο.

Υπάρχει κάποιος "κανόνας" που θα μπορούσε να με βοηθήσει να υποθέτω ποιες εταιρίες προσφέρουν ξενοδοχείο.

Πχ Είναι μήπως υποχρεωτικό σε όλους; Είναι μήπως ας πούμε πρακτική της Star Alliance (η Turkish είναι μέλλος) έτσι ώστε όταν βλέπω OSή A3 να υποθέτω με κάποια σιγουριά ότι η τιμή περιλαμάνει και κάποια διαμονή στην αναμονή για το connection.
 
Από την δική μου εμπειρία, τόσο με Skyteam (Air France, KLM, Alitalia) όσο και με Star Alliance (Lufthansa), πτήσεις που βρίσκουμε μέσω internet που προϋποθέτουν διανυκτέρευση, δεν παρέχουν υποχρέωση στην αεροπορική εταιρία να παρέχει δωρεάν ξενοδοχείο.
Ο λόγος είναι προφανής ... συνήθως από εταιρίες της ίδιας συμμαχίας, υπάρχει αντίστοιχη πτήση που να μην προϋποθέτει διανυκτέρευση, απλώς μπορεί να τυγχάνει να είναι ακριβότερη, οπότε το skyskanner, βρίσκει ως φτηνότερη λύση αυτόν τον συνδυασμό, ο οποίος ωστόσο θα σε επιβαρύνει με μια βραδιά ξενοδοχείο!.

Τώρα αν η Turkish παρέχει δωρεάν ξενοδοχείο, αυτό μπορεί να αποτελεί πολιτική της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, αλλά υποθέτω ότι θα είναι για πτήσεις μέσα από το site της, που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, και όχι μέσω μηχανών αναζήτησης. (...εικασία κάνω δεν γνωρίζω)

Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο αν η διανυκτέρευση είναι αποτέλεσμα καθυστέρησης της πτήσης και απώλεια του connection flight, οπότε η διανυκτέρευση είναι αναγκαστική, αλλά και εκεί εξαρτάται από τον λόγο. (Αν δηλαδή κάποιος ψώνιζε στα duty free και έχασε την πρώτη πτήση του, με αποτέλεσμα να φύγει με την επόμενη και χάσει την connection πτήση, και προγραμματισθεί να φύγει την επόμενη ημέρα, τότε ...θεωρείται δεδομένο ότι θα επιβαρυνθεί το ξενοδοχείο.

Αν κάποιος άλλος έχει κάποια άλλη πληροφορία, είμαι περίεργος κι εγώ να την διαβάσω.
 
Σε εχαριστώ για την απάντηση spy1. Από την απάντηση σου καταλαβαίνω δηλαδή ότι όντως έχεις κλείσει τέτοιες πτήσεις στις οποίες πλήρωσες το ξενοδοχείο (η τέλος πάντων δεν πήγες σε ξενοδοχείο)..

spy1":di9yuel2 said:
υποθέτω ότι θα είναι για πτήσεις μέσα από το site της, που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, και όχι μέσω μηχανών αναζήτησης. (...εικασία κάνω δεν γνωρίζω)

Το skycanner πάντως περιλαμβάνει πολλές φορές και το επίσημο site της εταιρίας. Δεν ξέρω με πόσες/ποιές συνεργάζεται αλλά σίγουρα με την Aegean και την Brussels.
 
Καλησπέρα.
Για τις ΤΚ ξέρω και που ρώτησα στο γραφείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πρακτορείο, ότι για να σου δώσουν ξενοδοχείο θα πρέπει να έχεις πάνω από 10 ώρες αναμονή για το Y εισιτήριο. Σε περίπτωση που υπάρχει πιο πριν πτήση ακόμη και ακριβότερη δεν το δικαιούσαι. Πάντα με ΤΚ μόνο και όχι αστροσυμμαχία. Βέβαια και κάποιες εταιρίες του κόλπου νομίζω το κάνουν αυτό.
 
Top