Πτήση με Malev Airlines από Αθήνα για Στουτγκάρδη

• Thread starter Thread starter Mpagasoula
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Mpagasoula

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Aigaleo, Athens
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα σας,

Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω στο εξωτερικό. Θα πάω στην Στουτγκάρδη, Γερμανία με την Malev και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Η πτήση θα γίνει με ενδιάμεση στάση στην Βουδαπέστη. Πρόσεξα στο εισητήριο μου πως θα ταξιδέψω με δύο αεροπλάνα. Στην Βουδαπέστη θα πρέπει να περάσω πάλι από check in? Tι γίνεται σε αυτό το σημείο? Που πρέπει να πάω για να συνεχίσω το ταξίδι μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Από την στιγμή που η κράτηση έγινε σε ένα εισιτήριο θα κάνεις check-in και για τις δύο πτήσεις στην Αθήνα. Εκεί θα σου δοθούν δύο κάρτες επιβίβασης, μία για την πτήση ως Βουδαπέστη και μια για την επόμενη πτήση από Βουδαπέστη προς Στουτγάρδη.

Οι βαλίτσες σου θα πάνε απ΄ ευθείας από το ένα αεροπλάνο στο άλλο, οπότε εσύ φτάνοντας στην Βουδαπέστη, απλά θα κατέβεις από το ένα αεροσκάφος και θα πας στην έξοδο για την επόμενή σου πτήση. It's simple και δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς ;)

Υ.Γ. Μετέφερα το θέμα στην σωστή κατηγορία :wink:

A τόσο απλό. Απλώς αγχώθηκα, διαβάζοντας εδώ διάφορα reports και κάπως μπερδεύτηκα. Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Επίσης χρειάζομαι ταυτότητα ή διαβατήριο?

Μιας και όλες οι χώρες από τις οποίες θα περάσεις είναι χώρες-μέλη Σένγκεν, αρκεί η ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

Akis & Mpagasoula, απλώς να σημειώσω την μικρή αλλά υπαρκτή περίπτωση, η πτήση από Βουδαπέστη προς Στουτγάρδη να γίνεται με άλλη εταιρεία μέσω codeshare συμφωνίας. Για παράδειγμα, όταν πριν καιρό πέταξα από Αθήνα για Βρυξέλλες μέσω Βουδαπέστης με Malev, το σκέλος BUD-BRU το εκτελούσε η Brussels. Σε αυτή την περίπτωση, κατά το check-in στην Αθήνα, η κοπέλα μου έδωσε την κάρτα επιβίβασης για το πρώτο σκέλος και μου είπε πως ναι μεν η βαλίτσα θα πάει απευθείας στις Βρυξέλλες (αυτό είναι 100% σίγουρο), αλλά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης θα παραλάβω το δεύτερο boarding pass από την πύλη επιβίβασης.
Για να μην μπερδεύω και την Mpagasoula μιας και δεν έχει ξαναπετάξει εξωτερικό, οι πιθανότητες είναι δύο:
Α) Κατά το check in στην Αθήνα (εκεί που δίνεις τη βαλίτσα δηλαδή), θα σου δώσουν δύο κάρτες επιβίβασης. Μια για το ταξίδι Αθήνα-Βουδαπέστη και μια για το Βουδαπέστη-Στουτγάρδη. Τα πράγματα είναι εύκολα. χρησιμοποιείς την πρώτη στο πρώτο σκέλος και κρατάς τη δεύτερη. Μόλις φτάσεις στη Βουδαπέστη θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες που λένε Transit passengers (δεν θα πας για παραλαβή αποσκευών δηλαδή), εκεί θα σε ξαναπεράσουν σωματικό έλεγχο και απευθείας θα βρεθείς στις πύλες επιβίβασης του αεροδρομίου, ένα βήμα πριν το 2ο αεροπλάνο δηλαδή.
Β) Κατά το check in στην Αθήνα σου δίνεται μόνο μια κάρτα επιβίβασης για το πρώτο σκέλος. Ρώτα και τον/την υπάλληλο για σιγουριά, αλλά μάλλον θα σου πει πως την δεύτερη θα την παραλάβεις στη Βουδαπέστη. Η διαδικασία είναι ίδια με πριν, δηλαδή Transit passengers, σωματικός έλεγχος και είσοδος στην αίθουσα με τις πύλες αναχώρησης της Βουδαπέστης. Εκεί απλώς από τον πίνακα αναχωρήσεων ψάξε να βρεις τον αριθμό της πτήσης σου για Στουτγάρδη και από ποια πύλη επιβιβάζεται (έχει και γραφείο πληροφοριών πολύ εξυπηρετικό αν χρειαστείς για βοήθεια). Λίγα μόλις λεπτά πριν την επιβίβαση (άρα και την αναχώρηση, άρα μην ανησυχήσεις πως περνάει η ώρα) θα εμφανιστεί ένας υπάλληλος και θα ρωτήσει ποιοι επιβάτες ταξιδεύουν transit. Πας εκεί με την ταυτότητα και σου δίνει την κάρτα επιβίβασης. Επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο και πας Στουτγάρδη.

Γράφω το κατεβατό, διότι το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι λίγο περίεργο και αν δεν έχει ταξιδέψει κάποιος ξανά εξωτερικό και του τύχει η Β' περίπτωση, σίγουρα αισθάνεται αγωνία και άβολα όταν 30' πριν την αναχώρηση δεν έχει τίποτα στα χέρια του. Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο στείλε ΠΜ ώστε να βοηθήσω.

ToSofoPaidi":1hamm7c1 said:
Σε αυτή την περίπτωση, κατά το check-in στην Αθήνα, η κοπέλα μου έδωσε την κάρτα επιβίβασης για το πρώτο σκέλος και μου είπε πως ναι μεν η βαλίτσα θα πάει απευθείας στις Βρυξέλλες (αυτό είναι 100% σίγουρο), αλλά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης θα παραλάβω το δεύτερο boarding pass από την πύλη επιβίβασης.

δε είναι ανάγκη να είναι codeshare η αλλή πτήση για να πάρεις το εισήτηριο από το άλλο αεροδρόμιο. Εμένα μου έχει τύχει δυο φορές Ρώμη - Αθήνα (via Milano) με Alitalia & Athens - Krakow (via Warsaw) με LOT να μην μπορούν να εκτυπώσουν την δεύτερη κάρτα στην Αθήνα, και να έπρεπε να την πάρω στο αεροδρόμιο που προσγειώνομαι πρώτα

ToSofoPaidi":1hamm7c1 said:
Μόλις φτάσεις στη Βουδαπέστη θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες που λένε Transit passengers (δεν θα πας για παραλαβή αποσκευών δηλαδή), εκεί θα σε ξαναπεράσουν σωματικό έλεγχο

το Δεκεμβρίο που πέταγα τρανζιτ, μέσω Βουδαπέστης, από σωμάτικο έλεγχο δε μας πήγαν
μήπως άλλαξε κάτι?

Mpagasoula":1rxax34i said:
Επίσης χρειάζομαι ταυτότητα ή διαβατήριο?

Akis":1rxax34i said:
Μιας και όλες οι χώρες από τις οποίες θα περάσεις είναι χώρες-μέλη Σένγκεν, αρκεί η ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

Αρκεί αλλά δεν είναι ακριβώς όπως τα λές όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν!

Η φίλη χρειάζεται απλά οποιαδήποτε Ταυτότητα (είτε μόνο με ελληνικούς είτε με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες). Η Ελληνική είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ και η ευθύνη ανάγνωσης του ονόματος βαρύνει αποκλειστικά αυτόν που διενεργεί τον όποιο έλεγχο. Εναλλακτικά μπορεί να «βοηθήσει» τον ελέγχοντα έχοντας μαζί κάποιο άλλο έγγραφο με λατινικούς χαρακτήρες όπως πχ είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας ή Παλαιό Διαβατήριο ή Νέα Άδεια Οδήγησης ή Πιστωτική ή οτιδήποτε παρόμοιο, χωρίς όμως να έχει την υποχρέωση να το κάνει.

Επίσης η Ταυτότητα αρκεί όχι μόνο για τις «Χώρες Σένγκεν» αλλά και για τις υπόλοιπες που είναι μέλη της ΕΕ άλλα όχι «Σένγκεν» και σήμερα είναι οι Βουλγαρία, Ιρλανδία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία. (Πληροφοριακά Βουλγαρία και Ρουμανία εκτιμάται πως θα αποτελούν και αυτές «Χώρες Σένγκεν» στα τέλη Μαρτίου 2011).

Εδώ σχετική συζήτηση του 2007.
Το μόνο που έχει αλλάξει ενδιάμεσα είναι πως πλέον μόνο οι προαναφερθείσες χώρες είναι εκτός «Σένγκεν». Οι υπόλοιπες μπήκαν κι αυτές :)

Επίσης, Ευρωπαϊκές χώρες που δέν είναι στην ζώνη Schengen είναι η Αλβανία και όλες οι χώρες που αποτελούσαν την Γιουγκοσλαβία.

Wii":2xnpcidr said:
Η φίλη χρειάζεται απλά οποιαδήποτε Ταυτότητα (είτε μόνο με ελληνικούς είτε με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες). Η Ελληνική είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ και η ευθύνη ανάγνωσης του ονόματος βαρύνει αποκλειστικά αυτόν που διενεργεί τον όποιο έλεγχο.
Έτσι είναι βάσει νομοθεσίας, ωστόσο καμιά φορά δεν είναι κακό να βοηθάμε τους άλλους και τους εαυτούς μας παράλληλα. Δεν είναι άλλωστε απίθανο να πέσεις σε κάποιον που είτε έχει ξυπνήσει στραβά, είτε δεν έχει τις γνώσεις ή την εκπαίδευση, είτε λόγω φόρτου μπορεί να αντιδράσει περίεργα. Ας μην μένουμε πάντα στο γράμμα του νόμου όταν με ελάχιστο κόστος σε χρόνο και χρήμα μπορούμε να διευκολύνουμε και κάποιον εργαζόμενο, αλλά και να αποφύγουμε τυχόν ταλαιπωρία (δίκαια ή άδικη). Προσωπικά, ακόμα και στην Ε.Ε. ή στις χώρες Σένγκεν, πάντα κρατάω μαζί το διαβατήριο για να διευκολύνω τους υπαλλήλους στα αεροδρόμια του εξωτερικού. Άσε που αν τύχει κάτι και χαθεί το ένα έγγραφο, γλιτώνεις αρκετή ταλαιπωρία έχοντας μαζί το άλλο σε διαφορετικό σημείο!

Όπως τα έγραψε ο "ToSofoPaidi" είναι. Μου είναι γνωστό ότι αρκεί η ελληνική ταυτότητα δίχως λατινικούς χαρακτήρες, αλλά εκεί που θα σε ταλαιπωρήσουν καλύτερα δεν είναι να έχεις μια νέα ταυτότητα ή το Διαβατήριό σου; Στο κάτω-κάτω εσύ θα ταλαιπωρηθείς που έχεις ταυτότητα μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Αυτοί απλά την δουλειά τους πρέπει να κάνουν και αν έχουν και την παραμικρή αμφιβολία τότε εσύ θα καθυστερήσεις.

Πάντως σωστή η παρατήρηση του Wii σχετικά με τις μη χώρες Σένγκεν. Μου είχε ξεφύγει. :great: