Πτήση με Malev Airlines από Αθήνα για Στουτγκάρδη

• Thread starter Thread starter Mpagasoula
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σωτήρη,

δε μιλάμε για Ευρώπη γενικά αλλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών μελών και τις επιπλέον 3 «Χώρες Σένγκεν» που δεν είναι Μέλη της ΕΕ (Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία).

Σε όλες αυτές το ταξίδι γίνεται με ταυτότητα την οποία θα χρειαστεί να επιδείξεις μόνο σε αυτές που είναι μέλη ΕΕ αλλά όχι «Χώρες Σένγκεν» (Βουλγαρία, Ιρλανδία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία).

Επιπλέον (άσχετα με την ΕΕ) στην Τουρκία επιτρέπουν σε Έλληνες να ταξιδεύουν με ταυτότητα που έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το όνομά σου με Λατινικούς Χαρακτήρες με εξαίρεση αυτές που αρχίζουν από το γράμμα Φ.

Φέτος το καλοκαίρι επίσης η Σερβία επίσημα επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες ΕΕ απλώς με Ταυτότητα.

Σοφό Παιδί και Ακη,

δε διαφωνώ με την προσέγγισή σας, αλλά όταν κάποιος ρωτάει για το αν αρκεί η Ταυτότητα, πρέπει να του εξηγούμε τι αρκεί και όχι να τον οδηγούμε στον μονόδρομο Ταυτότητα με Λατινικούς & Διαβατήριο για παν ενδεχόμενο.

Ποιος ο λόγος να πάει κάποιος να αλλάξει την μόνο με ελληνικά ταυτότητα και να μπει σε διαδικασία να ενημερώνει Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ αφού μπορεί να τα αποφύγει ΟΛΑ αυτά; Ας το κάνει όταν έχει όρεξη και χρόνο να περιμένει στο Αστυνομικό Τμήμα. Όχι γιατί αποφάσισε να πάει ένα ταξιδάκι.

Ποιος ο λόγος κάποιος να ταλαιπωρηθεί και να σκάσει 100€ που κοστίζει η όλη διαδικασία να βγάλεις διαβατήριο για 5 χρόνια στην Ελλάδα (μάλλον το ακριβότερο στην ΕΕ γιατί λεφτά υπάρχουν), όταν ΔΕΝ του χρειάζεται;

Η νομοθεσία είναι για να προστατεύει τα δικαιώματά μας και όχι για να διευκολύνει τον κάθε κακό στη δουλειά του υπάλληλο. Είναι πολύ πιο εύκολο να εκτυπώσουμε μια απλή Α4 σελιδούλα με το περιεχόμενο του site της ΕΕ για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που υπάρχει σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να την δείξουμε στον ανεκπαίδευτο υπάλληλο για να ξεστραβωθεί θέλει δε θέλει.

Ο καθένας άλλωστε κάνει τις επιλογές του με βάση τα δικά του κριτήρια και όχι με βάση τις δικές μας φοβίες. Αρκεί βέβαια να γνωρίζει πρώτα τα δικαιώματά του :)

ΥΓ: Να ξεκαθαρίσουμε ότι το σενάριο καθυστέρησης από «κακό» υπάλληλο μπορεί να συμβεί μόνο σε Χώρες μη μέλη Σένγκεν (Βουλγαρία, Ιρλανδία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία) αφού στις υπόλοιπες κανένας δεν θα ζητήσει Ταυτότητα παρά μόνο ο υπάλληλος της αεροπορικής στο check-in.

Πρώτον να διευκρινήσω κάποια πράγματα. Η πρώτη πτήση θα γίνει με αεροπλάνο Boeing 737-800 ενώ η δεύτερη θα γίνει με αεροπλάνο De Havilland DHC-8 400 Series. Η επίστραφή θα γίνει με τα ίδια αεροπλάνα. Δεν ξέρω αν και τα δύο είναι της Malev η όχι. Η θα αλλαχτεί τίποτα. Αν μπορείτε να μου πείτε, θα με βοηθήσετε αρκετά. Και δεύτερον έχω ήδη φτιάξει τα δικαιολογητικά για διαβατήριο για να είμαι σίγουρη πως δεν θα συμβεί κατι, παρόλο που έχω και καινούργια ταυτότητα (εκδόθηκε το 2009).

Σώστα τα λένε το Sofo Paidi κι ο Akis. Δεν χρειάζεται να προκαλείς την τύχη σου όταν έχεις μισή ώρα για την
επόμενη πτήση. Επιπλέον, δεν υπάρχει μόνο το αεροδρόμιο. Το ξενοδοχείο, η τοπική αστυνομία, ακόμα και οι
αγορές με πιστωτική κάρτα (σε κάποιες περιπτώσεις) δεν ξέρουν τι να κάνουν την ταυτότητα με ελληνικούς
χαρακτήρες. Το διαβατηριάκι είναι μια χαρά επένδυση.

Ακριβώς. Είδα στο εισητήριο πως έχω λίγη ώρα ανάμεσα στις δύο πτήσεις και έτσι αγχώθηκα. Μακάρι να είναι της ίδιας εταιρίας για να μην τρέχω και δεν φτάνω μετα.

Πάντως για να μην αγχώνεσαι γενικά βάσει και των τύπων που μας δίνεις προφανώς και η δεύτερη είναι της Malev, και γενικά πτήση μέσω Βουδαπέστης από Αθήνα και να μην είναι Malev μάλλον περίεργο θα ήταν, και από ότι βλέπω στην σελίδα από Αθήνα- Βουδαπέστη παίζει γενικά 737 και Βουδαπέστη Στουτγάρδη Q400, βέβαια δεν βλέπω πτήση με connecting μικρότερο του 1:10 λεπτά.

EDIT:

Να προσθέσω επίσης ότι εφόσον η Ουγγαρία είναι μέλος της συνθήκης του Σένγκεν δεν υπάρχει έλεγχος διαβατηρίου/Ταυτότητας, και φυσιολογικά χωρίς να περάσεις κάποιον έλεγχο ασφαλείας και δεδομένου ότι οι αποσκευές σου έχουν "τσεκαριστεί" για Γερμανία απλά θα συνεχείς μέσω "Transit Area" στην πύλη σου.Φυσικά δεν έχω επισκεφθεί το αεροδρόμιο αυτό όποτε μιλάω γενικά! :)

Τελικά μάλλον χρησιμοποιείς την πρωινή πτήση που έχει όντως χρόνο ανταπόκρισης 35 λεπτά, άλλα εφόσον δεν αλλάζει τέρμιναλ (φτάνει στο 2A και φεύγει από το 2A), μάλλον θα προλάβεις :)

Θα σκανάρω το εισητήριο το βράδυ για να δεις με σιγουριά και να με βοηθήσεις λίγο ώστε να μην χάθω μέσα στο αεροδρόμιο...

panos_ το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι μικρό, σχετικά περίεργο στη χρήση, άβολο θα έλεγα και απελπιστικά βαρετό καθώς έχει σχετικά μικρή κίνηση (δεν μιλάω με αριθμούς, αλλά με την αίσθηση που απέκτησα τις 4 φορές που το έχω χρησιμοποιήσει).

Mpagasoula για να μην αγχώνεσαι με το μικρό κενό ανάμεσα στις πτήσεις, να ξέρεις πως από τη στιγμή που θα βγεις από το αεροπλάνο της πρώτης πτήσης, χρειάζεσαι 5 λεπτά περίπου για να φτάσεις στην πύλη απ' όπου θα φύγεις για την επόμενη. Επιπλέον, επειδή η βραδυνή πτήση από Βουδαπέστη για Αθήνα φτάνει γύρω στις 2:15 και η πτήση της επιστροφής εκτελείται στις 5:30 (αυτή που θα φύγεις εσύ), το σκέλος ATH-BUD είναι εξαιρετικά ακριβές στο ωράριο του (ίσως να φτάνει και λίγο νωρίτερα) λόγω του χρόνου που το αεροπλάνο παραμένει στο έδαφος.

Kαλύτερα να δείτε το εισητήριο για να έχετε μια γεύση για το τι παίζεται :) Θα το ανεβάσω το βραδυ...

Το κακό, φίλε Wii είναι, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί "κακοί" υπάλληλοι. Δεν φταίνε πάντα οι ίδιοι, ορισμένες φορές φταίει η κακή εκπαίδευση. Καλό και σωστό είναι να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και καλά έκανες και το έγραψες. Αλλά υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε, οπότε καλά είναι να φυλάμε τα νότα μας ;)

Wii":1mfk5s03 said:
ΥΓ: Να ξεκαθαρίσουμε ότι το σενάριο καθυστέρησης από «κακό» υπάλληλο μπορεί να συμβεί μόνο σε Χώρες μη μέλη Σένγκεν (Βουλγαρία, Ιρλανδία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία) αφού στις υπόλοιπες κανένας δεν θα ζητήσει Ταυτότητα παρά μόνο ο υπάλληλος της αεροπορικής στο check-in.
Και ακριβώς εδώ ισχύει το παραπάνω που έγραψα. Δυστυχώς πολλοί υπάλληλοι στα check-in δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά και είναι σε θέση να προκαλέσουν πρόβλημα. Και αν είσαι σε transit και η επόμενή σου πτήση είναι σε 35 λεπτά, τότε θα αγχωθείς και στην εσχάτη τον περιπτώσεων θα χάσεις την πτήση σου.

[off topic]
Εδώ εγώ τόσα χρόνια ζω στην Γερμανία και όταν πήγα να πληρώσω σε ένα επιπλάδικο μου έκαναν κόλπα και δεν ήθελαν να δεχτούν την κάρτα μου επειδή δεν είχα γερμανική ταυτότητα στην οποία αναφέρετε η πλήρη μου διεύθυνση κατοικίας. Τελικά μετά από 20 λεπτά και μεγάλη συζήτηση με το αφεντικό δέχτηκαν την κάρτα μου. Και να φανταστεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες βδομάδες είχα πληρώσει πάλι κάτι στο συγκεκριμένο μαγαζί (μεγαλύτερης αξίας μάλιστα) χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Γνωρίζοντας τα δικαιώματά μου έκανα στο τέλος την αγορά που ήθελα, αλλά τουλάχιστον δεν είχα το άγχος να χάσω την επομενή μου πτήση ;)
[end off topic]

Mpagasoula":ksx99gjt said:
Kαλύτερα να δείτε το εισητήριο για να έχετε μια γεύση για το τι παίζεται :) Θα το ανεβάσω το βραδυ...

Το εισιτήριο ΜΗΝ το ανεβάσεις, γιατί σε αυτό περιλαμβάνονται πολλά προσωπικά δεδομένα σου, τα οποία δε χρειάζεται να γνωρίζουν άνθρωποι που δε γνωρίζεις.