πτωση apache

  • Thread starter Thread starter BILLYKRAN30
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οι χειριστές??
 
"Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι του στρατού ξηράς, το οποίο χάθηκε...από τα ραντάρ χθες το βράδυ και συνετρίβη στην περιοχή του Μοναστηριού της Κύμης.

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος δύο Σούπερ Πούμα και ένα C 130, ενώ έσπευσαν αστυνομικές, αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις όπου έσβησαν τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί λόγω της συντριβής.
Το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μαζί με ένα άλλο ελικόπτερο, ομοίου τύπου, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης."


απο: Eportal.gr

"Ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Σρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου.

Τα δύο ελικόπτερα είχαν απογειωθεί στις 19:30 από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα με καλές καιρικές συνθήκες σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Μοναστηριού του Σωτήρος στην Κύμη, η οποία αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, λόγω της φωτιάς εκδηλώθηκε.

Παράλληλα, οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με εναέρια και επίγεια μέσα. Επί τόπου έσπευσαν δύο ελικόπτερα Super Puma, ένα αεροσκάφος C-130 και πεζοπόρα τμήματα, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα και το ελικόπτερο της φρεγάτας «Ύδρα».

Τα Apache είναι εξαιρετικά προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα, ικανά να πραγματοποιούν επιχειρήσεις τόσο τη νύχτα, όσο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, εκμεταλλευόμενα το ανάγλυφο του εδάφους."


απο: in.gr
 
Για την ιστορία μιας και δημοσιεύθηκε και από το ίδιο το ΓΕΣ το ΑΗ-64Α+ που έπεσε ήταν το ΕΣ1015.
 
Top