Πτώση F-16 στην Αλόνησο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Vasilis Nikas

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
16/03/2007
Μηνύματα
94
Likes
0
Κατεπεσε στην Αλοννησο ενα Φ-16. Τον ατυχο πιλοτο συνελεξε μια τουρκικη φρεγατα.

Πρωτα απ'ολα ο θεος να τον αναπαυει.
Κατα δευτερο λογο ομως τιθονται πολλα ερωτηματα... οπως για παραδειγμα τι διαολο εκανε εκει η τουρκικη φρεγατα (Σε λιγο θα πλεουν και στο Σαρωνικο?!) Πως ειναι δυνατον να επεσε το πιο συχρονο αεροσκαφος της ΠΑ ετσι απλα? Θα μας απαντησουν οι υπευθηνοι ή θα επικρατησει μουγκαμαρα οπως παντα?
 
Vαssilis nikas οι Τούρκοι σε λίγο θα μπουν όχι μόνο στον Σαρωνικό αλλά θα πάνε και στην Κέρκυρα.Αφού εμείς οι ¨Ελληνες κοιμόμαστε όρθιοι τί περιμένεις εδώ κάθε μέρα έχουμε πόσες παραβιάσεις και αυτοί στη πολεμική παίζουν τάβλι!.Ρε παιδιά αν δυνατόν κάθε μήνα θα έχουμε και από ένα ατύχημα δηλαδή δεν είναι ότι χάνονται τα αεροσκάφη αλλά οι άνθρωποί μας!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τόσες ζωές χάσαμε!!! Τί στην ευχή περιμένουν νβα σκοτωθεί όλη η Μοίρα, πάμε καλά???!!!ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!Εδώ είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο ως προς την εκπαίδευση και έχουμε κάνειτα περισσότερα ατυχήματα και οι Αμερικανοί που είανι δεύτεροι έχουν τα λιγότερα!ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΔΙΚΑ!!!!!Αλλά ναί οι πολιτικοί κάθονται και κοιμούνται και όταν ξυπνήσουν λένε Αχ συλληπητήρια στην οικογένεια!Α, ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!!! :evil:
 
Προφανώς ακουσες μονο τον τιτλο της ειδησης και οχι το τι εγινε. Η φρεγατα μαζι με άλλες τουρκικες και ελληνικες εκαναν άσκηση στο Αιγαιο. Τωρα όσο για τα "αναπαντητα ερωτηματα" που ακουμε απο τον καθε ασχετο δημοσιογράφο καθε φορά που πεφτει ενα στρατιωτικο αεροπλανο, ειναι συνηθως τα ιδια. Διενεργουσε ασκηση σε πληρες σκοτάδι με το αεροσκαφος να φτάνει στα ορια του. Παντα υπάρχει η πιθανοτητα κατι να μην παει καλα, σε οποιαδήποτε πολεμικη αεροπορια του κοσμου. Απο τη στιγμή που δοθηκε σε ολα τα παραπλεοντα σκάφη ο συναγερμός ευρεσης και διασωσης (και μαλιστα σε πληρες σκοτάδι), έτυχε να τον βρει η τουρκικη φρεγατα. Ακουω απο το πρωι ότι μπορει να φανταστει κανεις απο τους δημοσιογραφους για την "ντροπη" να μην βρουμε το πτωμα εμεις πρωτοι κλπ κλπ.
Ελεος πια...
 
Αχ Gp707 είμαι σύμφωνος με ότι λες αλλά φαντάσου για να τα λέει αυτά ένας 13χρονος φαντάσου τι γίνεται
 
Aristoteles":2e0g6nhq said:
Vαssilis nikas οι Τούρκοι σε λίγο θα μπουν όχι μόνο στον Σαρωνικό αλλά θα πάνε και στην Κέρκυρα.Αφού εμείς οι ¨Ελληνες κοιμόμαστε όρθιοι τί περιμένεις εδώ κάθε μέρα έχουμε πόσες παραβιάσεις και αυτοί στη πολεμική παίζουν τάβλι!.:
Και δηλαδή τι θα επρεπε να κανουμε? Πολεμική σύρραξη?
Συγκεντρωθειτε και μη γραφετε ετσι ευκολα τετοια πραγματα. Ενα ατυχημα έγινε απο τα τοσες χιλιάδες που γινονται καθε χρονο σε ολες τις αεροπορικες δυνάμεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων, επιδειξεων, εκπαιδευσεων κλπ. Μην το μακραινουμε σε καθε ατυχημα και ακολουθουμε τη λογική των καναλιων.
Το μονο κριμα ειναι οτι πεθανε το παλληκαρι. Για μενα αυτό ειναι το ερωτηματικό. Γιατί δεν προλαβε να εκτιναχθει. Τα υπόλοιπα ειναι λιγο-πολύ γνωστα.
Αλλά ακόμα και αν κατι άλλο έχει συμβεί, θα βγει στην πορεία. Υπομονή μεχρι το πορισμα. Μην γινομαστε ολοι ειδήμονες.
 
Γίνεται ότι απλώς υπάρχει άγνοια... :p

Από που προκύπτει ότι οι Έλληνες είναι "οι καλύτεροι στον κόσμο" δεν μπορώ να το καταλάβω επίσης, με ποια κριτήρια συγκρίνουμε και βάζουμε πρώτο και δεύτερο.... :shock:

Ούτε και βρίσκω κάτι μυστικό. Και το F-22 να πάρεις, αν χάσεις τον προσανατολισμό σου (spatial disorientation)πας φούντο. Ο ανθρώπινος παράγοντας δεν έχει τίποτε να κάνει με το πόσο σύγχρονο είναι το αεροπλάνο...Το ίδιο και η εκπαίδευση. Χάνεις τον προσανατολισμό σου (ειδικά σε περιβάλλον θάλασσας) χωρίς να το καταλάβεις, και γι'αυτό δεν φταίει ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης γι'αυτό λέω να την αφήσουμε από τώρα αυτήν την αηδιαστική πια καραμέλα. Όπως είπε ο GP, αφήστε τους να βγάλουν πόρισμα πρώτα και τότε θα φανούν όλα.

Το άμεσα δύστυχες της υπόθεσης είναι ότι ο πιλότος ήταν έτοιμος να γίνει μπαμπάς και τώρα το παιδάκι του θα γεννηθεί ορφανό. Και μετά ποιός ξέρει αν θα χρησιμοποιηθεί το γεγονός για να υποστηριχθεί το περιβόητο "SAR στο Αιγαίο".

RIP
 
- Εμπιστευθηκαν το πλεον συχρονο αεροσκαφος σε πιλοτο που παθαινει vertigo? Εστω οτι επαθε κατι ο πιλοτος τα "πουλ απ", δεν ηχησανε? Και αν δεν δουλεψαν αυτα τα συστηματα τι διαολο τα εχουν τα GPS, DTS, FLIR και παει λεγοντας?!
- Το " κοινο" SAR για το Αιγαιο, δεν εχει υπογραφει απο την Ελλαδα, απλα οι "γειτονες" για αλλη μια φορα μας υποχρεωνουν σε ατακτη υποχωρηση. Γι'αυτο και τσαντιζομαι. Αμφιβαλλω αν ζητησαμε την βοηθεια τους. Πιο πιθανο θεωρω να το ριξανε με κανενα jamming system προερχομενο απο την ιδια φρεγατα, παρα να βοηθησαν στην επιχειρηση διασωσης. :evil:
Κριμα για την οικογενεια του. Κριμα για την Ελλαδα.
 
Φίλε Αριστοτέλη, με όλο το σεβασμό, ίσως τα μπέρδεψες λίγο τα πράγματα..
Αυτο το topic ανοίχτηκε απο τον "Vasilis Nikas" για να πούμε και να διαβάσουμε γνώμες για
το θέμα της πτώσης του αεροσκάφους.. & όχι να λέμε εναντίον της ΠΑ.
Από ότι λές ,αυτοί στην Πολεμική "παίζουν τάβλι" ..Δηλαδή ?? Ποιοί ??
Σε ποιούς αναφέρεσε , στους ιπτάμενους , στους μοίραρχους , στο ΓΕΑ ?
Μήπως θές να πάμε εμείς εκεί πάνω να το παίξουμε άρχοντες..?? Να δούμε εαν είναι εύκολο βρε φίλε...ή μήπως νομίζουμε ότι την ώρα που σχεδιάζουν μία πτήση παίζουν sudoku ??
Για τους πολιτικόύς, ναι , μαζί σου , αλλά με τα παραπάνω μπερδεύτηκα..

Αλλά με κάλυψε ο φίλος GP707 ..: "Και δηλαδή τι θα επρεπε να κανουμε? Πολεμική σύρραξη?
Συγκεντρωθειτε και μη γραφετε ετσι ευκολα τετοια πραγματα. Υπομονή μεχρι το πορισμα."
 
Vasilis Nikas":1u161113 said:
- Εμπιστευθηκαν το πλεον συχρονο αεροσκαφος σε πιλοτο που παθαινει vertigo?
Σα δεν ντρεπονται! Θα έπρεπε να αποκλειουν απο την αεροπορία τους πιλοτους που παθαινουν αυτό το κακό πράγμα.
Ελπίζω ότι αστειεύεσαι, ετσι? :oops:
Vasilis Nikas":1u161113 said:
- Πιο πιθανο θεωρω να το ριξανε με κανενα jamming system παρα να βοηθησαν στην επιχειρηση διασωσης. :evil:
Βασίλη, λίγο ντροπή δε βλάπτει! :rolleyes:

Και επειδή το ρίξαμε στα ελληνοτουρκικά και βγάζουν μερικοί τα απωθημένα τους ενάντια σε μια τριτη χώρα το θεμα λήγει εδώ. Βασίλη λίγο ηρεμία γιατί διαβάζουν πολλοί το φορουμ και δεν ειναι απαραιτητα όλοι Έλληνες Χριστιανοί.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top