Qatar Airways

  • Thread starter gonzo
  • Ημερομηνία δημιουργίας

gonzo

Business-Class-Member
Εγγραφή
21/04/2011
Μηνύματα
299
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
CES
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LIRN
Ta 100 αεροσκαφή έφτασε σήμερα ο στόλος της Qatar με την παράδοση ενός 777-200LR.
 
Έτσι όπως είναι φαίνεται ολόιδιο με την Premium Economy της Air New Zealand!! :thx:
 
dimitris chatz":1ac5vt5t said:
Δεν έχω δει μεγαλύτερη ατομική οθόνη.

Τσέκαρε την Etihad Diamond, ΕΚ business , SIN, Asiana , νομίζω κ LH first me 23 ίντσες - της Qatar γράφει για 17 ''μόνο'' :D .
 
Κiwi Jumbo":1ep9rzza said:
Έτσι όπως είναι φαίνεται ολόιδιο με την Premium Economy της Air New Zealand!!

Δεν βρίσκω κάποια ομοιότητα στις δύο θέσεις...Εκτός του οτι είναι "πλαγιαστές" και οι μεν και οι δε. Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν παρόμοια business class με της Qatar Airways...Η Cathay Pacific και η US Airways μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Λογικά,θα υπάρχουν κι άλλες...
 
Εδώ και καιρό και μέσα στη γενική μαυρίλα που επικρατεί στην Ελλάδα, κοιτούσα για ταξίδι στην Κίνα, για να αλλάξω λίγο παραστάσεις, και σήμερα τσίμπησα «προσφορά» της Qatar για ATH - PVG – PEK – ATH μέσω DOH για τέλη Απριλίου σε τιμή 690€ το άτομο all inclusive όλα (και τα 4) τα σκέλη (είχε δύο θέσεις σε αυτήν την τιμή).

Θεωρείται καλή τιμή τα 690€ / άτομο για Κίνα από Ελλάδα?

Το σκέλος από και προς Ελλάδα θα γίνει με A321, ενώ το σκέλος προς Σαγκάη και από Πεκίνο θα γίνει με B777/300. Είναι Β777/300ER? Έχει ατομικές οθόνες? Τι θέσεις να προτιμήσω?

Γενικά έχει ταξιδέψει κάποιος με αυτήν την εταιρεία είτε από Ελλάδα είτε από Ντόχα? Έχω ακούσει ότι από τις αραβικές εταιρείες η Qatar είναι η χειρότερη ως προς την εξυπηρέτηση πελατών (σε σχέση π.χ. με Emirates). Ισχύει? Από φαγητό τι λέει?

Επίσης, στον πηγαιμό έκλεισα την απογευματινή πτήση από Αθήνα στις 18:55. Η πτήση για Σαγκάη φεύγει 00:55. Άρα έχουμε 2 ώρες ενδιάμεσο στη Ντόχα. Γενικά η απογευματινή πτήση της Αθήνας έχει καθυστερήσεις ή είναι On time? Να ανησυχήσω? Θα προλάβουμε το connection? Αν χάσουμε την πτήση για Σαγκάη λόγω καθυστέρησης της πτήσης από Αθήνα, θα μας βρουν ξενοδοχείο για διανυκτέρευση στη Ντόχα? Εννοείται ότι όλες οι πτήσεις θα γίνουν με Qatar και έχει εκδοθεί ενιαίο εισιτήριο και για 4 σκέλη. (Μία φορά την πάτησα να εκδώσω εισιτήρια με 2 αεροπορικές και να ακυρωθεί η 1, δεν την ξαναπατώ!)
 
Η Qatar Airways έχει καταντήσει κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα! Παράπονα από το 2010. Επιβάτης της πτήσης για Λονδίνο διεκδικεί χρηματικές αποζημιώσεις για το γεγονός ότι η εταιρία δεν πλήρωσε για τα μπαρ και τα κολάδικα που επισκέφτηκε στην Ρώμη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκεί λόγο της στάχτης του ηφαιστείου της Ισλανδίας που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο εναέριος χώρος της Αγγλίας και όχι μόνο! χαχαχαχαχαχα τι ωραία που τα περνάμε εδώ στην εξοχή! Άλλος που είχε ταξιδέψει το 2009 έχασε τη πτήση γιατί ενώ ήταν στο αεροδρόμιο δεν πήγε για αλλά πήγε να τα πιει με τους φίλους με αποτέλεσμα να γίνει ντίρλα και τώρα ζητάει τα μισά λεφτά τουλάχιστον πίσω! Έλεος!! :wall:
 
derion":2cfrrztp said:
...Το σκέλος από και προς Ελλάδα θα γίνει με A321, ενώ το σκέλος προς Σαγκάη και από Πεκίνο θα γίνει με B777/300. Είναι Β777/300ER? Έχει ατομικές οθόνες?...
Έχω ταξιδέψει και με τα δύο. Για το Α321 δε θυμάμαι σχετικά με τις οθόνες. Το 773 έχει και παίζει video on demand.
derion":2cfrrztp said:
...Τι θέσεις να προτιμήσω?...
Επειδή είναι μεγάλο ταξίδι, θα σου πρότεινα να ζητήσεις θέσεις σε έξοδο κινδύνου έτσι ώστε να έχεις πολύ χώρο για τα πόδια σου.
derion":2cfrrztp said:
...Έχω ακούσει ότι από τις αραβικές εταιρείες η Qatar είναι η χειρότερη ως προς την εξυπηρέτηση πελατών (σε σχέση π.χ. με Emirates). Ισχύει? Από φαγητό τι λέει?...
Μια χαρά εταιρεία είναι, με καλή εξυπηρέτηση πελατών και πολύ καλό φαγητό εν πτήσει.
derion":2cfrrztp said:
...έχουμε 2 ώρες ενδιάμεσο στη Ντόχα. Γενικά η απογευματινή πτήση της Αθήνας έχει καθυστερήσεις ή είναι On time? Να ανησυχήσω? Θα προλάβουμε το connection? Αν χάσουμε την πτήση για Σαγκάη λόγω καθυστέρησης της πτήσης από Αθήνα, θα μας βρουν ξενοδοχείο για διανυκτέρευση στη Ντόχα? Εννοείται ότι όλες οι πτήσεις θα γίνουν με Qatar και έχει εκδοθεί ενιαίο εισιτήριο και για 4 σκέλη...
Δύο ώρες είναι υπεραρκετές για να "χορτάσεις" το αεροδρόμιο της Ντόχα. Έτσι κι αλλιώς, θα έχεις ήδη τσεκάρει από Αθήνα για τον τελικό σου προορισμό και δεν θα έχεις ούτε να ψάχνεις για boarding pass ούτε βαλίτσες κλπ. Δύο ώρες στη διάθεσή σου για να ξεμουδιάσεις και να κάνεις μια μικρή βόλτα στο (μικρό) χώρο duty free.
Δεν ξέρω να σου πω σχετικά με το κατά πόσο είναι συνεπής στις ώρες άφιξης αναχώρησης η εταιρεία, αλλά όσες φορές ταξίδεψα, ήταν όλα on time.
Παρ' όλα αυτά αν, λόγω καθυστέρησης της πτήσης, χάσεις το connection, η εταιρεία υποχρεούται να σε φροντίσει (ξενοδοχείο και διατροφή).

Όσο για τα περί:
Kiwi Jumbo":2cfrrztp said:
Η Qatar Airways έχει καταντήσει κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα!...
καλό είναι να είμαστε λίγο σοβαροί.
 
Top