Ριγα-Βιλνο!

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
ρωτάνε όλοι ας ρωτήσω κι γω

σε λιγότερο από μήνα θα βρίσκομαι σε αυτές τις πρωτεύουσες,

θέλω να ακούσω προτάσεις για καλό κι φθήνο φαγήτο :lol: αλλά κι διάφορα άλλα hints!

ευχαριστώ!

Στο Vilnius να δοκιμάσεις οπωσδήποτε "Cepelinai" (σε οποιοδήποτε εστιατόριο) ενώ στο Εμπορικό κέντρο AKROPOLIS λίγο έξω από τη πόλη, να επισκεφθείς το ιαπωνέζικο εστιατόριο Hanabi διπλα στο Ice rink (το οποιο βρίσκετε στο κέντρο του κτιρίου) και να δοκιμάσεις το Ιαπωνέζικο Gulash που προσφέρουν!

Στη Ρήγα για Λετονικό φαγητό χωρίς να πληρώσεις πολλά μπορείς να δοκιμάσεις τα Vecmeita Ar Kaki, Maza Pils 1 καθώς και το Kalku Vart, Kalku iela 11a. Εάν θέλεις Γεωργιανό / Αρμένικο υπάρχει λίγο έξω από την παλιά πόλη πολύ καλή επιλογή το Aragats, Miera 15.
Δεν ξέρω πως θα πας στο Βίλνιους αλλά η Eurobuses έχει τέλεια και φτηνά λεωφορεία από τον σταθμό των λεωφορείων που είναι απέναντι του σιδηροδρομικού σταθμού στην Ρήγα. Στα σύνορα ακόμη και τώρα γίνονται έλεγχοι, όχι τίποτα δύσκολο απλώς μπαίνει ένας στρατιώτης και ζητά τα διαβατήρια.
Για τοπικό φαγητό στο Βίλνιους μπορείς να δοκιμάσεις Zemaiciai, B4, Vokieciu 24.
Ποιο φτηνό κεχριμπάρι έχει το Βίλνιους, δεν ξέρω τον λόγο. Σίγουρα δεν είναι μάζα τώρα εάν είναι καλύτερης ποιότητας της Ρήγας δεν ξέρω.
Το Βίλνιους έχει καλύτερη αγορά ακριβών ρούχων και πολλές μπουτίκ ευρωπαίων σχεδιαστών.

σας ευχαριστώ!

εγώ πάω πρώτα Βίλνο με λεωφορείο από Βαρσοβία, κι από Βίλνο προς Ρίγα λογικά πάλι με λέωφορειο κι απο Ρίγα με αεροπλάνο στην Βαροσβία.

ΥΓ η Λετονία κι Λιθουάνια δε είναι στην συνθήκη Σενγκεν?

Και οι τρεις Βαλτικές χώρες είναι στην συνθήκη Σένγκεν.

ααααα ΟΚ, διαβάσα αυτό

Belavia":2twled90 said:
Στα σύνορα ακόμη και τώρα γίνονται έλεγχοι, όχι τίποτα δύσκολο απλώς μπαίνει ένας στρατιώτης και ζητά τα διαβατήρια.

κι απόρησα :)

1. Αφού και οι 3 χώρες είναι στην Ε.Ε., χρειαζεται διαβατήριο στα σύνορα;δλδ αν εγω πάω από τη μια στην άλλη με λεωφορείο,εχοντας ταξιδέψει με την ταυτότητα από την Ελλάδα αεροπορικώς,δεν θα μ'αφήσουν να περάσω;

2.Γιατι βρε Θανάση το λες Βίλνο, αφού Βίλνιους είναι η καημένη πόλη,πως σου κολλησε έτσι; :roll:

στα Πολωνικά όμως την λέμε Wilno για αυτό μου κόλησε :oops

αλλά άμα θέλετε την λέω Vilnius :D