Royal Jordanian

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και επίσημα:
Αμμάν (AMM) - Θεσσαλονίκη (SKG) , από 20 Μαρτίου , 1 φορά την βδομάδα , κάθε Παρασκευή , με Ε190 (A320 το καλοκαίρι).

RJ135 1030 AMM - 1315 SKG (Fri) E190/A320
RJ136 1415 SKG - 1650 AMM (Fri) E190/A320

Ενώ από Σεπτέμβρη η εταιρεία θα αυξήσει σε 2 εβδομαδιαίες πτήσεις με έξτρα πτήση τις Κυριακές.

Ταξιδεψα με την εταιρια ATH-AMM και επιστροφη
Οι εντυπωσεις μου ειναι πολυ καλες αν και για να ειμαι ειλικρινης ημουν λιγο επιφυλακτικος στην αρχη,μιας και δεν ειναι απο τις πολυ προβεβλημενες εταιριες
Το ATH-AMM εγινε 27 Φεβρουαριου ,μια μερα πριν την αρχη του πολεμου με το JY-REE Embraer 190 και η επιστροφη με το JY-REF Embraer E195 στις 4 Μαρτιου
Το πληρωμα καμπινας ηταν σχεδον ολοι αντρες και στα δυο σκελη.Το σερβις αρκετα γρηγορο και με αρκετο φαγητο και τις δυο φορες
Στο πηγαινε υπηρχε επιλογη απο κοτοπουλο ή κεφτεδες μοσχαρι με ρυζι και πατατες ,μηλοπιτα και χυμο μηλο.Προτιμησαμε κεφτεδες ,αρκετα καλοι για φαγητο αεροπλανου.Αν το ζητουσες υπηρχε και η επιλογη αλκοολ.Στην επιστροφη υπηρχε επιλογη απο σαντουϊτς με κοτοπουλο ή σαντουϊτς με μοσχαρι ,σιροπιαστο γλυκακι και χυμο αναμεικτο.Προτιμησαμε το μοσχαρι ξανα ,το οποιο εμοιαζε αρκετα με philly steak.Αρνητικο οτι δεν βγαλανε καθολου καφε ή τσαι
Τα Embraer ολοκαινουρια και μου φανηκε πολυ ανετη η καμπινα.Θεωρω οτι η αποσταση μεταξυ καθισματων ειναι σιγουρα μεγαλυτερη απο τις ευρωπαϊκες εταιριες.
Οι πτησεις του πηγαινε στην ωρα της, και επιστροφη θα ηταν και αυτη στην ωρα της μιας και η φορτωση ειχε ολοκληρωθει αρκετα νωριτερα.Εντελη φυγαμε με 20 λεπτα καθυστερηση ,πιθανολογω λογω πληθωρας πτησεων μιας και απο την εναρξη του πολεμου το αεροδρομιο του Αμμαν λειτουργει 9.00 -18.00 και ετσι ολες οι πτησεις(οσες γινονται τελος παντων) εχουν μαζευτει σε αυτο το ωραριο
Αν μου δινοταν η δυνατοτητα θα τους ξαναπροτιμουσα
Παραθετω και δυο φωτο απο τα γευματα ,ενω θα ακολουθησουν εν καιρω και φωτο απο το στολο της εταιριας
Jordan (21).jpgJordan (1859).jpg

Embraer; Τι φτώχεια!
Με το ΠΑΣΟΚ είχα πάει με A340!
Εκεί να δεις. Ζεστές πετσέτες, φαγητό, ποτά.
Ωραία χρόνια.
Κάνε θεέ μου να πάει η φτώχεια λίγο ποιο πέρα. Φτάνει πια :eek:

Ναι, δεν κάνω πλάκα.
Παλιά είχε πολλά group από Ελλάδα και οργανωμένα. Αν θυμάμαι καλά ήταν να κάνω Ιορδανία, Λίβανο, Συρία, έπεσαν κάτι ντουφεκιές τότε και μου κόπηκε ο βήχας και η όρεξη. Μετά η Σύρια έγινε το μπάχαλο που ξέρουμε :(
Αλλά ναι έχω πάει και έχω έρθει Αθήνα, Αμμάν με A340, τώρα ποια δεν υπάρχουν στην RJ.

To A310 ήταν συχνός τύπος για στο Ελληνικό και ουσιαστικά αντικατέστησε το Β727. Μια φορά είχε έρθει και το Tristar (αντι του Α310). Το Α310 αντικαταστάθηκε από το Α320. Α340 δεν είχα πετύχει ποτέ στο Ελληνικό.