Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Βλάβη στον ραδιοφάρο του αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου εξέτρεψε τις πτήσεις της Ryanair στην Θεσσαλονικη απο την Πέμπτη επισης βγαινει δειλα δειλα προς δημοσιοποιηση το προγραμμα της Ryanair στην Ελλαδα για την καλοκαιρινη σεζον
απων μέχρι στιγμης Κερκυρα,Βολος,Ροδος,Κως

Δύο νέοι προορισμοί από Όσλο/Ρίγκε προς Ελλάδα ανακοινώθηκαν όπως φαίνεται χθες. Χανιά και Κέρκυρα από Μάρτιο του 2012.

http://www.ryg.no/files/ryg.no/Document ... 012_NO.pdf

Άλλες 3 νέες συνδέσεις για Ελλαδα ανακοινώθηκαν χθες για το το 2012. Πρόκειται για την Κερκυρα, τα Χανιά και την Κω, προορισμοί οι οποίοι θα συνδέονται με το αεροδρόμιο του Leeds/Bradford. :D

http://www.leedsbradfordairport.co.uk/a ... new-routes

Xμμμμμ... Χθές, προχθές διάβαζα για τη Κω ότι ζητάει η FR 600 χιλιάρικα για το ετήσιο πρόγραμμα της. Για να φορτώνουν πτήσεις σημαίνει ότι είτε πληρώθηκαν είτε έλαβαν υποσχέσεις (απο ψηλά) ότι θα πληρωθούν.

Γενικά, μετά τις κόντρες που υπήρξαν μεταξύ φορέων της Δωδ/σου και της FR, το θέμα ξεχάστηκε ενώ έχω την εντύπωση ότι στη Ρόδο τουλάχιστον υπάρχει σχέδιο για να μην ξαναέρθει. Εύχομαι να βγώ ψεύτης αλλά πολλές κινήσεις συνηγορούν σε μια τακτική του στύλ ή θα πάρουν οι Ιρλανδοί τα λεφτά που τους δίνουμε (κι όχι αυτά που ζητάνε) για να συνεχίσουν ή ας φύγουν, έχει κι άλλους να μας φέρνουν κόσμο με μια εμφανή πλέον δημοσίως τάση να φύγουν.

Θα δείξει και θα επανέλθω με περισσότερα...

Στην παρουσίαση των νέων δρομολογίων της FR απ' το LBA ο ο' Λίρης ερωτήθη εάν είναι έτοιμοι να δεχτούν πληρωμές σε δραχμές. Τι απάντησε? Ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρωθούν ακόμη και με βουνίσιες κατσίκες...
:arrow: http://www.telegraph.co.uk/finance/...gers-to-Greece-can-pay-in-mountain-goats.html

Πέραν των κρυάδων, σιγά σιγά και λόγω της ασταθούς κατάστασης της χώρας μας, ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και του χρόνου θα είμαστε στη θέση της Αιγύπτου και της Τυνησίας...

Δεν νομιζω να αντιμετωπισει προβλημα ο τουρισμος αν παμε στη δραχμη.

Για δες λιγακι και τσεχια και ουγγαρια ποσους τουριστες εχουν.

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ, αν γυρίσουμε στη δραχμή ο τουρισμός θα ανέβει πολύ, αφού θα είμαστε τζάμπα για αυτούς.

OA701":26mhcn95 said:
Γενικά, μετά τις κόντρες που υπήρξαν μεταξύ φορέων της Δωδ/σου και της FR, το θέμα ξεχάστηκε ενώ έχω την εντύπωση ότι στη Ρόδο τουλάχιστον υπάρχει σχέδιο για να μην ξαναέρθει.
Προφανώς φίλε ΟΑ701 εννοείς για τον επόμενο χειμώνα ε? Εκεί όντως τα πράγματα μου φαίνονται δύσκολα και για Κω και για Ρόδο τουλάχιστον προς το παρόν.
Γιατί όσον αφορά το καλοκαίρι θα έχουμε πιο άγρια πράγματα απ'ότι φέτος. Π.χ. οι πληροφορίες για Κω για το καλοκαίρι του 2012 κάνουν λόγο για 36 εβδομαδιαίες πτήσεις αντί των 21 φέτος. Και πιστεύω η ίδια τάση θα επικρατεί και για Ρόδο. Άλλωστε οι πληρότητες της εταιρίας ήταν πολύ καλές τη σεζόν και για τους 2 προορισμούς.

OA701":1j387py9 said:
...σιγά σιγά και λόγω της ασταθούς κατάστασης της χώρας μας, ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και του χρόνου θα είμαστε στη θέση της Αιγύπτου και της Τυνησίας...
Νομίζω όμως πως στη χώρα μας, ασταθής είναι μόνο η οικονομία - πράγμα που ευνοεί τον τουρίστα. Με, ή χωρίς ισχυρότερο νόμισμα από το όποιο Ελληνικό. Η "φτώχεια" θα ρίξει κάποια στιγμή τις τιμές και οι ξένοι θα το εκμεταλλευτούν. Δεν είμαι οικονομολόγος να το αναλύσω ή να το κατανοήσω σε βάθος, αλλά δεν ανησυχώ.
Επίσης, δεν νομίζω πως τίθεται θέμα τρομοκρατίας ή έστω βίας στην Ελλάδα, οπότε τουλάχιστον καλύτερα από Αίγυπτο/Τυνησία λογικά θα είμαστε (όσον αφορά την προσέλευση τουριστών).

Όπως και νά 'χει το πράγμα, ελπίζω για το καλό όλων μας να έχω εγώ δίκιο και εσύ άδικο :mrgreen:

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθαυτό η δραχμή, δεν είπα κάτι τέτοιο άλλωστε. Το πρόβλημα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε είναι απόρροια της κακής δημοσιότητας που κάνει ζημιά σε προκρατήσεις και συμφωνίες με αποτέλεσμα μετά να ζητάνε οι ΤΟ τρελές εκπτώσεις πάνω σε ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια για να τονώσουν το ενδιαφέρον και να περιορίσουν τη χασούρα τους ενώ ακόμη μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το αφήνω εδώ, όσοι γνωρίζουν λίγο το πώς δουλεύει η βιομηχανία του τουρισμού καταλαβαίνουν ότι οι χαμηλές τιμές και ο "φτηνός προορισμός" δεν σημαίνουν τίποτα αν ο πελάτης έχει πειστει ότι δεν πρέπει να έρθει εδώ. Ας μη λησμονούμε ότι στη διαμόρφωση της γνώμης του επισκέπτη παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο, όχι μόνο εμείς και η κατάσταση μας...

spinal":236n0ynz said:
Προφανώς φίλε ΟΑ701 εννοείς για τον επόμενο χειμώνα ε? Εκεί όντως τα πράγματα μου φαίνονται δύσκολα και για Κω και για Ρόδο τουλάχιστον προς το παρόν.
Γιατί όσον αφορά το καλοκαίρι θα έχουμε πιο άγρια πράγματα απ'ότι φέτος. Π.χ. οι πληροφορίες για Κω για το καλοκαίρι του 2012 κάνουν λόγο για 36 εβδομαδιαίες πτήσεις αντί των 21 φέτος. Και πιστεύω η ίδια τάση θα επικρατεί και για Ρόδο. Άλλωστε οι πληρότητες της εταιρίας ήταν πολύ καλές τη σεζόν και για τους 2 προορισμούς.
Όχι φίλε Spinal, δεν αναφέρομαι στον χειμώνα, στην εν γένει παρουσία της FR στη Ρόδο αναφέρομαι, τουλάχιστον για το 2012. Απ' αυτά που βλέπω κι ακούω συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή, πράγμα πολύ επικίνδυνο απέναντι σε "τσακάλια". Εύχομαι πάντως να βρεθεί κάποιος/κάποιοι να συνετίσουν τους υπόλοιπους γιατί αυτό που έκανε εδώ η FR σε 2 σεζόν οι άλλοι θέλουν 5 σεζόν να το κάνουν, ενδεχομένως και ανεπιτυχώς...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.