Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: RYANAIR news

Πολυ καλα κανεις και τα γραφεις αυτα γιατι ειναι η αλλη αποψη που πρεπει να γραφτει και αλλωστε αυτος ειναι ο λογος που εγραψα το παραπανω ποστ.
Μια παρατηρηση θα κανω μονο στο ποστ σου:
Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία, στη μέση του πουθενά που πετάει και ανοίγει και βάσεις η εταιρία;;
Το θεμα ειναι οτι η συγκεκριμενη εταιρια τη μια μερα ανοιγει μια βαση, και μολις γινει το οτιδηποτε(ανεβουν οι φοροι εχει μονο :wall: 70% πληρωτητα) κοβει πτησεις η ολοκληρη τη βαση.Αυτες οι θεσεις εργασιας μετα τι γινονται?

πάνε στην ΥΠΑ :lol: :lol:

:lol:

Ας μην έχουμε αυταπάτες, το κόστος του οτιδήποτε περνάει στον καταναλωτή: H Ryanair φταίει δλδ που η ΒΑ απέλυσε τόσα άτομα; Το ίδια κ με τις μεγάλες τράπεζες της Βρετανίας;

Η εποχή είναι δύσκολη για τις αεροπορικές, κ ένα μοντέλο χαμηλού κ εύελικτου κόστους δείχνει να προκρίνεται για την ώρα. Η ΒΑ όταν αποκρατηκοποιηθήκε βρέθηκε σε φάση ΟΑ με τους υπεράριθμους 'μόνιμους', άσχετα που η Βρετανική οικονομία μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα από ότι η δικιά μας. Άμφιβάλω αν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη Ryanair στο κόστος, όποτε αναγκαστικά θα πρέπει να κοιτάξει την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Κ ναι, αν μπορούσα να πετάξω return με 40Ε δεν θα σκεφτόμουνα αν απασχολεί 100 ή 50 άτομα, τουλάχιστον όχι στην Αγγλική πραγματικότητα (αλλά ούτε κ στην Ελληνική θα έλεγα). Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια έρευνα στους εργαζόμενους των 2 ελληνικών τι θα επέλεγαν για να πάνε διακοπές.

Το οτι τοσα χρονια ειχαν την εικονικη αναπτυξη της οικονομιας (celtic tiger) νομιζεις δεν ειναι λογος απολυσεων?
Εχεις μηπως ενημερωθει για τους μισθους των manager και οχι μονο, στην airlingus?

Δεν φταιει η Ryanair. Το εμποριο αν δεν το γνωριζεις σε αυτον τον κοσμο που ζουμε ειναι ζουγκλα. Ο θανατος σου η ζωη μου. Αλλωστε ως γνωστον το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο.
Αν λοιπον ερθει στην Ελλαδα μην την προτιμησεις και κολλησεις κανενα παρασιτο...

Υγ.Ειχα καταστημα πληροφορικης στην Ελλαδα αλλα μου το εκλεισαν το eshop και το πλαισιο. Φωτια και στα δυο!!!

kadmos":plxamtym said:
Δεν φταιει η Ryanair. Το εμποριο αν δεν το γνωριζεις σε αυτον τον κοσμο που ζουμε ειναι ζουγκλα. Ο θανατος σου η ζωη μου. Αλλωστε ως γνωστον το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο
Sorry,δεν ηξερα οτι ζουσα σε μια ζουγκλα.Αλλη φορα τωρα που το γνωριζω δε θα μιλαω οταν βλεπω ανθρωπους οπως εσενα που χανουν τη δουλεια τους για τον λογο που ανελυσα.
:4:

Kαλη η ειρωνια αλλα ειμαι σιγουρος πως ξερεις πως λειτουργουν οι ελευθερες αγορες. Ο κοσμος κινειται και το εμποριο ειναι ζωντανος οργανισμος που αλλαζει.
Να υποθεσω οτι δεν εχεις τιποτα "made in china" σπιτι σου?

Καιρό είχε να μιλήσει ο Μιχάλης και έγραψε πάλι...

Με αφορμή τα αποτελέσματα 6μήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, που παρεπιπτόντως τα πήγε πολύ καλά, έβαλε στο στόχαστρό του την Boeing αλλά και την ΒΑ.

Για την παραγγελία 200 Α/Φ απο την Boeing:
We won’t continue these discussions indefinitely. If they are not completed before the year end, then Ryanair will end its relationship with Boeing and confirm a series of order deferrals and cancellations. We would prefer to grow, but if Boeing doesn’t share our vision, then I believe that Ryanair should change course before the end of this fiscal year … to maximise cash for distribution to shareholders.”

Για την ΒΑ και το προσωπικό της:
(BA management) don’t have the balls to deal with costs and blow them out of the water...they’re only interested in just chasing knighthoods...I 'd love to run BA but sadly no one would give me the job

Επίσης, υποστηρίζει ότι θα έλεγε στο προσωπικό "f**k off and buy your own meals"...

Τέλος, εγκαταλείπει άλλο ένα Α/Δ, αυτό του Shannon, με την διοίκηση του Α/Δ να κάνει λόγο για παράλογες απαιτήσεις και το αφεντικό ως αντίποινα να κόβει 75% των πτήσεων και 150 θέσεις εργασίας...

:arrow: http://www.reuters.com/article/AIRDEF/idUSDUB00307620091102
:arrow: http://blogs.wsj.com/source/2009/11/02/ryanair-boss-toughens-up/
:arrow: http://blogs.wsj.com/source/2009/11/02/should-oleary-run-ba/

Ο Μιχάλης μπορεί να κάνει τον τζάμπα μάγκα όσο θέλει, αλλά δεν λέει τι θα έκανε σε περίπτωση που οι της ΒΑ κάναν καμιά 2μήνη απεργία..είμαι σίγουρος ότι όλοι οι στο νησί θα ήταν χαρούμενοι με έναν Ιρλανδό μάνατζερ στο κουμάντο..θα εκβίαζε άραγε κ για το Τ5 ή δεν είναι ακριβό αρκετά...;; :lol:

Για την Boeing: ξέρει κ τους πατάει στον κάλο..αλλά με την AIRBUS να έχει πει στην La Burget ότι τόσο φτηνά δεν πουλάνε το προϊόν τους, τον βλέπω να πάει στην Embraer ή στους κινέζους για τα 200 κομμάτια του (γιατί όχι, ιδιαίτερα αν οι κινέζοι τσοντάρουν κ για κανένα handling).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας και δηλώσεις του -ποιου άλλου- O' Leary, η Ryan πολύ σύντομα θα προσπεράσει την ΒΑ σε αριθμό επιβατών στο ΗΒ.

Τον Σεπτέμβρη η διαφορά ήταν μόνο 200.000 επιβάτες και με την ΒΑ να κόβει πτήσεις και χωρητικότητες και την Ryan να "τρέχει" με διψήφιες αυξήσεις, μάλλον πλησιάζει η πρώτη θέση.

Στο ίδιο θέμα, με αφορμή δηλώσεις του Μιχάλη ότι η εταιρεία ενδέχεται να αλλάξει στρατηγική μελλοντικά, προτιμώντας να μοιράσει κέρδη στους μετόχους της από το να αγοράσει καινούρια Α/Φ (κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στις τιμές), επαληθεύτηκε ο Sir Stelios που είχε δηλώσει παλαιότερα ότι είναι αδύνατη η ανάπτυξη με συνεχώς διψήφια ποσοστά.

Περισσότερα:
:arrow: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/transport/article6900107.ece

Δεν θα πετούσα ποτέ με αυτή την εταιρεία. Δε μου αρέσει να μου υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.