Ryanair

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του!!! :mrgreen:
Κι αν μάθει ότι κάποιοι από τους επιβάτες πέταγαν μέσα στο αεροπλάνο στο κενό αέρος, η επόμενή του δήλωση θα είναι: "θέσεις στην οροφή του αεροσκάφους θα βάλει η ράιαναιρ"! Θα ανεβάινεις με σκαλίτσα, θα κάθεσαι σε μια κούνια και θα είσαι μόνιμα δεμένος! Και, καθότι θα κρέμεσαι, και τα πόδια σου θα είναι κοντά στα κεφάλια των άλλων επιβατών, αν βρωμάνε θα πληρώνεις πρόστιμο.
Προκαλεί ρε παιδιά το άτομο. Και καλά κάνει. Είναι πετυχημένος και απλά παίζει. Κάθε του δήλωση, ανεξαρτήτως θέματος, γίνεται πρωτοσέλιδο και συζητιέται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά, στον τομέα του φυσικά, πέτυχε. Αν έκανε την ίδια δήλωση κάποιος άλλος διευθυντής μικρομεσαίας εταιρίας, θα έτρωγε γιαούρτι.
Δε βλέπω διαφορά ανάμεσα στις δηλώσεις του Ολίρι για φτηνότερες πτήσεις και σε αυτές της emirates για παράδειγμα, που σου προσφέρει όλο και περισσότερη, αλλά τις περισσότερες φορές αχρείαστη χλιδή, για μερικές ώρες πτήση, χλιδή που πληρώνεται πανάκριβα.
Δεν πιστευω με τίποτα πάντως ότι ο Ολίρι θα παίξει με το θέμα ασφάλεια. Γι αυτό και τις δηλώσεις του τις κάνει απλά για να γίνουν πρωτοσέλιδο και να μιλάνε οι άλλοι για το τι είπε. Και να αναρωτιούντε αν είναι πραγματοποιήσιμο το εγχείρημα, κι ας μην είναι. Το άτομο είναι πολύ έξυπνος για να κάνει αυτό το λάθος. Με την ασφάλεια δεν παίζει. Ξέρει ότι στο πρώτο χοντρό ατύχημα, όλοι μα όλοι θα τον φάνε. Η επιτυχία ενοχλεί!
 
Από τις οποίες όμως η μεγάλη απεργεί. Χαίρε Vueling.
 
Το Στρασβουργο επιστρεφει στον χαρτη της αγαπημενης. Απο τελη Μαρτιου πτησεις για Στανστεντ και Πορτο. :banana:

http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... urg-routes

από spotterakis την 13 Νοέμ 2012, 23:30

Ακούγεται ότι θέλει να κάνει τη Κολωνία βάση,το οποίο θαχει φάση, με τη 4U εκεί,και να δούμε ποιος θα γελάσει...

Μιλαμε για μια τραγικη πολιτικη τιμων απο πλευρας Germanwings , οποτε νομιζω οτι η Ryanair θα εκανε καλα να κανει μια βαση μπας και χτυπηθουν λιγο οι τιμες λογω ανταγωνισμου. Ειδικα τωρα με το νεο τους μοτο "Fly reasonable, not cheap" που πλασαρανε, στο πλαισιο των σχεδιων της μαμας για νεα Germanwings, η απειλη οτι θα ανεβουν οι τιμες ειναι εμφανεστατη. Αν θεωρουν οτι ηταν φθηνοι ως τωρα και πως εχουν περιθωρια να ακριβυνουν και αλλο τις τιμες καλο θα ειναι να τους τραγουδησει λιγο η Κοκκινου "ε τοτε, πες μας τι πινεις εσυ και δεν μας δινεις".
 
Administration fee (+ 12 euro) για round trip πτησεις για όλους (είτε έχετε Prepaid, είτε όχι)

3.1.2 An administration fee applies to all bookings. The fee of €6/£6 covers the associated costs of our reservations system and is charged on a per person/ per one-way flight basis. Except as provided for in Article 10.2 or 10.3 below, this fee is non-refundable.

+2% του κόστους της πτήσης αν έχετε credit (με debit το γλυτώνετε).
 
Συνέντευξη του Ο'Leary στο ΒΒC, ομολογώ αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς απαντάει σε πλήθος ζητημάτων που μας έχουν απασχολήσει τελευταία (περιστατικά με καύσιμα στην Ισπανία, υπέρογκες χρεώσεις για έκδοση καρτας επιβίβασης στο α/δ, πτήσεις με 1 πιλότο, πτήσεις με όρθιους κ.α.) ενώ αναφέρεται και στα μελλοντικά σχέδια, η εκπλήρωση των οποίων θα του επιτρέψουν να αποσυρθεί. Και όχι, όταν αποσυρθεί δεν σχεδιάζει να ασχοληθεί με την πολιτική...
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=64l769t4rdk

Περιττό να αναφέρω στο πόσο "διαβασμένος" ήταν και ο δημοσιογράφος, κατεύθυνε και βοήθησε την κουβέντα άψογα κατα την ταπεινή μου γνώμη...
 
Ουσιαστικά το βάζει εξαρχής μέσα στην τιμή του εισιτηρίου και έτσι δεν το παίρνεις εύκολα χαμπάρι....Δεν είναι σαν την easy που στο τέλος σου λέει οκ για να τα κλείσεις πλήρωσε και άλλα 11 ευρώ αν έχεις χρεωστική κάρτα ή 15 αν έχεις πιστωτική
 
Εγω αντιθέτως το θεωρώ πιο εντιμο να είναι εξ'αρχης μεσα στη τιμή. Ουσιαστικα η τιμη ενος εισιτηριου είναι ενα αθροισμα απο fees, πρεπει να πληρωθουν οι πιλοτοι, το πληρωμα καμπινας, οι μηχανικοι, τα ανταλλακτικα, το αεροδρόμιο κλπ κλπ.
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το administration fee (αλλά και οι φοροι αεροδρομίου πχ σε olympic και aegean) ή οποιοδήποτε άλλο fee να προστίθεται αργότερα.

Μου θυμίζει κάποιες πρακτικές πριν από πολλα χρόνια σε διαφημιστικά φυλλαδια προιοντων όπου οι τιμές των προιόντων αναγραφονταν χωρίς ΦΠΑ (με το μικρό αστεράκι και τα πολυ πολυ μικρά γράμματα να το αναφέρουν κάπου στην ακρη του φυλλαδιου).

Στις προσφορές της Ryanair (hot fares κλπ) στη σελίδα της εταιρίας για τις τιμές λέει ότι don't include optional fees. Θα είναι πολυ μάγκες αν "απορροφούσαν" το -υποχρεωτικό πλέον- administration fee (ή έστω μέρος του) στις τιμές.
 
I love this guy.....
 
ΒΑ και flybe φέρονται κατόπιν συμφωνίας με την FR να αναλαμβάνουν πτητικό έργο σε συγκεκριμένα δρομολόγια μπάς και προχωρήσει η εξαγορά της ΕΙ. Η ΒΑ συγκινήθηκε λόγω των σλότ του LHR φυσικά, που μετά από κάποια χρόνια μπορεί να τα κάνει ότι θέλει...
High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. http://www.ft.com/cms/s/0/28317d80-4601 ... z2F7ix5oYT

British Airways stands to strengthen its grip on Heathrow by gaining the right to buy a large chunk of take-off and landing slots at the airport, as part of proposals Ryanair is offering European regulators to seek approval for its contentious takeover of Aer Lingus.
 
Top