Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αρχίζει να μου λείπει ο παλιός MOL :(...
...We’ve been careless with passengers and staff and yet 81.5 million fly with us. Imagine how much better it will work if we stop being nasty to people and have a decent website. The opportunities are limitless...
...αλλά πώς θα γεμίζουν τα 400+ αεροσκάφη τους... Ανακοίνωσαν και βάσεις σε CGN, WMI & GDN....

Η ιστοσελίδα τους έχει ήδη γίνει πολύ πιό φιλική, εξηγεί τις αλλαγές ο MOL
:arrow: http://www.travelweekly.co.uk/Artic...eport-ryanair-says-being-nice-is-the-way.html

Καλησπέρα. Θα πετάξω για πρώτη φορά με Ryanair κι έχω τις ακόλουθες απορίες.
Σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευης, στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται το εξής:

One cabin bag per passenger* weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.

Για την επιπλέον,μικρή χειραποσκευη δεν διευκρινίζεται επιτρεπτό βάρος. Το βάρος της συνυπολογιζεται στα 10kg της κυριας χειραποσκευης;
Επιςης,επιτρέπεται να κρατάω στο χέρι κάποια αντικείμενα όπως ipad ή βιβλιο? ή πρεπει να τοποθετηθούν κι αυτά εντός της χειραποσκευης και να υπολογιστούν κι αυτά στον έλεγχο βάρους?

Επίσης, για τις χειραποσκευές λέει:

Due to cabin space limitations only 90 cabin bags (55 x 40 x 20 cms) can be carried in the cabin, any remainder will be carried free of charge in the aircraft hold.

Εγώ έχω αγοράσει ήδη μια αποσκευή και θα έχω και μια χειραποσκευη. Στη χειραποσκευη θα έχω εύθραυστα αντικείμενα κι ως εκ τούτου θέλω να την έχω μαζί μου στην καμπίνα. Μπορώ να αρνηθω να την παραδώσω για check-in σε περίπτωση που μου ζητηθεί? απο τη στιγμή που ούτως ή άλλως θα κάνω check-in μια αποσκευή.

Τη μικρή αποσκευή δεν πρόκειται να στη ζυγίσουν.

Το αντικείμενο που θα κρατάς στο χέρι λογίζεται σαν μικρή αποσκευή, οπότε η τσάντα μετατρέπεται σε 2η χειραποσκευή. Θα την πατήσεις με λίγα λόγια.

Για να εκμηδενίσεις την πιθανότητα να σου πάρουν την χειραποσκευή, κάνε τα αδύνατα δυνατά να είσαι στο πρώτο λεωφορείο που θα φύγει.

athlios":1at3nqtf said:
Μπορώ να αρνηθω να την παραδώσω για check-in σε περίπτωση που μου ζητηθεί? απο τη στιγμή που ούτως ή άλλως θα κάνω check-in μια αποσκευή.
Το θέμα είναι ότι και να αρνηθείς, και να σε αφήσουν να την ανεβάσεις στο αεροπλάνο, αν τα ντουλάπια έχουν ήδη γεμίσει και δεν υπάρχει χώρος, τότε αναγκαστικά η χειραποσκευή θα πάει στην κοιλιά. Αν είναι τόσο σημαντικό να κρατήσεις τη χειραποσκευή στην καμπίνα, ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι να αγοράσεις priority boarding και να είσαι νωρίς στην πύλη επιβίβασης.

Πέταξα με Ryanair πριν από λίγες μέρες χωρίς αποσκευές. Είχα μόνο την τσάντα μου ως χειραποσκευή κ μια κουτα με γλυκά για τα οποία δε μου είπε κανείς τίποτα. Σε κάποιους επιβάτες πριν από εμένα που είχαν μικρές βαλίτσες τους τις κράτησαν στο cargo λόγω του ότι δεν υπήρχε χώρος στα ντουλάπια αλλά τους τις κράτησαν χωρίς χρέωση.

kleopatra":gr5wnr8t said:
Επίσης αν δεν έχω πραγματοποιήσει online check in, να έχω τυπώσει την κάρτα επιβίβασης και πάω να το κάνω στο γκισέ θα στοιχίσει 70!!! ευρώ!!!

ιδέα για ανέργους: παίρνεις ενα λάπτοπ με σύνδεση στο ίντερνετ και έναν εκτυπωτή και πας στο αεροδρόμιο. Στήνεσαι στο γκισέ σε πτήση της ryanair. Πέντε άτομα να βρεθούν που δεν εχουν εκτυπώσει κάρτα επιβίβασης ε δεν θα σου δώσουν φιλοδώρημα 20€ ο καθένας; να το κατοσταρικάκι! :banana:

Airport Check-in Fee

If you do not check-in online between 30 days and 2 hours before each flight, you will be required to pay the airport check-in fee of €70/£70/local equivalent.

Το έχουν προβλέψει οι τύποι και επιτρέπουν το online check-in μέχρι 2 ώρες πριν την πτήση.

To boarding pass το εκτυπώνουμε μια ή δυο φορές;

Εξ’ όσων διαβάζω σε διάφορα τόπικς στο παρόν φόρουμ που αναφέρονται στην Ryanair, παρατηρώ ότι η όλη φιλοσοφία ίδρυσης και λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα, είναι στημένη, στην αβανταδόρικη απατεωνιά του κρυμμένου παπά ( Παπατζής - εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς;; )

lewton":200su1k1 said:
To boarding pass το εκτυπώνουμε μια ή δυο φορές;
Μία φτάνει.

AOA":200su1k1 said:
Εξ’ όσων διαβάζω σε διάφορα τόπικς στο παρόν φόρουμ που αναφέρονται στην Ryanair, παρατηρώ ότι η όλη φιλοσοφία ίδρυσης και λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα, είναι στημένη, στην αβανταδόρικη απατεωνιά του κρυμμένου παπά ( Παπατζής - εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς;; )
Πάντως οι όροι που βάζει είναι συγκεκριμένοι και αναφέρονται αναλυτικά στο site της εταιρίας, συγκρίνει φυσικά και τις χρεώσεις online/αεροδρομίου-αεροπλάνου, οπότε ο καθένας διαλέγει αυτό που τον βολεύει. Για μένα περισσότερη σημασία έχει η συνολική τιμή μετάβασης στον προορισμό μου και η ταλαιπωρία σε σχέση με τα αεροδρόμια που πηγαίνει.
Πολλοί γκρινιάζουν για τις χρεώσεις της εταιρίας, που τις περισσότερες φορές είναι πολύ κάτω του ανταγωνισμού, αλλά δεν κοιτάνε τα επιπλέον έξοδα και το χρόνο οδικής μετάβασης προς/από εκεί που πετάει.