Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συμφωνω οτι η Skyeurope ειναι μια υπολογισιμη δυναμη στον τομεα αυτων των εταιριων,αλλα συνηθως η Ryanair ειρωνευεται ας πουμε τους ανταγωνιστες της σε χωρες οπου πετουν μαζι ωστε να δειξει οτι εχει τους χαμηλοτερους ναυλους,και οτι ο αντιπαλος ειναι ακριβοτερος.Αυτη τη φορα η διαφορα ειναι οτι με καποιο τροπο εδιωξε την Skyeurope απο την γερμανικη αγορα,και μαλιστα για λογους κατα πασα πιθανοτητας χαμηλης πληροτητας ειναι μια απο τις ελαχιστες αεροπορικες εταιριες χαμηλου κοστους που δεν πεταει καθολου αυτο το διαστημα στη Γερμανια.Αν θυμαμαι καλα επαψε να πεταει στην Κολωνια.Εν το μεταξυ ουτε η Skyeurope oυτε και καμια αλλη εταιρια στο ειδος τουλαχιστον δεν ακολουθησε τον ιδιο προκλητικο τροπο,ωστε να ανταπαντησει.Ουτε στο site γραφει κατι σχετικο.Κατα την αποψη μου οι τιμες της Skyeurope ειναι πιο χαμηλες απο αυτες της Ryanair.

φιλε jetflight συμφωνω οτι η sky ειναι πολυ φθηνη...και ειναι η συμαπθεια μου.
η ryan με αυτο που εκανε φανταζομαι πως στοχο εχει να μειωσει την αξια της sky γενκοτερα....αποσκοπωντας ουσισστικα σε καποια ρουτς στα οποια κοντραρονται head to head....αν δεις τα royte maps θα δεις οτι δενειναι λιγα....

το οτι ασχοληθκε με την sky η ryan kai oxi ας πουμε με την wizz οποια πεταει στο hahn σημαινει οτι η sky ειναι πλεον πολυ υπολογισιμη....

βεβαια εδω και καιρο τα τζειμσ μποντικα μου ενστικτα μου λεγανε πως η sky εχει υποτραπεζια σχεση με την easy και η wizz με την ryan.... ενα πολυ υποπτο στοιχειο ειναι οτι σχεδον ολα τα 733 της sky ειναι ex-easy (ουτε τα καθισματα δεναλλαξαν...)δεν φημιζομαι για την λαγωνικοτητα στην μυτη μου...και ισως να μην κανω για μυστικος πρακτορας αλλα τα bussiness plans τους ειναι ολοιδια ..(αναμεσα σε sky-easy kai ryan-wizz).

Oντως φενεται τα 2 ζευγαρια που ειπες να εχουν περιπου ιδια πλανα.
Τα 73G της Skyeurope λογικα ειναι καινουργια απο το εργοστασιο της Boeing.Δεν νομιζω να κολλησαν μονο τα winglets.Κανονικα θα επρεπε να κοροιδευει τη Wizz air,η οποια μπλεκεται και στα ποδαρια της.Δεν αποκλειεται πιο μικροι μετοχοι των Easyjet,Ryanair συμμετεχουν στις 2 του ειδους στην Ανατολικη Ευρωπη.Για τους μεγαλομετοχους δεν φενεται κατι τετοιο να ισχυει.Παντως η μεγαλη κοντρα ειναι μεταξυ Skyeurope και Wizz air.Εδω στην Ελλαδα ας πουμε στο Βουδαπεστη - Θεσσαλονικη το καλοκαιρι θα ειναι και οι 2,μαζι με τη Malev!

εχεις δικιο....τα 737-700 ειναι καινουργια..αλλα φημες λενε πως ψαχνεται και για μεταχειρισμενα..και ισως στραφει προς τα πορτοκλαι 700αρια που πανε για πεταμα...οπως και να εχει ο πολεμος αρχισε και στην ανατολικη ευρωπη και αυτο ειναι καλο για μας τους καταναλωτες....με wizz δεν εχω πεταξει...αλλα την sky τυην δοκιμασα και ην εγκρινω

Ο πολεμος ειναι καλος για μας διοτι και οι δυο προτιμουν να πετανε στην Ελλαδα.θεωρωντας την περιπου ιση με αλλες αγορες.Κατι που δεν φενεται να γινεται απο τους 2 μεγαλους της Δυτικης Ευρωπης με εξαιρεση τις γερμανικες εταιριες χαμηλου κοστους οι οποιες σκεφτονται ακριβως οπως η skyeurope,Wizz air.

Ας συνεχίσουμε όμως σε αυτό τo θέμα να μιλάμε για τα νέα στην ryanair.

Η Ryanair ανακοίνωσε επίσημα τη δέκατη ένατη βάση της, στο Düsseldorf Weeze. Από εκεί θα εξυπηρετεί από τον Ιούνιο τους νέους προορισμούς προς Alghero (Sardinia), Alicante, Palma de Mallorca και Venice. Ήδη εξυπηρετεί από το Weeze προς Stansted και Ciampino. Παράλληλα σταματάει για λόγους χαμηλής πληρότητας (underperfoming) τα δρομολόγια μεταξύ Stansted-Deauville και Girona-Marrakech.

source: airlinersgallery.com

απιστευτο!!!!!!δεν το περιμενα να ειμαι ειλικρινης να και παλιοτερα το υποψιαζομουν...αλλα νομιζα πως το εν λογω αεροδρομιο ειναι σε δικαστηρια με τις αρχες του dusseldorf και οτι η αδεια λειτουργιας του ειναι προσορινη.... αφου μεχρι και η wizz το αντικατεστησε με το dortmund

παντως οπως φαινεται το προβληματα τελειωσαν...και η βρετανικη επελαση στην γερμανια καλα κρατει....αντε να παιρνουν σειρα οι γαλλοι....

Η υποθεση μοιαζει με το ΤΗF.Συνεχεια ελεγαν οτι το τριτο αεροδρομιο του Βερολινου θα κλεισει,αλλα ακομα λειτουργει.
Επεσε και αυτη οπως και ο ανταγωνιστης της με τα μουτρα στο Μαροκο.Απο οτι ξερω επεσαν επιδοτησεις-διευκολινσεις.Μαλλον κοπηκαν τα λεφτα και μαλλον το Μαροκο δεν αποτελει εγγυηση για να πεταει.