Short connection time

spiros_k

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
26/11/2005
Μηνύματα
20
Likes
0
Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας: έχω βρει μία πολύ καλή προσφορά με ΒΑ από PHL για ΑΤΗ μέσω LHR. Το πρόβλημα είναι το connection time. Η πτήση από ΗΠΑ φτάνει στις 06:50 (πλην απροόπτου) και η connection πτήση για Αθήνα αναχωρεί στις 07:55 το οποίο σημαίνει ότι το boarding θα ξεκινήσει 30' πριν. Τα ερωτήματά μου είναι:

α) Εφόσον θα πετάξω με την ίδια εταιρία και δεν θα χρειαστεί να πάρω τις αποσκευές στο Heathrow, σωστά;

β) ΟΜΩΣ θα πρέπει να περάσω passport control και έλεγxo τελωνείου για τις χειραποσκευές και μετά να πάω στο terminal 5 ( με airtrain νομίζω) που αναχωρεί η πτήση για Αθήνα. Λαμβάνοντας υπόψη την ώρα (γύρω στις 07:00) και το γεγονός ότι θα είναι η επόμενη των Χριστουγέννων (26/12) πιστεύω ότι δεν θα είναι rush hour. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρω να προλάβω την πτήση χωρίς να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που έκανα την κράτηση; Υπόψη ότι δεν έχω ξαναταξιδέψει μέσω Heathrow οπότε δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο αεροδρόμιο...

γ) Το εισιτήριο θα αγοραστεί από ιστοσελίδα φτηνών εισητηρίων. Η λογική λέει αν δεν προλάβω την πτήση στις 07:55, λόγω καθυστέρησης την προηγούμενης Ή του μικρού χρόνου αλλαγής αεροπλάνου, θα με προγραμματίσουν στην επόμενη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΥΡΩ, σωστά; Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο, αφού η αγορά έγινε από κάποια εταιρία και όχι από την ίδια την ΒΑ, να μου πουν "δεν φταίμε που χάσατε την πτήση, πληρώνετε!" ; Σε κάθε περίπτωση θέλω να αποφύγω να ταξιδέψω με την επόμενη πτήση της ΒΑ για Αθήνα (που είναι 12:05) γιατί θα χάσω το connection τις Aegean στην Αθήνα για Αλεξανδρούπολη (φεύγει στις 17:35).

Βάσει των παραπάνω, τι λέτε να το ρισκάρω;
 
Hey Spiro

-ΔΕΝ αλλάζεις terminal στο LHR καθώς απο όσο ξέρω πλέον όλη η BA έχει μεταφερθεί στο Τ5. Ούτε βαλίτσες θα πάρεις μιας και πετάς με την ίδια εταιρία. Θα σιγουρευτείς στο PHL όταν στην βαλίτσα σου βάλουν την ετικέτα 'to ATH via LHR'.

-Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχει το LHR κ ανάλογα με την κίνηση είναι το οτι καμιά φορά κάνεις κ 20' να προσγειωθείς λόγω κυκλοφορίας. Αλλά όσον αφορά τους ελέγχους όσο κόσμο κ να είχε, πάνω απο 10-15' δεν περίμενα ποτέ. Αν κ τα πρωινά που έρχονται όλα μαζεμένα απο την Αμερική, μέσα σε 10-15 λεπτά έχεις ξεμπερδέψει με διαβατήρια κτλ. Τώρα αν έχεις Αμερικανικό διαβατήριο, είναι άλλη ιστορία...

Αν κ τελευταία το συγκεκριμένο αεροδρόμιο το αποφεύγω όσο περισσότερο γίνεται (για άλλους λόγους, μην ανησυχείς, κυρίως δεν με βολέυει εκεί που είναι), πιστεύω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα κ οτι θα προλάβεις, αν κ είναι λίγο στενά τα περιθώρια.

Για το εισητήριο δεν ξέρω προσωπικά, ας σου πεί κάποιος που ξέρει περισσότερα κ θα σου πει πιο υπεύθυνα.

Καλό ταξίδι
 
Όχι το διαβατήριό μου είναι Ελληνικό. Άρα και οι πτήσεις οι ευρωπαϊκές και από ΗΠΑ φτάνουν στο ίδιο terminal; Προτείνεις επομένως να κλείσω το εισιτήριο με βάση την εμπειρία σου με το LHR;
 
Καμία απάντηση κάποιος...; Αν αργήσω θα χαθεί η προσφορά...
 
Εαν δεν σε πειράζει το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί να πετάξεις με άλλη πτήση LHR-ATH, να χάσεις "το connection τις Aegean στην Αθήνα για Αλεξανδρούπολη", για το οποίο δεν θα αποζημιωθείς, μπορείς να το δοκιμάσεις.

spiros_k":2ed6tdl3 said:
γ) Το εισιτήριο θα αγοραστεί από ιστοσελίδα φτηνών εισητηρίων. Η λογική λέει αν δεν προλάβω την πτήση στις 07:55, λόγω καθυστέρησης την προηγούμενης Ή του μικρού χρόνου αλλαγής αεροπλάνου, θα με προγραμματίσουν στην επόμενη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΥΡΩ, σωστά; Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο, αφού η αγορά έγινε από κάποια εταιρία και όχι από την ίδια την ΒΑ, να μου πουν "δεν φταίμε που χάσατε την πτήση, πληρώνετε!";

Δεν παίζει ρόλο από που έκλεισες το εισιτήριο
 
κλεισε βρε κλεισε, στο ιδιο τερμιναλ φτανεις απο Φιλαδελφια και απο το ιδιο συνεχιζεις για Αθηνα, δεν περνεις αποσκευες μονο ελεγχο διαβατηριων περνας.
 
Κλείστο, ούτε καν θα χρειαστεί να βγείς έξω στο 5, αφου θα είσαι transit μπορείς να πας κατ'ευθείαν απο το transit χωρίς να μπλέξεις με τον πολύ κόσμο που θα έχει το LHR τελικό προορισμό.
 
YCNZ":qvkhug0t said:
Κλείστο, ούτε καν θα χρειαστεί να βγείς έξω στο 5, αφου θα είσαι transit μπορείς να πας κατ'ευθείαν απο το transit χωρίς να μπλέξεις με τον πολύ κόσμο που θα έχει το LHR τελικό προορισμό.

Οκ παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Βρήκα ένα καλύτερο συνδιασμό με 50 ευρώ περίπου διαφορά αλλά χωρίς τόσο άγχος και αναμονή σε αεροδρόμια για ώρες σε περίπτωση που έχανα τις ανταποκρίσεις μου: ΑΤΗ-ΜUC-PHL/PHL-MUC-ATH. Οι χρόνοι αναμονής είναι 2 ώρες τουλάχιστον και to τελικό κόστος κάτω από €900 (όπως ήταν το αρχικό budget μου). Έχω μία ακόμα ερώτηση: η AEGEAN AIRLINES ανήκει σε κάποιο alliance (ΠΧ star alliance όπως ανήκει η US Airways); Συγκεκριμένα αν στο leg PHL-MUC-ATH η πτήση MUC-ATH πραγματοποιείται από την Aegean και έχω ακόμα ένα εισιτήριο ATH-AXD, επίσης από την Aegean, υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να παραδώσω την αποσκευή στην US AIRWAYS στην PHL, να δείξω τα δύο εισιτήρια (το ενιαίο ΑΤΗ-ΜUC-PHL/PHL-MUC-ATH και το ξεχωριστό ΑΤΗ-AXD) και να παραλάβω την αποσκευή μου στην Αλεξανδρούπολη; Αν σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ποιό είναι το πιο πιθανό σενάριο παραλαβής: στο MUC ή στην ATH;
 
Μια παρατήρηση: εσύ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (καθυστέρηση προσγείωσης της 1ης πτήσης ας πούμε) δε θα το χάσεις το αεροπλάνο. Για αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι για τις αποσκεύες σου. Από τα τόσα ταξίδια που έχω κάνει, μία φορά στη ζωή μου δεν έφτασε η αποσκευή μου στον προορισμο (Μόντρεαλ, μέσω Λονδίνου), και ήταν τα περίφημα μπερδέματα του Τ5. Ελπίζω να έχουν σουλουπωθεί.
 
50 λεπτά connection time στο CDG

spiros_k":3w2z8mlk said:
...υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να παραδώσω την αποσκευή στην US AIRWAYS στην PHL, να δείξω τα δύο εισιτήρια (το ενιαίο ΑΤΗ-ΜUC-PHL/PHL-MUC-ATH και το ξεχωριστό ΑΤΗ-AXD) και να παραλάβω την αποσκευή μου στην Αλεξανδρούπολη;
@spiros_k:
Στο check in του αεροδρομίου αναχώρησης δήλωσε τον τελικό σου προορισμό, (τύπωσε και δείξε τους και το ηλεκτρονικό σου εισητήριο για το σκέλος ATH-AXD για να είσαι σίγουρος ότι κατάλαβαν) και θα παραλάβεις τις αποσκευές σου στον τελικό σου προορισμό.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ ότι τα tag των αποσκευών σου γράφουν PHL/MUC/ATH/AXD.


Και να ρωτήσω κι εγώ μια αποροία σχετικά με μικρό χρόνο ανταπόκρισης:
Ταξιδεύω το Φεβρουάριο με AF για JFK μέσω CDG. Η ώρα άφιξης στο CDG είναι 09.30 και η αναχώρηση για JFK είναι 10.20. Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι αφίκνυμαι στο terminal 2D και πρέπει να πάω στο 2E, για να φτάσω στο χώρο αναμονής για την επιβίβαση στο αεροπλάνο θα πρέπει:
α) να περπατήσω,
β) να πάρω το shuttle που με αφήσει στο 2Ε,
γ) να ξαναπερπατήσω,
δ) να χρησιμοποιήσω τις κυλιόμενες για να ανέβω στο πάνω επίπεδο,
ε) να ξαναπερπατήσω... (ουφ..... λαχάνιασα..... κι έχω το ένα μωρό να έχει κατουρηθεί και να πρέπει να το αλλάξω και το άλλο "μωρό" να θέλει να δει πόσο έχει το J' adore στα Duty Free του CDG)
Για όλα αυτά αρκούν 50 λεπτά connection time;


Πηγή για τα παραπάνω: η ιστοσελίδα της AF
CDG transfers
 
Top