Σύλληψη για κάπνισμα στη διάρκεια πτήσης

• Thread starter Thread starter stami
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

stami

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKV
Χτες 17/9/2012 στην πτήση PFO-SKG με RYANAIR κάποιος "κύριος" δεν άντεξε την δίωρη πτήση και πήγε στην τουαλέτα να καπνίσει ένα τσιγάρο. Για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός. Όσες φορές και να έχω ταξιδέψει δεν πέτυχα παρόμοιο περιστατικό και είχα μεγάλη απορία για την εξέλιξη. Τελικά όταν προσγειωθήκαμε παραμείναμε, μετά από υπόδειξη όλοι στις θέσεις μας και μπήκαν αστυνομικοί και παρέλαβαν τον εν λόγω κύριο. Ψάχνω τη σχετική νομοθεσία, αλλά δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν δεν δεχόταν να τους ακολουθήσει θα του περνούσαν και χειροπέδες; Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Re: ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

Ποιούς κανονισμούς, αν το κάπνισμα είναι παράνομο στη πτήση; Ή αν όταν παρανομείς σε συλλαμβάνουν ή όχι (λέμε τώρα γιατί και το κάπνισμα στα μπαρ παράνομο είναι);

Re: ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

stami":9ozxsnmw said:
Χτες 17/9/2012 στην πτήση PFO-SKG με RYANAIR κάποιος "κύριος" δεν άντεξε την δίωρη πτήση και πήγε στην τουαλέτα να καπνίσει ένα τσιγάρο. Για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός. Όσες φορές και να έχω ταξιδέψει δεν πέτυχα παρόμοιο περιστατικό και είχα μεγάλη απορία για την εξέλιξη. Τελικά όταν προσγειωθήκαμε παραμείναμε, μετά από υπόδειξη όλοι στις θέσεις μας και μπήκαν αστυνομικοί και παρέλαβαν τον εν λόγω κύριο. Ψάχνω τη σχετική νομοθεσία, αλλά δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο.

Πρέπει να είναι ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα η οποία ενσωματώνεται από τα κράτη μέλη.

stami":9ozxsnmw said:
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν δεν δεχόταν να τους ακολουθήσει θα του περνούσαν και χειροπέδες; Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Εννοείται, αντίσταση κατά της αρχής και σύλληψη.
Επίσης, αν είναι ποινικό αδίκημα το κάπνισμα στην πτήση, θα συνελήφθη και πάλι θα του περάσανε χειροπέδες. Αν και πιστεύω, το πιο πιθανό είναι να έχει πρόστιμο.

Απορία:
Παλαιότερα , που επιτρέποταν το κάπνισμα, θυμάστε : θέσεις καπνιζόντων, (υπήρχαν μάλιστα και σχετικές φωτεινές ενδείξεις, κατά την προσγειωαπογείωση) , δεν ετείθετο θέμα ασφάλειας;
Υ.Γ. δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ καπνιστής.

Με βάση οδηγία της ΕΕ αλλά και σε πολλές χώρες παγκοσμίως έχει απαγορευθεί το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους ή χώρους εργασίας για λόγους υγείας. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά. Το κάπνισμα εντός του αεροπλάνου που είναι κλειστός χώρος όπου συνοστίζονται περισσότερα άτομα απαγορεύεται με βάση απαγορεύεται για το λόγο αυτό.
Το κάπνισμα στην τουαλέτα συνιστά επικίνδυνη πράξη γιατί ένα τσιγάρο στο δοχείο απορριμάτων μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, και έχει συμβεί σε περιορισμένο βαθμό κατά το μακρινό παρελθόν σε πτήσεις.