Συμφωνία Open Skies ΕΕ-ΗΠΑ

• Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flying Doc

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EBBR
Ένα δισέλιδο άρθρο στο σημερινό ΒΗΜΑ (4/5/2008) για τη συμφωνία Open Skyes μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ .

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15349&m=D12&aa=1

Ενδιαφέρον προκαλεί η στάση των Αμερικάνων να αρνούνται την εκτέλεση Domestic πτήσεων από τις Ευρωπαϊκές εταιρίες, ενώ αυτοί πράτουν το αντίθετο.

Re: Συμφωνία Open Skyes

Η Αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση και οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να επιβιώσουν όπως όπως.
Ακούμε εταιρίες να κλείνουν, άλλες να προσπαθούν να συνγχωνευτούν. Η τιμή των καυσίμων τους έχει διαλύσει
και οι χασούρες που αναφέρουν μπορεί και να ξεπεράσουν τα νούμερα της περιόδου μετά του 2001.

Το θεωρώ απίθανο κάτω απ΄πο αυτές τις συνθήκες να αφήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν εσωτερικά
δρομολόγια και να βάλλουν έτσι την ταφόπετρα σε πολλές Αμερικάνικες εταιρίες. Μάλλον θα πρέπει να
περιμένουμε να ανακάμψουν λίγο τα πράγματα εκεί πρώτα πριν κάποια τέτοια συμφωνία περάσει.

Αυτό βέβαια ενδιαφέρει πολύ όλους μας γιατί η εξωμοίωση πτυχίων είναι μέρος τους ολικού πακέτου
από ότι έχω καταλάβει.

Το ωραίο με τις αμερικανικές εταιρίες είναι ότι αφενός έχουν πρόβλημα ρευστού, αφετέρου δε θέλουν με τίποτα να επιτρέψουν σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πάρουν ποσοστό τους άνω του 25%. Τι να πεις μετά...

....τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.