Συμβάν με αεροσκάφος της KLM ???

  • Thread starter Thread starter diana_olympic
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

diana_olympic

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
27/04/2009
Μηνύματα
9
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Την Παρασκευή 12/6 περίπου στις 01.00 υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από οχήματα της πυροσβεστικής που όπως έμαθα περίμεναν κάποιο αεροσκάφος της KLM το οποίο προσπάθησε να προσγειωθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τι εγινε μετά γιατί ήμουν ήδη μέσα στο αεροσκάφος και πήγαινα δρομολόγιο. Την επόμενη μέρα μάταια προσπαθούσα να δω αν δείξει κάτι στην τβ. Μήπως ξέρει κάποιος ?
 
Οταν λες Παρασκευή 01:00 εννοείς Πέμπτη προς Παρασκευή ή Παρασκευή προς Σάββατο; (Γιατι αν εννοείς πέμπτη προς παρασκευή δεν θυμάμαι να έγινε κάτι.. Για το άλλο, πρέπει να το ψάξω).
 
13-6-1009 έγινε το περιστατικό. Αεροσκάφος της KLM έδωσε σήμα για αναγκαστική προσγείωση το LGAV λόγω προβλήματος στα πτερύγια καμπυλότητας. Έτσι τουλάχιστον είπε το ALTER (η αλήθεια είναι πως είπε στο σύστημα προσγείωσης στα Flaps - άσχετο το ένα με το άλλο). Δεν αναφέρθηκε τι αεροσκάφος ήταν, ούτε αν προσγειώθηκε η όχι. Πάντως να αναφέρω και κάτι ακόμη, πως μου προξένησε εντύπωση πως δεν είπε ο ρεπόρτερ οτι ήταν την KLM, αλλά περιορίστηκε στο "αεροσκάφος γνωστής εταιρείας απο την Ολλανδία". Αυτά προς το παρόν.
 
Ηταν Σάββατο στις 01:00. Η προγραμματισμένη πτήση της KLM (KL1581) ήταν στο ILS του 03R και οταν πήγε να ρυθμίσει τα flaps διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα. Ανέβηκε τα 4000 πόδια και πήγε στην Αίγινα για hold. Μετά πήγε στο ίδιο ύψος στην Κέα (για holding) γιατι ο διάδρομος άλλαξε σε 21 και θα προσγειωνόταν στον 21L. Τα πυροσβεστικά πήραν προληπτικά θέσεις αν και η προσγειωση ήταν κανονική. Το αεροσκάφος ήταν το PH-BXD (B738)

-edit-
Με πρόλαβε ο Σωκράτης με τα βασικά.. :)
 
Top