Συμβάν με επιβάτη σε RJ100 της A3

• Thread starter Thread starter giankar
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Σημερινό συμβάν

Στην επιστροφή μου από τη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο με ένα 737/400 της κρατικής τότε Ο.Α,ο διπλανός μου μόλις άρχισε την τροχοδρόμηση παρατήρησε το φως που κατεβαίνει στην άκρη των πτερύγων και με ρώταγε αν το είχα παρατηρήσει πριν και αν θα έπρεπε να ενημερώσουμε το πλήρωμα.Τελικά τον καθησύχασα ότι δεν είναι κάτι,και μετά που ανέβηκαν οι τροχοί και μαζεύτηκε και αυτό ηρέμησε!

Προχτεσινό συμβάν

Τον Σεπτέμβριο του 1999 έκανα την θητεία μου στο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο
Α/Δ Κέρκυρας. Ένα πρωί κι ενώ τελούσαμε την έπαρση του καλαμακίου του φραπέ (το κλιμάκιο βρίσκεται
στην ΒΔ άκρη του διαδρόμου), είδαμε ένα Boeing 737 της Air Berlin να τροχοδρομεί και να παίρνει θέση για
απογείωση, με ορθάνοιχτη μια θύρα αποσκευών στην αριστερή πλευρά του. Ειδοποιήσαμε αμέσως τον πύργο
με τον ασύρματο και μισό λεπτό αργότερα το αεροπλάνο επέστρεψε στην πίστα για τα περαιτέρω.

Μπορεί να συμβαίνει σπανιότατα αλλά δεν αποκλείεται κιόλας...
Με τιμή.

όπως στη ζωή, έτσι και στην αεροπορία τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί... το καλό είναι ότι στην αεροπορία υπάρχουν πολλαπλές δικλίδες ασφαλείας που ευτυχώς τις περισσότερες φορές αποτρέπουν τα χειρότερα. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την παρέμβασή σας... είμαι σχεδόν βέβαιος πως το αεροσκάφος της Air Berlin δεν θα απογειωνόταν...είτε κάνατε το τηλεφώνημα είτε όχι.

Το αεροπλάνο έπαιρνε θέση στον διάδρομο, αλλά αν είσαι "σχεδόν βέβαιος",
τότε εντάξει! Ώρα να κλείσει το thread ίσως...

Καλημέρα σας. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω έντονα σχετικά με τους χαρακτηρισμούς σας περί ζώων, μαϊμούδες, βλακείες, άσχετοι κτλ... Κύριοι πρέπει να καταλάβετε και να έχετε ως δεδομένο ότι:
α)Δεν είναι όλοι γνώστες περί των αεροπορικών όπως εσείς!
β)Δεν απολαμβάνουν όλοι την διαδικασία της πτήσης όπως εσείς!
γ)Πάρα πολλοί έχουν φοβίες με τα αεροπλάνα και την πτήση και σε συνδυασμό με το α) πανικοβάλλονται!!!!!

Συνεπώς δεν γνωρίζετε αν ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε φοβίες με την πτήση και το γεγονός ότι δεν ήταν σχετικός πραγματικά πίστεψε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και το αεροπλάνο θα απογειωθεί και μετά θα σκάσει κάτω στο διάδρομο σε μια μεγάλη μπάλα φωτιάς (Ναι κάπως έτσι το βιώνουμε)! Πιστέψτε με αυτό σκέφτονται (σκεφτόμαστε) άτομα που δεν νιώθουμε καλά με όλη την διαδικασία. Το πως θα εξωτερικευτεί ο πανικός τη συγκεκριμένη στιγμή, πολλές φορές δεν είναι στο χέρι του καθένα να το ελέγξει. Ξέρετε πόσα "Πάτερ ημών" και "Πιστεύω" λέω από μέσα μου ή φωναχτά όταν βιώνω μια προσέγγιση/προσγείωση στην οποία πραγματικά πιστεύω ότι τώρα καρφώσαμε? Όσον αφορά τους υπόλοιπους επιβάτες αντιδράσαν το ίδιο όπως θα αντιδρούσα και εγώ αν κάποιος λίγα καθίσματα πιο πίσω φώναζε και ωρυόταν ότι πέφτουμε ή ότι η πόρτα είναι ανοιχτή ή ότι ο κινητήρας έπιασε φωτιά. Και η αντίδρασή μου βέβαια σε ένα βαθμό θα προέρχεται από τις φοβίες μου. Δεν με κάνει αυτό πιο ζώο από εσάς που με κρίνετε για αυτό..

ΥΓ: Καμία σχέση δεν είχα με την πτήση. Θα μπορούσα όμως να βάλω τον εαυτό μου στην θέση και του επιβάτη που το ξεκίνησε και των υπολοίπων.

Με τα παραπάνω θυμήθηκα και μια φωτογραφία στο a.net με ένα DC-8 να προσγειώνεται με ανοιχτή την cargo door (λόγω βλάβης άνοιξε μετά την απογείωση και το πλήρωμα γύρισε πίσω στο ΜΙΑ για προσγείωση)
http://www.airliners.net/photo/Tampa-Colombia/McDonnell-Douglas-DC-8-63(F)/0203157/M/

christos-uoa":18mjrhu2 said:
Καλημέρα σας. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω έντονα σχετικά με τους χαρακτηρισμούς σας περί ζώων, μαϊμούδες, βλακείες, άσχετοι κτλ... Κύριοι πρέπει να καταλάβετε και να έχετε ως δεδομένο ότι:
α)Δεν είναι όλοι γνώστες περί των αεροπορικών όπως εσείς!
β)Δεν απολαμβάνουν όλοι την διαδικασία της πτήσης όπως εσείς!
γ)Πάρα πολλοί έχουν φοβίες με τα αεροπλάνα και την πτήση και σε συνδυασμό με το α) πανικοβάλλονται!!!!!

Συνεπώς δεν γνωρίζετε αν ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε φοβίες με την πτήση και το γεγονός ότι δεν ήταν σχετικός πραγματικά πίστεψε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και το αεροπλάνο θα απογειωθεί και μετά θα σκάσει κάτω στο διάδρομο σε μια μεγάλη μπάλα φωτιάς (Ναι κάπως έτσι το βιώνουμε)! Πιστέψτε με αυτό σκέφτονται (σκεφτόμαστε) άτομα που δεν νιώθουμε καλά με όλη την διαδικασία. Το πως θα εξωτερικευτεί ο πανικός τη συγκεκριμένη στιγμή, πολλές φορές δεν είναι στο χέρι του καθένα να το ελέγξει. Ξέρετε πόσα "Πάτερ ημών" και "Πιστεύω" λέω από μέσα μου ή φωναχτά όταν βιώνω μια προσέγγιση/προσγείωση στην οποία πραγματικά πιστεύω ότι τώρα καρφώσαμε? Όσον αφορά τους υπόλοιπους επιβάτες αντιδράσαν το ίδιο όπως θα αντιδρούσα και εγώ αν κάποιος λίγα καθίσματα πιο πίσω φώναζε και ωρυόταν ότι πέφτουμε ή ότι η πόρτα είναι ανοιχτή ή ότι ο κινητήρας έπιασε φωτιά. Και η αντίδρασή μου βέβαια σε ένα βαθμό θα προέρχεται από τις φοβίες μου. Δεν με κάνει αυτό πιο ζώο από εσάς που με κρίνετε για αυτό..

ΥΓ: Καμία σχέση δεν είχα με την πτήση. Θα μπορούσα όμως να βάλω τον εαυτό μου στην θέση και του επιβάτη που το ξεκίνησε και των υπολοίπων.

Δηλαδή για να καταλάβω, αν κάποιος που κάθεται 3-4 σειρές πίσω σου αρχίσει να φωνάζει ότι πέφτουμε, εσύ θα πατήσεις το κουμπάκι για να καλέσεις την αεροσυνοδό; :!: :shock:
Καταλαβαίνω απόλυτα το να πανικοβληθείς, να αρχίσεις να φωνάζεις, να προσεύχεσαι κλπ, αλλά την αεροσυνοδό γιατί ακριβώς θα την καλέσεις; Για να παραπονεθείς που το αεροπλάνο πέφτει; :rant:

Δεν μπορώ να το πω καλύτερα...
christos-uoa":3oih7hqd said:
Πιστέψτε με αυτό σκέφτονται (σκεφτόμαστε) άτομα που δεν νιώθουμε καλά με όλη την διαδικασία. Το πως θα εξωτερικευτεί ο πανικός τη συγκεκριμένη στιγμή, πολλές φορές δεν είναι στο χέρι του καθένα να το ελέγξει.

Αν πάντως κάποιος περνάει τόσο δύσκολα σε μια πτήση -όχι απλά να φοβάτε αλλά να τον πιάνει κρίση κτλ, καλό κ για τον ίδιο αλλά κ για τους υπόλοιπους να μην πετάει. Μην μου πείτε 'ναι αλλά κάποιοι πετάν λόγω δουλειάς' κτλ γιατί θα σας πω να αλλάξει δουλειά αν βλέπει πύρηνες μπάλες να πέφτουν με τους εαυτούς τους μέσα. Ξέρω αρκετούς ανθρώπους με φοβία αλλά κ άλλους που απλά αρνούνται να πετάξουν κ φυσικά δέχονται το τίμημα του να ταλαιπωρούνται αλλιώς. Γνωστό παράδειγμα ο ποδοσφαιριστής Μπεργκαμπ που ταξίδευε με αυτοκίνητο (κ οδηγούς) χιλιάδες χιλιόμετρα για να παίζει στην Ευρώπη κ με την Εθνική του.

Το να λέει κάποιος στους άλλους ότι του έρθει στο κεφάλι ή να μπουκάρει στο κόκπιτ ή να πειράζει τις πόρτες (ακραίο πρδγμα σε ένα μικρό αεροσκάφος) επειδή είναι πανικόβλητος, σαφώς κ δεν είναι δικαιολογία.

Σωστος. Φοβασαι? Μην πετας. Οχι τιποτε αλλο, αλλα αν πετας μεταδιδεις την υστερια σου και σε αλλους ανυποψιαστους...