Συμβάν Sky Express στο LGRP

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

OA701

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
---
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KTTS
Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι η πρωινή SEH, λογικά από HER, κατέβηκε με δύσκολο καιρό και βρέθηκε στα χωράφια χωρίς κάποιο τραυματισμό ευτυχώς...

Νεότερα
Κατα την προσγείωση έσκασε το αριστερό λάστιχο κι έτσι παρέκκλινε της πορείας του. Πρόκειται για το SX-DIA που εκτελούσε την GQ100 από HER με 16 επιβάτες + 3 πλήρωμα, όλοι καλά. Το α/φος είναι ακόμη ακινητοποιημένο και το αδειάζουνε από καύσιμα, ο Διαγόρας είναι κλειστός προς το παρόν. Κι ένα ρεπορτάζ με φωτό

Καλημέρα,

Εχω την εντύπωση πάντως ότι οι καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών νοτιανατολικών την ώρα του ατυχήματος ήταν ζόρικες..Πολύ ισχυροί άνεμοι στη Ρόδο το τελευταίο 48ωρο δημιουργώντας προβλήματα στις πτήσεις.

Έτσι είναι, ακυρώσεις και καθυστερήσεις πήγανε και ακόμη πάνε σύννεφο. Το Σάββατο ήμουν αυτήκοος μάρτυς του go around της 216 8)

Σήμερα, απ' το πρωί, οι άνεμοι είναι λίγο κλάιν στην κατεύθυνση, το μεταρ δίνει σταθερά 16-18kt με gusts άνω των 30, πιθανόν το jetstream έφαγε ριπή στην προσγείωση κι έσκασε το λάστιχο. Απορώ βέβαια γιατί το κατέβασε, άλλοι βέβαια θα μας απαντήσουν δια το ορθόν.

Και μερικές φωτό ακόμη

Από τις έξτρα φωτό πάντως δε φαίνεται σκασμένο λάστιχο, αλλά το αριστερό σκέλος να έχει διπλώσει. Και τα props μάλλον χτύπησαν, δε νομίζω να είχαν αρκετό clearence.

Από τις φωτό πάντως ούτε σκασμένο λάστιχο φαίνεται εμφανώς, ούτε βέβαια το αεροπλάνο να έχει βγει στα χωράφια.

Το σκέλος έχει υποχωρήσει, σαν επανάληψη του συμβάντος του Ηρακλείου...

*** με προλαβε ο jj

Για το σκασμένο λάστιχο η πρώτη αναφορά αν δεν κάνω λάθος ήταν απ΄την αερολιμενάρχη σε συνομιλία της με τον παλμό.

Το α/δ τώρα ανοίγει ακόμη, αν και έχει κοντά 2 ώρες που οι άνεμοι κόπασαν τώρα ξεκινάει η 208...

Οτι να ειναι οι φωτογραφιες... JS31 ειναι αυτο οχι JS41

Θέλω να σταθώ και σε μια αποστροφή έταιρου ρεπορτάζ
...Σύμφωνα με τους πάγιους κανονισμούς, ο Πύργος Ελέγχου είχε ενημερώσει ότι δεν συνίσταται διαδικασία προσγείωσης με αυτά τα καιρικά δεδομένα, αλλά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους το προσγείωσε με δική του ευθύνη...
Spiiiiiinal, ρίξε φώς στα διαδικαστικά :hello?: