Συμβουλές σε έναν αρχάριο . . .

• Thread starter Thread starter panich
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

panich

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
afl
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgts
Χαιρετώ όλα τα μέλη! Ξέροντας ότι οι πιό πολλοί εδώ μέσα είστε καταξιωμένοι επαγγελματίες παρόλα αυτά παίρνω το θάρος να κάνω κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να φανούν ίσως κουραστικές αλλά χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Έχοντας τελειώσει την αεροτεχνική πρίν κάποια χρόνια και έχοντας κάνει πρακτική στην 113 πμ 1,5 χρόνο περίπου, τώρα σκέφτομαι να προσπαθήσω να δώσω για το Β1. Έχοντας διαβάσει όλα τα θέματα του forum έχω σχηματίσει μια εικόνα, ωστόσο είναι πολλά ακόμα που θα ήθελα να μάθω. Πρώτον και κύριον τι πιθανότητες έχει κάποιος να επιτύχει στις θεωρητικές εξετάσεις που ήδη εργάζεται και έχει ακολουθήσει τον δρόμο να μελετήσει μόνος? Η λύση να πάω σε κάποια σχολή έξω δεν είναι εφικτή λόγο οικογένειας. Έχει να μου προτείνει κάποιος απο που μπορώ να προμηθευτώ τα βιβλία? Πότε κάνουμε την αίτηση στην ΥΠΑ, όταν πλέον έχουμε μελετήσει και είμαστε έτοιμοι να εξεταστούμε? Όλα τα μαθήματα τα δίνουμε στα αγγλικά? Οι σειρά των μαθημάτων ανακοινώνεται απο την ΥΠΑ ή δίνουμε εμείς όποιο θέλουμε. Κάτι τελευταίο, τα αγγλικά μου είναι μέτρια ωστόσο κάτι ξέρω απο ορολογία, σκέφτομαι βέβαια να αρχίσω ιδιαίτερα.
σχετικά με το τέστ αγγλικών στην ΥΠΑ μπορεί κάποιος να μου πεί τι περιλαμβάνει και τι βαθμό δυσκολίας έχει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Σχετικά με την εξέταση των αγγλικών, εγώ έδωσα αγγλικά στην ΥΠΑ πριν από 10 χρόνια και ήταν πολύ εύκολα, είχε δύο μικρές παραγράφους για μετάφραση και καμιά 20αρια λέξεις από τη μία γλώσσα να τις αντιστοιχίσεις με την σημασία τους στην άλλη γλώσσα.
Η λύση του να διαβάσεις μόνος σου ενώ εργάζεσαι και να δίνεις τις εξετάσεις στην ΥΠΑ (ή σε όποιο άλλο εξεταστικό κέντρο) είναι απολύτως εφικτή και την ακολούθησε/ακολουθεί πολύς κόσμος. Υπάρχουν όμως και οργανισμοί (Part-147 Training Organizations) και στην Ελλάδα, (HATA, EAB και Olympic Engineering) στους οποίους εκτός από εξετάσεις μπορείς να κάνεις και μαθήματα (είτε full course είτε tutorials ανά module). Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι κοστίζει αρκετά.
Οι εξετάσεις είναι παντού στα αγγλικά.
Τα μαθήματα μπορείς να τα δώσεις με όποια σειρά θέλεις. Η ΥΠΑ έχει εξεταστικές περιόδους κάθε τρεις μήνες, αίτηση κάνεις περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των εξετάσεων. Παρακολούθα το site της για το πρόγραμμα εξετάσεων.
Για βιβλία ψάξε στο internet. Ενδεικτικά μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ: http://www.airtechbooks.com.
Επίσης θα σου πρότεινα να διαβάσεις και τον ευρωπαικό κανονισμό 2042/2003 για λεπτομέρειες σχετικά με τα πτυχία κατά Part-66. Εκεί θα βρεις και την εξεταστέα ύλη.

Σχετικά με τα Αγγλικά αρκει να μπορείς να μεταφράσεις τεχνικές οδηγείες και νομικά κείμενα (eu-ops για παραδειγμα) από τη μια γλώσσα στην άλλη. Όχι ακριβή μετάφραση της κάθε λέξης αλλά το σωστό νόημα. Τα Αγγλικά μη τα φοβάσαι. Όσο για τα μαθήματα εκεί είναι που αρχίζει το μανίκι :? Ακόμα και 20 χρόνια στην Airbus να δούλευες δε σημαίνει ότι θα μπορούσες να τα περάσεις χωρίς τρελό διάβασμα..

Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες, ρώτησα για τα αγγλικά μιάς και αυτό με καίει τώρα γιατί είναι πολύ μέτρια και δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω και τι να μελετήσω.

Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ, έχω διαβάσει αρκετά πράματα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Ενδιαφέρομαι για το Β1 και θέλω να μου πείτε αν ξέρετε και εσείς άμα το πτυχίο που θα πάρω στο τέλος αναγράφει τον τρόπο με τον οποίο το πηρα.
Δηλαδή άμα διάβασα μόνος, άμα μπήκα σε τμήμα(πχ ΕΑΒ) ή άμα το πήρα με εντατικά μαθηματα(τα corses? νομιζω. πχ HATA, OLYMPIC) πριν τις εξετάσεις.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για εσάς

Ευχαριστώ