Θεωρω ότι το γεγονος ότι επρόκειτο για μαθητες (ητοι ανηλικα) σε συνδυασμο με την απειρια που εχουν στα αεροπορικα ταξίδια ξεχειλωσε το θεμα. Παιδακια που πετανε πρωτη φορα και για να ανεβασουν την αδρεναλινη νομιζουν ότι το turbulence είναι σημαδι μηχανικης βλαβης και ότι θα κοπει το αεροσκάφος στα δυο. Υπερβολικα δραματικό. Ένα απλο divertion εκανε ο πιλοτος όπως γινεται πολύ συχνα και στο αεροδρομιο των Χανιων για πτησεις προς Ηρακλειο λογω της θεσης του αεροδρομιου.
Ειμαι cabin crew στην Emirates και πολύ συχνα σε πτησεις για αυστραλια, όταν περναμε πανω απ τις β/δ ακτες της ηπειρου το "τέρας" 380 κυριολεκτικα χτυπιέται στον αερα. Και εμεις, αν κανουμε service πρεπει να κανουμε secure την καμπινα, να περασουμε το area ready στον πιλοτο από τo FA panel, να ασφαλίσουμε τα cart και ΜΕΤΑ να κατσουμε και να βαλουμε ζωνες. Απλα ο κοσμος που πεταει συχνα, όπως είναι οι επιβάτες της EK κατά κυριο λογο, ξερει τι σημαινει turbulence και από τι προκαλείται και δεν πανικοβαλεται. Μια η δυο φορες μονο εχω δει επιβατη τρομαγμενο. Σε προσφατη πτηση για τζακαρτα συνάδελφος μου χτυπησε τρεις φορες στην οροφη της καμπινας λογω severe turbulence, γιατι απλα δεν μπορεις να το προβλεψεις. Το θεμα ασφαλειας που τίθεται σ αυτές τις περιπτώσεις είναι να ασφαλισεις τον εαυτο σου ώστε να μην τραυματιστείς μεσα στο αεροπλανο πεφτωνας η χτυπώντας, και όχι ότι αναμενουμε τραγωδια επειδή κατά το approach ειχε ανεμο και ηταν bumpy. Άλλος συνάδελφος μου που ηταν στο rejected landing στο birmingham πριν κατι μηνες μου ειπε ότι η καμπινα ηταν απολυτα ψυχραιμη την ωρα που 20 ποδια πανω από το διαδρομο ο κυβερνήτης ανεβασε thrust και "σηκωθηκε" και πηγε στο lgw γιατι ειχε αερα.
Ελειψη ενημερωσης είναι συν ότι σ αυτή τη χωρα ανέκαθεν καναμε το τοσο ΤΟΣΟ.