Συντήρηση αεροσκαφών Aegean

  • Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
SARIDAKIS VASILIS":3i2nzkjs said:
Στο υπόστεγο της ΕΑΒ που ρώτησα την Κυριακή μου είπαν ότι έχουν σύμβαση για 12 Β-check ετησίως για τα 737
Το C-check τελικά που το κάνουν τα 737?

Peri tou Thematos EAB mia mikri parenthesi:

I EAB DEN kani sintirisi Aeroskafon gia tin Aegean, apla i EAB tis
paraxori to Ypostego ke paroxi Reumatos.
Ta Antalaktika, to Manpower to opio doulevi ke YPOGRAFI tis Ergasies ine tis Aegean.Katarxas i EAB den ine pistopiimeni apo tin YPA (kata PART145) na Sintiri auto to Sigekrimeno Aeroskafos.
Edo i ekpeduesis den exoune teliosi kala kala, mia ekpedeusi theorias 5 Ebdomadon kanane peripou 15 Mixaniki , oute praktiki eksaskisi exoun kani i mixaniki se auton ton tipo,
lipi i experience, i organosi i opia apetite apo tin EASA, opote as min
milame autin tin stigmi peri A ke B Checks, edo oute daily den tha mporouse na ipografi i EAB me tin parousa katastasi.
 
@ dragonflyer

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα ...... καλώς σας βρήκα :D
Σωστά συμπλήρωσες για την SR Technics ...
Να συνεχίσω ... το συμβόλαιο της Αgean λήγει στο τέλος του χρόνου και είναι προς αναζήτηση επισκευαστικού κέντρου. Εκανε πρόταση προς την Τεχνική Βάση της ΟΑ αλλά αυτή αρνήθηκε λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού.
 
Γίνονται συζητήσεις μεταξύ ΕΑΒ & Aegean σε επίπεδο διευθυντών για διεύρυνση της συνεργασίας στην συντήρηση α/φων. Τα προβλήματα είναι πρακτικής φύσεως (ωράρια, επιμερισμός εργασιών, εκπαίδευση, κλπ).

Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπανω για το θέμα?
 
Re: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ AEGEAN

1) Η απάντησή σου υπάρχει στη βάση δεδομένων του airliners.gr. Όμως τι σχέση έχει αυτό με τον επιβάτη? Στην αεροπορία η φιλοσοφία είναι είτε fail-safe, είτε αντικατάσταση με βάση χρονική αντοχή. Τα parts αλλάζουν είτε μετά από εμφανείς - ελεγχόμενες ρωγμές/φθορά, είτε μετά από συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας. Άρα, ένα φαινομενικά παλαιό αεροσκάφος, όπως πχ τα αρχαία DC-9 της Northwest Airlines στις ΗΠΑ πετούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια, σαν καινούρια (φυσικά υπάρχει πάντα ένα μεγάλο ανώτατο όριο ορών στο airframe.

2) Από πότε απέκτησε η ολυμπιακή τόσο καλή φήμη ώστε να αποτελεί μέτρο παγκόσμιας σύγκρισης? (πραγματικά αυτό ποτέ μου δεν το κατάλαβα - πολύς κόσμος θεωρεί εκ των προτέρων ότι η ολυμπιακή έχει την ασφαλέστερη βάση συντήρησης, τους καλύτερους πιλότους στο κόσμο και άλλα τέτοια......)

3) Έχεις χρυσή καρτούλα, δηλαδή πάνω από 40-50 ταξίδια (περίπου). Δεν μπορείς ακόμη να διαβάσεις registrations (είναι με μάυρα γράμματα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους που γράφουν SX-***)? Μου φαίνεται λίγο περίεργο... Όσο για το θέμα της συγκόλλησης που καταγγέλεις, πάλι είναι λίγο τραβηγμένο. Γιατί δεν το έβγαλες φωτογραφία? Πώς θα γίνεις πιστευτός ώστε και η online καταγγελία σου να αποτελέσει βάση συζήτησης?

Όσο για τις υποψίες ξεκολλήματος και πτώσης, καλύτερα άσε τα ντοκυμανταίρ και άρχισε το διάβασμα στο internet για τα comets και την κόπωση μετάλλων (metal fatigue) και θα σου φύγουν αμέσως όλες οι αμφιβολίες. Το πάθημα έγινε μάθημα για την αεροπορική βιομηχανία - το πρόβλημα της κόπωσης έχει αντιμετωπισθεί χρησιμοποιώντας δυνατότερα υλικά με όριο κόπωσης πολύ υψηλότερο από τους κομήτες.
 
Αγαπητέ Χρίστο, με συγχωρείς για τα κεφαλαία, απλά είμαι πολύ καινούργιο μέλος.

Αγαπητέ DNP, από πότε κάποιος που ταξιδεύει από 5 χρονών ανά τον κόσμο με το τόσο θαυμαστό αυτό μέσο μεταφοράς και έχει τόσο δέος για τα αεροπλάνα, χωρίς να έχει εξειδικευμένες γνώσεις, πρέπει να νοίωθει τόσο σημαντικό να σημειώνει τον αριθμό νηολογίου του εκάστοτε αεροσκάφους που επιβαίνει?? Αν μπορείς να βοηθηθείς να βρεις το συγκεκριμένο αεροσκάφος να σου πω ότι ήταν η πτήση Α3105 από LSKG-LGAV στις 29/02/2008.
Ουδέποτε θεώρησα πως ένα μακρύ επισκευασμένο σκίσημο στην άτρακτο ενός αεροπλάνου κάνει την πτήση του μη ασφαλή. Εκφράζω την άποψη ενός επιβάτη που χρυσοπλήρώνει μια θέση σε τόσο σύντομη πτήση και έχει το δικαίωμα να παρατηρεί το αεροπλάνο από όλες τις μεριές και να εκφέρει τις ίσως αβάσιμες ανησυχίες του περί ασφάλειας πτήσεων. Απλά μου κακοφαίνεται πως η εν λόγω πολυδιαφημιζόμενη εταιρία που υποτίθεται πως τόσο προσέχει την τόσο χλιδάτη (σε σχέση με τη λιγδιασμένη ολυμπιακή) εικόνα της δεν πρόσεχει να καλύψει μια επισκευή από τα μάτια άσχετων επιβατών. Και δεν νομίζω ότι θα ήταν ότι καλύτερο να τραβάω φωτογραφίες όντας πεζός στην πίστα του Μακεδονία για να σου αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Θα συνιστούσα να μην είμαστε μόνιμα τόσο καχύποπτοι με όλους και με όλα εκτός αν είσαι υπάλληλος της AEGEAN. Πάντως δεν μου απαντάς στο ερώτημα μου για το αν μπορεί να είναι ανησυχητική η εικόνα ενός τεράστιου στοκαρίσματος!! στην άτρακτο αεροπλάνου. Και η ανησυχία μου δεν εντοπίζεται μόνο στην κόπωση μετάλλων αλλά και σε άλλα θέματα που εγείρονται από την άσχημη εικόνα ενός αεροπλάνου, η οποία επαναλαμβάνω μπορεί να μην συνιστά κανένα πρόβλημα ασφαλείας επί της ουσίας αλλά τρομάζει κάποιον αδαή επιβάτη, όπως ενδεχόμενο για κακοβιδωμένα πιρτσίνια.
Όσο για το safety record της ολυμπιακής, ε μην τρελαθούμε και τελείως!!!! Όποιος πιστεύει ότι μια εταιρία από την υπό ανάπτυξη Ελλάδίτσα που πετάει στις πέντε ηπείρους με ιστορία δεκαετιών και εκατομμυρίων ωρών πτήσης εν μέσω τεραστίων οικονομικών προβλημάτων και με τελευταίο ατύχημα κάπου το προιστορικό για την αλματωδώς αναπτυσσόμενη αεροπορική βιομηχανία 1979 (Κοζάνη) δε συγκαταλέγεται στις ασφαλέστερες εταιρίες του κόσμου (δεν είπαμε η ασφαλέστερη) πρέπει να ελέγχξει λίγο την κοσμοθεωρία του. Η AEGEAN είναι νεογνό μπροστά στην μεγάλη Ολυμπιακή και θα πρέπει να προσέξει πολύ (φτου φτου φτου) γιατί ακούγονται πολλά περί ρίσκων που παίρνουν οι πιλότοι της κλπ κλπ (είπαμε μεταφέρουμε απλά φήμες).
 
Όποιος θα σου εκφέρει άποψη για το πρόβλημα στην άτρακτο είναι ή επιδειξιομανής ή τελείως άσχετος. Πώς είναι δυνατόν να βρείς απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δίνοντας απλά μια γενική οπτική περιγραφή?
Εξακολλουθώ να αμφιβάλλω για το περιστατικό που αναφέρεις, πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνουν αυτά (εξωγκόμματα και στοκαρίσματα) σε επιβατικά αεροσκάφη. Είναι δυνατόν μια εταιρεία να το ρισκάρει? ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

Επειδή βλέπω μια πολύ επιλεκτική μνήμη, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το τελευταίο full hull loss δυστύχημα της ολυμπιακής ήταν τον Αύγουστο του 1989 στη Σάμο.

Τέλος, μην μεταφέρεις φήμες (κοινώς μην βγάζεις βρώμα) αλλά λέγε τα πράγματα όπως τα ξέρεις και τα νομίζεις εσύ. Τι ρίσκα παίρνουν οι πιλότοι της Aegean δηλαδή?

ΥΓ: Την κοσμοθεωρία μου άστην ήσυχη. Το safety record βασίζεται στα συμβάντα / ατυχήματα . Από που το έβγαλες εσύ ότι η ολυμπιακή είναι από τις ασφαλέστερες εταιρείες του κόσμου? Μάλλον απο τη δική σου κοσμοθεωρία.
 
giopan":1li5w5jp said:
(1)ήταν η πτήση Α3105 από LSKG-LGAV στις 29/02/2008...................
(2)και με τελευταίο ατύχημα κάπου το προιστορικό για την αλματωδώς αναπτυσσόμενη αεροπορική βιομηχανία 1979 (Κοζάνη) .

Φίλε giopan μιας και είσαι πολύ νέος ακόμα στο forum (όπως εσύ είπες) δέξου 2 διορθώσεις :

1) Ο ICAO κωδικός της Θεσσαλονίκης είναι LGTS (SKG είναι ο ΙΑΤΑ)

2) Το ατύχημα της ΟΑ έγινε το 1976 στην Κοζάνη , κι όχι το 1979, ΑΛΛΑ το τελευταίο ατύχημα της ΟΑ ήταν ή πτώση του Shorts 330 στη Σάμο το 1989, χρονιάσ καθόλου προϊστορική για την Ελληνική αεροπορία (υπάρχει και σχετικό thread στο φορθμ στην κατηγορία "ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ. Με λίγο ψάξιμο θα το βρεις).

Αυτά και μάθε να μη φωνάζεις, γιατί όποιος φωνάζει δεν έχει πάντα δίκιο. Κι εγώ έχω πετάξει με το "στοκαρισμένο" 737 της Α3 αλλά είμαι εδώ και σου γράφω.

Καληνύχτα.
 
Αγαπητέ DSP, με συγχωρείς εάν σε προσέβαλα για την κοσμοθεωρία σου αλλά διατύπωνα ένα γενικό επιχείρημα και δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Πάντως η Ολυμπιακή συγκαταλέγεται στις ασφαλέστερες εταιρίες παγκοσμίως βάση στατιστικής http://www.airdisaster.com/statistics/ εκτός και εάν λειτουργούν μόνο τόσες εταιρίες όσες αναφέρονται στις λίστες. Εάν πρόσθέσεις και την παράμετρο ότι πρόκειται για ελληνική κρατική εταιρία, δηλαδή εταιρία μιας υπο ανάπτυξιν χώρας τότε η θέση της στη λίστα γίνεται περισσότερο κολακευτική. Δεν υποστήριξε κανείς αυθαίρετα ότι είναι η ασφαλέστερη στον κόσμο (αυτά τα λένε στο δελτίο του star και κάτι γριες), αλλά μια από τις ασφαλέστερες είναι και με βάση τις στατιστικές. Και αναφέρομαι στην σημερινή Αεροπορία και όχι στη θυγατρική της Ολυμπαική Αεροπλοία που είχε το ατύχημα στη Σάμο (αφού αρέσκεστε τόσο στις στατιστικές).

Φίλε ιπτάμενε γιατρέ αφού το κατάλαβες ότι η πτήση ήταν αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, τι σημασία έχει εάν έγραψα LGTS ή LSKG?? Δεν αμφιβάλω για τις μεγάλες αεροπορικές σου γνώσεις αλλά ας κοιτάμε λίγο και την ουσία.
 
Top