ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

• Thread starter Thread starter GIORGOS PARROS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GIORGOS PARROS

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
CHIOS GREECE
Καλησπέρα
Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις επειδή έχω άγνοια σε αυτά τα θέματα.
1)Τα αεροπλάνα κάθε πότε χρειάζονται συντήρηση?Μόλις έρθουν από μία πτήση μπορούν να ξαναπετάξουν για την επόμενη μόνο με ανεφοδιασμό σε καύσιμα?Το είδα αυτό στο Βερολίνο που το Α 319 της EASY JET ήρθε από Βαρκελώνη και μετά από μία ώρα έφυγε για Αθήνα.
2)Τα πληρώματα πόσες ώρες δουλεύουν?Γιατί να πάνε πχ Λονδίνο θέλουν πάνω κάτω 3,30 ώρες και μία εκεί και άλλες τόσες η επιστροφή ενώ ο άλλος που πάει πχ Ρώμη κάνει τη μισή ώρα?
3)Οι κυβερνήτες που είναι τώρα στα airbus μπορούν να πετάξουν και με boeing?Αν όχι τι θα γίνουν όταν φύγουν τα A 300-600?
Αυτά είχα να ρωτήσω. Συγνώμη αν ήμουν κουραστικός

1. Υπάρχουν αρκετά checks. Πριν από κάθε πτήση γίνετε ένα preflight check, καθημερινά ένα ramp-check, εβδομαδιαία ένα S-Check. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους γίνονται και επιπλέον checks. Σε ένα 737 ανά 350-650 ώρες πτήσεις γίνετε ένα A-Check, κάθε 900-1000 ώρες πτήσεις ένα B-Check και κάθε 15-18 μήνες ένα C-Check. Τα ckecks αυτά ολοκληρώνονται συνήθως εντός ολίγων ωρών. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια είναι το C όπου το αεροσκάφος μένει στο έδαφος για 40-48 ώρες. Τέλος έχουμε και το D-Check το οποίο διαρκεί περ. 4 εβδομάδες και γίνετε μετά από 30.000 ώρες πτήσεις (περ. 5-10 χρόνια).

2. Δες εδώ: https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=958

3. Το ότι πετάω Α300-600 δε σημαίνει ότι έχω αυτομάτως και άδεια να χειρίζομαι Α340 ή άλλο τύπο Airbus! Εξαρτάτε από τα πτυχία που έχει o κάθε πιλότος, αλλά η μετεκπαίδευση ενός κυβερνήτη Α300 σε άλλα μοντέλα της ίδιας κατασκευαστικής εταιρείας είναι πολύ πιο γρήγορη, εύκολη και οικονομική παρά η εκπαίδευση σε Boeing (και φυσικά και το αντίθετο).

Oκ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ησουν σαφέστατος

Φιλε Akis,πετας με Α300-600 της Ολυμπιακής;
Αληθεύει οτι πουλήθηκαν;

χεχε,ευχαριστώ πολύ φίλε.Παιδια,είμαι ολοκαίνουριο μέλος στην airliners.gr και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί!Δεν ήξερα οτι υπάρχει.Ασχολούμε με τα αεροπορικά θέματα απο τότε που...γεννήθηκα και ξετρελλάθηκα με το site.Εχουμε δημιουργήσει και μια ομάδα η οποία ασχολείται με πτήσεις στο FS στην οποία αρχηγός μας είναι ένας εργαζόμενος στην τεχνική βάση της Ολυμπιακής οποτε μαθαίνουμε τα νέα της Ολυμπιακής εκ των έσω...Πολύ καλό παιδιά,πολύ καλή δουλειά.

@enannos
Ta AB6 den petaksan pote pros Troia. An petagan omws 8a eixan yperoxo psuxagwgiko programma. Tin roz Iliada sta nea ellinika... :mrgreen: