Συντριβή ΥΑΚ 42 στην Ρωσία

• Thread starter Thread starter FlyHigh
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
μαλλον προσεκρουσε στον τυπο που κρατουσε τη δευτερη καμερα...

Aviophobic,κατανοώ την φοβία που έχεις γιά τα αεροπλάνα καθώς και το ότι προσπαθείς να την κατανικήσης,το χιούμορ όμως αυτό που κάνεις στην συγκεκριμένη περίπτωση δέν είναι καλής ποιότητας.

Επί τού θέματος,μού κάνει εντύπωση αυτό το rotated pas the end of the runway.Τόσο πολύ φορτωμένο ήταν το αεροπλάνο;Εντάξει,υπάρχει κι'άλλη περίπτωση (καταγεγραμμένη μάλιστα και στο youtube) με αεροπλάνο (IL-76 άν θυμάμαι καλά) που σηκώθηκε ελάχιστα πρίν από το κατώφλι τού αντίθετου διαδρόμου,αλλά εκεί μιλάμε γιά cargo plane και μάλιστα heavy.Το Yak42 δέν είναι ούτε τόσο μεγάλο και ούτε νομίζω ότι είχε τόσο πολύ φορτίο.Μήπως λοιπόν δέν άργησε να σηκωθή αλλά ξεκίνησε το takeoff roll πολύ "μέσα" στον διάδρομο,με αποτέλεσμα να μήν τού φτάση;

Ενδιαφέρον σημερινό αφιέρωμα από το SPORT24 γιά τις αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν τον αθλητικό κόσμο..

.....όπου βέβαια,στην περιγραφή τού δυστυχήματος γιά την Manchester United οι "παγωμένοι αεροδιάδρομοι" δίνουν και παίρνουν....
(Επίσης,πιλότος τού αεροπλάνου την ώρα τού δυστυχήματος ήταν ο -εκτελών χρέη συγκυβερνήτη-Ken Rayment,που υπέκυψε στα τραύματά του δυό μέρες μετά το δυστύχημα.Ο κυβερνήτης James Thain,που επέζησε,θεωρήθηκε υπαίτιος τού δυστυχήματος-κατηγορήθηκε ότι δέν είχε φροντίσει να κάνη de-icing στίς πτέρυγες τού αεροπλάνου.Στην πραγματικότητα αυτό που έφταιγε ήταν οι αρχές τού αεροδρομίου τού Μονάχου που δέν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τον διάδρομο από τον στρώμα χιονιού,όμως οι Γερμανοί δέν έχουν κάνει αποδεκτό μέχρι σήμερα (!) το πόρισμα τής Βρετανικής επιτροπής διερεύνησης.Ο Thain δέν ξαναπέταξε μετά από το δυστύχημα διότι το πτυχίο του ανεκλήθη,αλλά όχι γιά λόγους που είχαν σχέση με την συντριβή..).

Είμαι πάντως περίεργος να δώ τί θα λέη το πόρισμα γιά το συγκεκριμένο δυστύχημα με το YAK...

καμια φοβια με τα αεροπλανα . οση και σαν συνοδηγος σε ταξι στο Μποουενος Αιρες (τρομακτικοι οδηγοι). οταν ομως βλεπεις καθημερινα το θανατο να περιφερεται σε μερη που επρεπε να υπαρχουν μονο χαμογελα και χαρα, πιστεψε με οτι τα κρυα αστεια ειναι ο μονος τροπος να εξασφαλισεις ψυχικη υγεια!!

@Thanasis_U2
ΥΓ το Interfax ανακοίνωσε ότι στην πτήση ήταν κι η ομάδα χόκει Lokomotiv Moscow

Μία μικρή διόρθωση Θανάση...Η ομάδα ήταν η Lokomotiv Yaroslavl...

Το κακό με τα ρωσσικά αεροσκάφη έχει παραγίνει νομίζω...Συνεχώς έχουμε άσχημα συμβάντα με YAK,Tupolev,Ilyushin...Ίσως ευθύνεται και η κατάσταση των πιλότων μιάς και ακούγονται πολλά για τις σχέσεις των Ρώσσων χειριστών με τη vodka...Τί να πεί κανείς;; Κρίμα για τους ανθρώπους που χάνονται και για τις οικογένειες τους...

Υ.Γ. Aviophobic ή καλύτερα κατά τα λεγόμενα σου multiplephobic,οι φοβίες είναι κατανοητές και απολύτως σεβαστές...Όμως διατηρώ (όπως και πολλοί άλλοι νομίζω) τις επιφυλάξεις μου,για το κατά πόσο ένα άτομο που κάνει "κρύα αστεία" όταν υπάρχουν νεκροί μπορεί να διατηρεί την ψυχική του υγεία...Ελπίζω τουλάχιστον να είσαι κάτω από 15 χρονών και απλώς να λες ανοησίες...

Μετά από τόσα τραγικά δυστυχήματα, μια καλή είδηση. Να κλείσουν όλες οι μη αξιόπιστες εταιρείες όπου και να βρίσκονται. Εύχομαι.. Μπράβο Μεντβέντεφ ας γίνει πραγματικότητα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63373076

Σίγουρα καλό νέο, ακόμα καλύτερο αν γίνει πράξη.

Αυτό που με εκνευρίζει εμένα είναι το εξής. Γιατί χρειάστηκε τον θάνατο μιας ολόκληρης αθλητικής ομάδας για να πράξουν; Όλος ο κόσμος το ξέρει ότι υπάρχουν τόσες εταιρίες που πετούν με παλιά και πλέον κακό-συντηρημένα αεροσκάφη στην Ρωσία, χωρίς να αναφερθούμε σε άλλες χώρες,

Γιατί περίμεναν να γίνει ένα τέτοιο δυστύχημα, που τράβηξε τόση προσοχή, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι πρέπει να γίνει πλέον.

Γιατί δεν θα κλείσει καμμιά εταιρεία (ίσως κάποιες αλλάξουν όνομα) και αυτά τα μεγάλα λόγια λέγονται για να κοιμήσουν την κοινή γνώμη.

Απεβίωσε και το τελευταίο μέλος της ομάδας. Έδωσε σκληρή μάχη, καθώς έπασχε από εγκαύματα στο 90% του σώματος του.

Ζωή σε μας.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14879198