Συνοδός εδάφους

• Thread starter Thread starter pitsi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γειά σας,
είμαι νεο μέλος και ενδιαφέρομαι για πληροφορίες σχετικά μα το επάγγελμα της συνοδού εδάφους(ωράριο,μισθός,συνθήκες εργασίας και προοπτικές εξέλιξης).Νομίζετε πως ειναι καλυτερο επάγγελμα απο την αεροσυνοδό;

οτι πληροφόρια θα μπορούσατε να μου δώσετε θα είναι πολυ χρήσιμη.

Ευχαριστώ πολυ,
Καλή χρονιά σε όλους

Καλησπέρα σε όλους. Κ’εγώ νέος μέλος. Και με απορίες. :?:
Βασικά μου πρότειναν μια θέση εργασίας σε handling εταιρία στο αεροδρόμιο Αθηνών, στα check in counters. Μου φάνηκε χαμηλός ο μισθός: μου είπαν γύρο στα 850 € καθαρά μετρώντας υπερορίες, αργίες και νυχτερινές βάρδιες :( (βάση Συλλογικής Συμβάσεως). Ισχύει? Αλήθεια? Δηλαδή αν δεν δουλέψεις ούτε νύχτα ούτε αργίες ούτε υπερωρίες τι παίρνεις? 600 €?. Είναι δυνατόν να υποχρεωθεί κανείς να κάνει τέτοια για να βγάζει έναν μισθό που θα του επιτρέψει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και να ταΐσει την οικογένεια του? :rant: Και θέλουν και να μιλάς γλώσσες… Είναι και τα επιδόματα υπολογισμένα? Πια είναι αυτά τα επιδόματα?
Τέλος πάντων…
Ήθελα επίσης να μάθω πόσες είναι συνήθως η υπερωρίες το μήνα, πόσες νυκτερινές βάρδιες κατά μέσο όρο, και γενικά τι ώρες ξεκινούν η βάρδιες. Υπάρχει και σπαστό ωράριο?

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την βοήθεια σας! :great:

Ναι, αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και δεν έχεις άλλες επιλογές, το κάνεις και λες κι "ευχαριστώ" που δεν είσαι άνεργος.

Αν όμως είμαστε κομφορμιστές δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ καλύτερες η συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα. Όλο λέμε και ακούμε για την θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και στον κόσμο αλλά δεν κάνουμε και τίποτα… Και λέμε και «ευχαριστώ»… ? Κρίμα δεν είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να ξέρεις ότι αν το έκανες αλλού θα έπαιρνες περισσότερα λεφτά?

δυστυχως αυτοι που εχουν το μαχαιρι και κοβουν την πιτα ειναι οι εργοδοτες.οτι και να κανει ο καθενας δεν νομιζω οτι θα τους αγγιξει και πολυ.εφοσον η ανεργια εχει φτασει εδω που εχει φτασει,με το 15% του πληθυσμου να παρακαλαει για δουλεια των 600-800 ευρω,αν τους φυγεις ή τους κοντραρεις,μην στεναχωριεσαι,ματσο θα βρουν να σ αντικαταστησουν.οι συνοδοι εδαφους μπορει να παιρνουν κ λιγοτερα απ αυτα που σ ειπε πλεον

εχει δικιο ο tolishow.αν είσαι όλο στην άρνηση,στην κόντρα και στο "δε γουσταρω" θα βρεις μια ωραιότατη θέση στην....ουρά του ΟΑΕΔ στην καλύτερη των περιπτώσεων.και αντιδραστικοί είναι όσοι έχουν τη δυνατότητα να είναι.όταν δεν έχεις οικονομικη ανάγκη πολύ ευκολα απορρίπτεις δουλειες.το έχω κάνει κι εγω και πάρα πολλοί άλλοι με αποτέλεσμα μακρες περιόδους ανεργίας η οποία το ελάχιστο σε πάει πίσω σαν άτομο,δεν εξελίσσεσαι και αργία μητηρ πάσης κακίας.ας δουλέψουμε λίγο δε βλάπτει.

mimitos":29m67er2 said:
Καλησπέρα σε όλους. Κ’εγώ νέος μέλος. Και με απορίες. :?:
Βασικά μου πρότειναν μια θέση εργασίας σε handling εταιρία στο αεροδρόμιο Αθηνών, στα check in counters. Μου φάνηκε χαμηλός ο μισθός: μου είπαν γύρο στα 850 € καθαρά μετρώντας υπερορίες, αργίες και νυχτερινές βάρδιες :( (βάση Συλλογικής Συμβάσεως). Ισχύει? Αλήθεια? Δηλαδή αν δεν δουλέψεις ούτε νύχτα ούτε αργίες ούτε υπερωρίες τι παίρνεις? 600 €?. :great:

στις συλλογικες συμβασεις, νυχτερινα υπερωριες αργιες ,πληρωνοντε ολα εξτρα!

μηπως ειναι 850 ο μισθος καθαρος απο ασφαλιστικες κρατησεις και μετα τα υπολοιπα ειναι εξτρα?..

εγω στη θεση σου θα πηγαινα αλλα θα αρνιομουν να εργαστω νυχτερινο και αργια..και υπερωρια δεν μπορουν να σε αναγκασουν ετσι κι αλλιως!

faith82":1ql4uf1s said:
με αποτέλεσμα μακρες περιόδους ανεργίας η οποία το ελάχιστο σε πάει πίσω σαν άτομο,δεν εξελίσσεσαι και αργία μητηρ πάσης κακίας.ας δουλέψουμε λίγο δε βλάπτει.

η δουλεια δεν μας εξελλισει σαν ατομα,ισα ισα μας πηγαινει πισω..

μονο οταν εχεις ελευθερο χρονο μπορεις και κανεις πραγματα που αγαπας και εχεις τον χρονο να σκεφτεσαι!..

Κοιταξε αν δεν ειχαμε οι περισσοτεροι φανταζομαι αναγκη απο εργασια για να βγάλουμε τα προς το ζειν σιγουρα ο ελευθερος χρονος να κανουμε πραγματα που μας αρεσουν δεν θα μας χαλαγε καθολου :mrgreen: αλλα αν δεν τα εχεις ετοιμα δεν σε παιρνει.

Καλημέρα,

Στην ιστοσελίδα του ΑΙΑ υπάρχει ανακοίνωση της GH για check-in agents εδώ και κάποιες εβδομάδες. Μήπως μπορεί κανείς να μας πει αν έστειλε βιογραφικό τελευταία και αν υπήρξε κάποια εξέλιξη; Απαντούν σε όλα τα μηνύματα ή μόνο αν είναι θετική η ανταπόκριση; Πήραν κανέναν τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες για αυτή τη θέση;

Ρωτάω γιατί έστειλα βιογραφικό πριν από περίπου 10-15 μέρες και δεν πήρα καμία απάντηση... Μάλλον τζίφος, ε; :(