να σας πώ κι εγώ τη γνώμη μου??
καταρχήν καλησπέρα κι ένα μεγάλο μπράβο για την ανταλλαγή απόψεων εδώ μέσα. Δεν συνηθίζω να μπαίνω στο διαδίκτυο αλλά εδώ πραγματικά παρακολουθώ πολύ ενδιαφέρουσες "συζητήσεις" και σας βρίσκω όλους αξιόλογους.
Μπήκα αρχικά εδώ λόγω του οτι μου παρουσιάστηκε εντελώς τυχαία η δυνατότητα να γίνω αεροσυνοδός
(αν με πάρουν τελικά).
'Εφτασα να το σκέφτομαι γιατί ήμουν απογοητευμένη απο τις δουλειές που έκανα και γιατί έκανα το λάθος να σπουδάσω κάτι που ήταν πέραν απο τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές μου,απλά και μόνο γιατί όλοι με συμβούλευαν οτι "έχει μέλλον".
Πριν βιαστείτε να με πείτε ηλίθια, στην ηληκία των 17 δεν μπορούσα να ξέρω τι θα ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή.
Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές. Και ναι,οι πιο πολλές δεν μου άρεσαν.Και ναι,οι συνθήκες συνήθως ήταν άσχημες.
Για να καταλήξω, είναι πολύ σημαντικό το επάγγελμά σου να το αγαπάς και να μην βρέθηκες στην ποιαδήποτε θέση κι εταιρία λόγω του οτι δεν είχες να κάνεις κάτι άλλο ή γιατί πιστεύεις οτι έτσι θα βγάλεις χρήματα.
Θέλω να πιστεύω οτι πιλότοι γίνονται όσοι αγαπούν τα ταξίδια και εννοείται τα αεροπλάνα. Πουθενά στην Ελλάδα δεν πληρώνεται τελικά κανείς καλά,εκτός κι αν έχει δική του επιχείρηση ή ασχολείται με τον τουρισμό,που κι εκεί παίρνει κανείς άλλα ρίσκα.
Συμφωνώ οτι αν πληρώνεσαι καλά έχεις κι ένα κίνητρο να προσπαθείς αλλά και πάλι αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις πάλι θα γκρινιάζεις (σας μιλάω απο πείρα)
Το να είσαι πιλότος είναι ένα πολύ ωραίο και αξιοσέβαστο επάγγελμα, όχι τόσο του prestige ή της στολής βέβαια (!) αλλά λόγω της υπευθυνότητας και σοβαρότητας που αυτό απαιτεί (όπως και των δυσκολιών που ένας φίλος προανέφερε)
'Οσο για την Α3, σαν επιβάτης είμαι πολύ ευχαριστημένη και βλέπω οτι γίνονται σημαντικές προσπάθειες απο την εταιρία αυτή. Είναι και μία σχετικά καινούρια εταιρία, δεν μπορεί κανείς λοιπόν να απαιτήσει έναν παχυλό μισθό.. 'Αλλωστε,λόγω κάποιου γνωστού μου που δούλευε 26 χρόνια στην Alitalia, οι αστρονομικοί μισθοί σε αυτό το επάγγελμα ήταν μια φορά κι έναν καιρό... Τώρα δεν υπάρχουν πια,ούτε στο εξωτερικό.
Αυτά απο μένα και σόρυ για το μεγάλο κείμενο (αν μπήκε κανείς στον κόπο να το διαβάσει!!

)