Σχέδιο 5 σημείων για την Ολυμπιακή

• Thread starter Thread starter vagelist
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
A300":b4t7vf5d said:
Nαι, απολιτική στάση φίλε computerize. Το αναγνωρίζεις. Πάντα υπάρχει όμως χρόνος για αλλαγή .Ό,τι χρειαστείς.8)

Φίλε Α300,

Επιτέλους διάβασα κάτι ενδιαφέρον στο φόρουμ, που πρέπει να διαβάζουν οι περισσότεροι των μελών για να ερεθίζονται ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ και να μορφώνονται για να έχουν πιο εμπεριστατομένη άποψη , αφού από,τι αντιλαμβάνομαι τα περισσότερα των μελών είναι σε στάδιο σπουδών, για να μην αναφερθώ στους επι παντός επιστητού καμιά 10/ριά "άσχετους " που τοποθετούνται σε όλα τα αεροπορικά και μη θέματα του φόρουμ, για να περνάνε την ώρα τους.
Συγχαρητήρια για τις ρεαλιστικές και ταυτόχρονα κοινωνιολογικές σου τοποθετήσεις και αναλύσεις.
Ο Αριστοτέλης είπε αιώνες πρίν " Τά πάντα είναι πολιτική"
Πολύ σωστά αναφέρεσαι για την ΟΑ και αν δεν πιάσεις τον "μύτο της Αριάδνης" με τέτοια σοβαρή ανάλυση ,δεν μπορείς να πας πιο πέρα για να δούμε αν μπορεί πραγματικά να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, πάντα βέβαια μέσα στο πεδίο της ελεύθερης αγοράς και οικονομίας, με τους εκάστοτε γελοίους που μας κυβερνάνε και στη γελοία ΕΕ που μας "βάλανε ", βλέποντας μόνο το τυρί και όχι τη φάκα.

Συγχαρητήρια και πάλι,

ECO

Χμμ!Σίγουρα έχει και πολιτικές πτυχές το θέμα της ΟΑ.Σε αυτό είμαι και γώ σύμφωνος, όπως και όλες οι ΔΕΚΟ άλλωστε.
Αλλά τώρα να παραμένουμε "κολλημένοι" μόνο σε αυτές, δεν το βρίσκω και τόσο εποικοδομητικό, όπως και πολλοί εδώ μέσα.Εδώ μιλάμε για ένα σχέδιο, από τα πολλά που έχουν κατά καιρούς ακουστεί, που ίσως γίνει!Με πολλές πιθανότητες να είναι άλλη μια "μούφα" είδηση...Γιατί Α300 και ΕCO αφού θέλετε να πάει αλλού η συζήτηση δε ανοίγετε ένα νέο θέμα, μετά από συνενόηση με τoν admin, να αναλύσετε ότι πολιτικό θέλετε?
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν όλα τα θέματα της ΟΑ να καταλίγουν σε φιλοσοφικές συζητήσεις, υποθέσεις ή ακόμη και όνειρα!!!(θερινής νυκτός)
Δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με πολλές απ΄τις απόψεις σας, απλά δε κολλάνε, και θα έλεγα ότι προκαλούνε κιόλας.

Υ.Γ. Να σε δώ σε πιό λαγούμι θα ήσουν κρυμένος αν η Ελλάδα ήταν εκτός ΕΕ, και όχι μόνο εσύ!
Συγνώμη για το οφ, υπάρχουν και τα prive μηνύματα...

Αγαπητέ Flightnumber,

Μου αρέσει αυτή η κουβέντα και ο αντίλογος με αντιπαραθέσεις και τεκμηριωμένες απόψεις.
Ξεκαθαρίζω όμως κάτι, μην θεωρηθεί ότι υπάρχει "κόντρα" με άλλες απόψεις των δικών μου υποστηρίζοντας σκόπιμα του Α300.Δεν γνωρίζω τον Α300, όμως λέει και αναλύει απλά κάτι σοβαρό!!
Το θέμα λοιπόν είναι καθαρά πολιτικό!!Επειδή όμως αναχωρώ για δουλειά στο εξωτερικό για μια βδομάδα, επιστρέφοντας μπορούμε να κάνουμε ένα αποκλειστικό τόπικ για το θέμα, αφού το επιτρέπει το φόρουμ με αφορμή την ΟΑ.
Επίσης ,επειδή είμαι κάποιας ηλικίας ( 59 ), μικρότερος ίσως όλων υμών, σου λέω ότι το 1968 η Διπλωματική μου ήταν " Η ΕΟΚ και το μέλλον της για την Πολιτική και Νομισματική ένωση κλπ.
( Επειδή όμως λατρεύω την Αεροπορία και λίγο κοντά στο χώρο,γι'αυτό έγινα μέλος στο παρόν φόρουμ για να εκθέτω κι εγώ τις απόψεις μου περί Αεροπορικώ θεμάτων ).
Θα σου πώ λοιπόν ότι τότε πίστευα για την Ελλάδα >> Ναι στην τότε ΕΟΚ/τελωνειακά κλπ, Ναι στην ΕΕ αργότερα,ΟΧΙ στην Νομισματική ενωση ( αυτό ήταν το τυρί , για να μπούνε όλοι στη φάκα των Μεγάλων και της ομογενοποίησης, κυνηγώντας όλοι οι μικροί , την ανάπτυξη χωρίς ποτέ καταφέρνουν ουσιαστικά τίποτα, σαν να κυνηγούν την σκια των )
Θα σου πω λοιπόν τις απόψεις μου και ίσως να μην ήμασταν σήμερα σε λαγούμια, αλλά καλύτερα.

Γειά σας

Η ποιοτητα ζωής του μέσου έλληνα πιστέυω δεν το αμφισβητεί κανένας μας έχει σαφώς βελτιωθεί και αυτό κυρίως χάρη στα χρήματα της ΕΕ. Για φαντάσου τους αγρότες χωρίς επιδοτήσεις, πόσα εργοστάσια θα είχαν χτιστεί σε περιοχες με πρόβλημα ανεργίας αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις, πόσα έργα θα είχαν γίνει, χωρίς τη συμβολή της ΕΕ. Ακόμα και για να πάρουμε καινούργια λεωφορία πληρώνει κατά 50% η ΕΕ. Δεν υπάρχει μεγάλο έργο στην Ελλάδα - εκτός ίσως από τα ολυμπιακά - που να μην είχε μέσα την εμπλοκή της ΕΕ.
Νομίζω όμως οτι εκεί που όλοι μα όλοι γελαμε είναι η σκέψη οτι αν είχαμε κάποια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, π.χ. Κουμουνισμό, θα είμασταν σε καλυτερη θέση από οτι είμαστε τωρα. Η πράξη έχει αποδείξει οτι θα είμασταν κάου μεταξύ Γιουγκοσλαβίας -το ευτυχεστερο σεναριο- και Αλβανίας. Δυστυχως και το εννοω αυτό, το συστημα στην πραξη δεν είχε επιτυχή αποτελέσματα όπου και αν εφαρμόστηκε. Δεν βρήσκω το λόγο γιατι να διαφέρει η Ελλαδα.
Επειδη καποιοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν ήταν τουλάχιστον υποτιμητικοί για κάποιους που ναι μεν δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά τουλάχιστον τους σεβομαι σαν παρουσία στο φόρουμ, εκτός και αν υπάρχει σχετικό thread στο φόρουμ κάθε αναφερα σε τετοια θέματα και κυρίως από τους δύο συγκεκριμένους νεους στο φόρουμ θα αγνοείται πλήρως από τη μεριά μου. Ηδη αλλωστε από οτι βλέπω πολλοί άλλοι το εφαρμόζουν. Το αυτό καλώ να πράξουν και οι υπόλοιποι (όσοι τουλάχιστον ενοχλούνται από αυτή τη συμπεριφορά και το δογματισμό).
THE END

To "σχέδιο 5 σημείων" είναι για γέλια.
Πρόκειται για το προεκλογικό σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος απο τις ...περασμένες εκλογές με μόνο σκοπό να έχει "την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο". Αφου δούλεψε στις προηγούμενες εκλογές και μας ψήφισαν αρα είναι καλό, ας τους το ξαναπούμε και γι αυτές που έρχονται...

Οσο για το off topic θέμα της πολιτικής, ας πώ κι εγώ τη γνώμη μου. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι αν δεν είχαμε μπει στην ΟΝΕ και είχαμε ακόμα δραχμή, με το πετρέλαιο στα 77 δολλάρια το βαρέλι ο πληθωρισμός θα ήτανε 150%! Είμαι κι εγώ αρκετά μεγάλος και το έχω δεί πολλές φορές το έργο.

Ελπίζω τώρα, τα άτομα που έτρεχαν στην αρχή και με κατηγόρησαν, να κατάλαβαν γιατί έγραψα αυτά που έγραψα στην πρώτη σελίδα. Η συζήτηση έχει ξεφύγει κατά πολύ από το αρχικό θέμα, μιας και τώρα έχουμε ΟΝΕ, ΕΟΚ, ποιότητα ζωής και δεν συμμαζεύετε!

Για την Ολυμπιακή ... κανείς δεν μιλάει πλέον! Αυτός και ο λόγος που μπαίνει κλειδαριά!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.