Σχολές σχετικές με την αεροπορία και επαγγ αποκατασταση!

• Thread starter Thread starter Stelios V
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Stelios V

Νέο μέλος (Tourist)
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgts
Γεια σας, είμαι ο Στέλιος και ειμαι 17 χρονων. Φέτος ξεκινώ την 3η λυκείου και προσπαθώ να ψαχτώ λιγο σχετικά με το αντικείμενο. Παρόλο που είναι το ονειρό μου, αποκλειω την σχολή ικαρων καθως εχω μυωπία. ΘΕΛΩ στην ζωη μου να ασχοληθώ με αεροπλάνα! Γιαυτό και ερωτώ:

Κοιτάζοντας γρηγορα σε ενα μηχανογραφικό ή στις βάσεις κάποιας χρονιάς παρατηρει κάποιος μερικές ακόμα σχολές σχετικα με αεροπλάνα, όχι πιλότων ομως... Αυτ'α που ρωτώ είναι:
1. Πληροφοριες αν γνωριζει κανείς σχετίκα με την σχολή ΣΤΥΑ (μισθός, αντικείμενο κλπ)
2. Έχω ακούσει ότι αν πάρεις το ATPL το να βρεις δουλειά, τουλάχιστον στην χώρα σου, είναι πολύ δύσκολο, καμιά Κίνα και πάλι δυσκολα.
3. Είδα ένα ΤΕΙ με πολύ χαμηλή βάση καπου σε κάποια πόλη: Τμήμα Τεχνιικών Αεροσκαφών, καμιά πληροφορία? (επαγγελματικη αποκατασταση, θεμα κλπ)
4. Που μπορεί κάποιος να πάρει το ATPL στην Ελλάδα και,γιατί οχι, στο εξωτερικο και πόσα πρέπει να σκάσει (πολλα ε?)
5. Ένα ΑΕΙ μηχανολόγων στην Πάτρα έχει πλεόν και τμήμα αεροναυπηγηκής... Αξίζει? Επαγγελματική αποκαταστασή?

Αυτά, προς το παρόν, οποιοδήποτε τιπ, πληροφορια κλπ δεκτό! Βρίσκομαι και εγω σε ψάξιμο αυτήν την στιγμή οπότε μην νομίζετε οτι δεν το εψαξα και απλά ρωτάω!

Όσο αφορά την 1η ερώτηση, οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ είναι υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν εξειδίκευση σαν οπλουργοί,μηχανικοί αεροσκαφών,ηλεκτρονικοίκλπ
Για την ερώτηση του κόστους , στην Ελλάδα υπάρχουν σχολές FTO-TRTO όπου ξεκινάς από 0 ώρες μέχρι f ATPL(frozen) και θα σου κοστίσουν ανάλογα από 48000-62000 ευρώ.Στο εξωτερικό θέλει πολύ καλό ψάξιμο και συνυπολογισμό και άλλων εξόδων.
Για περισσότερα ακολούθα τα παρακάτω λινκ.Καλή τύχη φίλε σε ότι και εάν επιλέξεις

για ΣΤΥΑ>>> http://www.haf.gr/el/career/academies/stya/
για μηχανικός αεροσκαφών>>>> viewtopic.php?f=24&t=4295
viewtopic.php?f=24&t=6885
viewtopic.php?f=24&t=6286
viewtopic.php?f=24&t=7213

Να σου πω την αληθεια φιλε μου στο σαητ της haf κοιταξα και εγω και δεν βοηθαει αρκετα. Τα τοπικς που μου εδωσες φαινοντε ωραια και θα τα ξεψαχνισω! Σ'ευχαριστω πολυ!