Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για σε όλους ,

Είμαι νέος σε αυτό το forum και δεν ξέρω παρα πολλά , διάβασα μονο 2 σελίδες γιαυτο αν υποθήκαι αυτή η ερώτηση απολογούμαι.

Είμαι Κύπρο , αλλα έχω Ελληνική Υπηκότητα και γεννήθηκα Ελλάδα , έχω όλα τα ελληνικά χαρτιά και ότι δήποτε ελληνικό .

Θέλω να μπω στην Σχολη ικάρων , γίνετε να το κάνω από την Κύπρο ;
Η πρέπει αναγκαστικά να δώσω μονο πανελλήνιες;

Γεια σας παιδιά , είμαι νέος στο forum , σε ενα χρόνο δίνω πανελλήνιες και με ενδιαφέρει η σχολή Ικάρων..Απο μικρός ήθελα να γίνω πιλότος αλλά ανέβασα μυωπία και στρέφομαι προς το επάγγελμα του μηχανικού..Οι βασεις κυμαίνονται γύρω στα 19.000 αλλά άκουσα ότι ένας γνωστος ενος φιλου μου περασε με 15.000 (?) στην σχολη ..Ισχύει κάτι τέτοιο ?
Ευχαριστώ.

Μηπως ειναι ειδικη κατηγορια πολυτεκνος κτλ?

Ναι είναι πολύτεκνος αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά στα μόρια...Μήπως υπάρχει τμήμα υπομηχανικών στην σχολή που να έχει γυρω στα 15.000 μορια ?

Υπάρχει η ΣΤΥΑ που είναι γύρω στο 16,5 και είναι υπαξιωματικοί.
Σχολή ικάρων με 15000 όχι δεν υπάρχει.

Η ειδική κατηγορία 3648/β (άρθρο 11, παράγραφος β του νόμου 3648 του 2008 ΦΕΚ 38/Α) πήρε ένα άτομο στη ΣΜΑ το 2013 με 13050 μόρια αλλά είναι πολύ ειδική κατηγορία:

i. Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.

ii. Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

iii. Τέκνα Ελλήνων Μόνιμων Στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.

Η ειδική κατηγορία 3648/α:
i. Τέκνα πολυτέκνων.

ii. Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

το 2013 είχε 13 άτομα στους ιπτάμενους με τον τελευταίο στα 16140 μόρια και 3 άτομα στη ΣΜΑ με τον τελευταίο στα 18548 μόρια

Σχολη Ικαρων Σταδιοδρομια

Ηθελα να ρωτησω αν ενας αποφοιτος της σχολης ικαρων εχει ζητηση απο της αεροπορικες εταιρειες, και αν σε εκπαιδευουν οι ιδιες με δικους τους πορους για την αποκτηση των καταλληλων πτυχιων που απαιτουνται για την πολιτικη αεροπορια ή πρεπει να πας σε σχολη να παρεις τα παρεις και κατοπιν να κανεις αιτηση

Re: Σχολη Ικαρων Σταδιοδρομια

Απο την Πολεμικη Αεροπορια δεν παιρνεις πτυχιο αναγνωρισμενο απο την ΥΠΑ. Αυτο που συμβαινει ειναι οτι η ΥΠΑ υπογραφει κατα καιρους μνημονιο με την Πολεμικη Αεροπορια για αναγνωριση στρατιωτικης προυπηρεσιας και εκδοση πολιτικων πτυχιων στους ιπταμενων. Οι προυποθεσεις ομως απαιτουν πολλα χρονια προυπηρεσιας στην Πολεμικη Αεροπορια για την εκδοση του πτυχιου (π.χ. 1000 ωρες κυβερνητη σε στρατιωτικα αεροπλανα). Πρακτικα δηλαδη πρεπει να περασουν πολλα χρονια στρατιωτικης προυπηρεσιας για να καταφερεις να βγαλεις πολιτικο πτυχιο στο στρατο και τοτε ειναι αργα για να ξεκινησεις νεα καριερα. Συνηθως δεν ειναι ευκολο στα 40 να παρατησεις μια δουλεια που κανεις μια 20ετια και να ξεκινησεις απο το μηδεν.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου εχεις δικιο, επεισης διαβασα σε μια ιστοσελιδα οτι το οριο μυωπιας ειναι 0,25 για το δεξι και 0,75 για το αριστερο ματι. ισχυει αυτο η δεν πρεπει να υπαρχει ιχνος μυωπιας?

Αν και πρεπει να εχει βγει καινουργιο προεδρικο διαταγμα για τις ιατρικες απαιτησεις φετος, αυτο που ισχυε εως τωρα ειναι καθολου μυωπια και στα 2 ματια σαν ικαρος (ισως να αφηναν αν ειχες το πολυ 0.25). Μετα τη σχολη σαν αξιωματικος το οριο ειναι 1 βαθμος. Διακιολογουν δηλαδη καποια μικρη εμφανιση μυωπιας εφοσον τελειωσεις τη σχολη.