Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για τα όρια αθλημάτων δες εδώ, το ότι είσαι κοπέλα δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις ως πιθανό εμπόδιο.
Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων υπόκεινται σε επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής. Τα αποτελέσματα υγειονομικών και ψυχομετρικών τα μαθαίνεις σχεδόν αμέσως όπως έγραψε ο koulis. Τα αποτελέσματα για τα αγωνίσματα τα μαθαίνεις στο γήπεδο (ή στην πισίνα) μετά τη δοκιμασία.
Κάτι πολύ σημαντικό, αν ενδιαφέρεσαι για Ιπτάμενος, που ίσως δεν το ξέρεις είναι η οπτική σου οξύτητα να είναι άριστη. Αν έχεις μυωπία τότε το ξεχνάς (ή ψάχνεις παραθυράκια)
Το βασικότερο για την εισαγωγή είναι διάβασμα!

Σας ευχαριστω πολυ για τις συντομες απαντησεις...επισης εχω αλλη μια απορια.Εχω διαβασει ολες τις σελιδες που αφορουν αυτο το θεμα αλλα δεν εχει αναφερθει απο πιο πεδιο με το καινουργιο συστηα περνας στις στρατιωτικες σχολες;Επισης αν μπορειτε να μου δωσετε μια κατασταση των υγεονομικων εξετασεων γιατι οπου και αν εψαξα δεν βρηκα αναλυτικα τι ζητουν!
ευχαριστω προερετικα για την απαντηση σας

Ζούμε σε μια χώρα που το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τι θα εφαρμοστεί για τους μαθητές που φέτος πηγαίνουν στη Β' Λυκείου και του χρόνου θα εξεταστούν σε πανελλήνιες με το νέο σύστημα εξετάσεων και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές. Φήμες μόνο ότι θα υπάρξει ξεχωριστό πεδίο αποκλειστικά για τις στρατιωτικές σχολές.
Για τις υγειονομικές εξετάσεις δες εδώ τις παραγράφους 8-13 στη σχετική προκήρυξη. Είπαμε, οι υποψήφιοι ιπτάμενοι (παράγραφος 11) κάνουν επιπλέον εξετάσεις (δε γράφει ποιες είναι, γνωρίζω ότι μια σίγουρα είναι ο έλεγχος οπτικής οξύτητας κι αν έχουν κάνει laser) στο κέντρο αεροπορικής ιατρικής του 251 ΓΝΑ.

Σας ευχαριστω πολυ.
Νομιζω οτι σας επριξα λιγο αλλα εχω αλλη μια απορια :D
Οι βαθμοι μ κυμενονται μεταξυ 18.5-19.5 και γενικα δν ειχα ποτε προβλημα υγειας. Εξετασεις οφθαλμολογικες ομως εχω να κανω απο μικρη.Βλεπω τελειως καθαρα αλλα σε περιπτωση που εχω ελαχιστη μυωπια μπορω να κανω διορθωτικη εγχειρηση; Εχω ακουσει οτι απο περυσι επιτρεπονται τετοιου ειδους εγχειρησεις αλλα δεν ξερω αν ισχυει

Ενώ μέχρι πέρσι η προκήρυξη ήταν ξεκάθαρη, η φετινή προκήρυξη (για τους εισακτέους 2014) είχες (εσκεμμένες προφανώς) ασάφειες στο θέμα των διορθωτικών επεμβάσεων στους υποψήφιους ιπτάμενους. Δε γνωρίζω τι ίσχυσε τελικά.
Αφού είσαι ακόμη στην Α' Λυκείου έχεις καιρό να δεις πώς θα είναι η προκήρυξη τις επόμενες χρονιές και πως θα εξελιχθεί η όρασή σου.

Σε ευχαριστω πολυ.
Διαβαζα τα ορια για την σωματικη διαπλαση και ελεγε οτι δεν πρεπει να εισαι κατω απο 64 κιλα.Εγω ειμαι ακριβως 64 κιλα και εχω υψος μεχρι τωρα 1,67.Ωστοσο δεν φαινομαι ευσομη αλλα μπορει η μαζα μου να ειναι περισσοτερη απο οσο λεει.Υπαρχει προβλημα;

Ωστοσο δεν φαινομαι ευσομη αλλα μπορει η μαζα μου να ειναι περισσοτερη απο οσο λεει.Υπαρχει προβλημα;
Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείς. Τουλάχιστον 64 κιλά λες ότι γράφει η προκήρυξη (δεν την έχω δει) κι εσύ είσαι στο κατώτερο όριο. Άρα μάλλον χρειάζεται να παχύνεις.
Προσθήκη: Αυτό γράφει η προκήρυξη. Ύψος στις υποψήφιες γυναίκες ιπτάμενους τουλάχιστον 1 μέτρο και 65 εκατοστά. Βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται το κατώτερο όριο ύψους για τους άντρες να είναι 1 μέτρο και 70 εκατοστά! Ενώ το ανώτερο όριο ύψους και για τα δύο φύλα είναι 1 μέτρο και 90 εκατοστά. Ο άντρας με ύψος 1,65 δε φτάνει να δει έξω από το cockpit ενώ η γυναίκα των 1,65 φτάνει;
(3) Επίσης ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του /της υποψηφίου/ας σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του/της σε μέτρα, για μεν τους άνδρες πρέπει να είναι από 19 έως και 27 Kgr/m2 για δε τις γυναίκες από 18 έως και 25 Kgr/m2. (Παράδειγμα: Υποψήφιος ύψους 1,75 μ και βάρος 74 χγρ έχει ΔΜΣ 74/(1,75 x 1,75) = 24,16.)

Γεια σας και παλι!Αρχικα καλο μηνα . :D
Προσφατα εμαθα κατι που μου εκοψε τα φτερα :( ωστοσο ελπιζω να μην ισχυει.Ειχα μια συζητηση με μια συνταξιουχο υπαξιωματικο της πολεμικης αεροποριας η οποια μου ειπε οτι απο τους αποφοιτους ιπταμενους ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ τελικα πιλοταρει ενα οι υπολοιποι παιρνουν καποιες θεσεις σε γραφεια , στους πυργους ελεγχου κ.α. Αυτο δεν ειναι λιγο αδικο ομως; Να πεθαινον στο διαβασμα και στο αγχος αυτα τα παιδια εχοντας ενα ονειρο και ενω αποφοιτουν και πλεον σχεδον το εχουν πετυχει τελευταια στιγμη να χανονται ολα; :wall: Μπορει να εχουν και παλι το μισθο τους αλλα ποιον κοροιδευουμε τωρα; Κανενας δεν σκεφτεται τα λεφτα σαυτη την σχολη αλλα την εμπειρια! Υπαρχουν παιδια με τοσες δυνατοτητες που απορριπτουν σχολες και σχολες με τεραστιους μισθους για να πιλοταρουν ενα αεροσκαφος . Και τελικα καταληγουν σε ενα γραφειο!ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ
Πραγματικα ελπιζω κατι τετοιο να μην ισχυει.
Παρακαλω οποιος ξερει κατι σχετικο να μου απαντησει.
Ευχαριστω

Κοριτσάκι μου δεν γίνεται αν όσοι «πέθαιναν» στο διάβασμα και έχουν το μεράκι να γίνουν ιπτάμενοι μαχητικών α/φ επειδή επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Ικάρων, να το καταφέρουν κιόλας!
Πριν κάποια χρόνια, υιός συγγενούς μου με κέφι και μεράκι, άριστος μαθητής, ( του 20) , άριστης φυσικής κατάστασης, μεταξύ των πρώτων στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Σχολή Ικάρων, μετά από λίγο καιρό από την έναρξη της πτητικής εκπαίδευσης, ενώ συνέχιζε να είναι μαθητής του 20 στη θεωρητική εκπαίδευση, στη πτητική εκπαίδευση ήταν «κουμπούρας», με αποτέλεσμα να διακόψει και μετά από δυο χρόνια πήγε συνειδητά πλέον Πολυτεχνείο.