Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω να δω προκύρηξη στρατιωτικής σχολής πολλά χρόνια και δεν ξέρω να σου απαντήσω στα ερωτήματά σου.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις αύριο στο αρμόδιο γραφείο ενημέρωσης κοινού της Π.Α.

Ζητάνε να ξέρεις Αγγλικά πριν μπεις στη σχολή;Αυτό παλιά δε συνέβαινε.Όσον αφορά τα ιατρικά ήξερα ότι σε εξετάζουν στο 251 ΓΝΑ δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει.Αλλά τηλεφώνησε αύριο το πρωί να μάθεις επισήμως τι ισχύει.

Σε υπερευχαριστώ luz για την γρήγορη ανταπόκρισή σου :thx: :D :) :great: .

Θα τηλεφωνούσα ούτως ή άλλως για πληροφορίες στους αρμόδιους. Βέβαια αυτό που ζητάω την παρούσα χρονική στιγμή είναι να μάθω ΤΑ ΠΆΝΤΑ από κάποιον μεγαλύτερό μου που τα πέρασε όλα αυτά. Δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό συμμαθητή ή φίλο που να ήθελε ή να θέλει Ικάρων για να μου λυθούν οι απορίες. :(

Καλησπέρα, είμαι μελλοντικόςυποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων και θα ήθελα
να πληροφορηθώ για μερικά θέματα γύρω από την πολεμική αεροπορία. Αρχικά θα
ήθελα να μάθω αν όλα τα ατομα που εισαγονται στη σχολή μετα από καποιο
χρονικο διαστημα πετουν με τα πολεμικα αεροσκαφη και ποσο είναι το χρονικο
διάστημα που μεσολαβει μέχρι την πρώτη πτήση. Τελος αν σας ειναι ευκολο και
γνωριζεται (οχι ο,τι με ενδιαφερει και τοσο πολυ, αλλα ζουμε σε καιρους που
μας επιβαλλουν να λαμβανουμε υποψη μας και το οικονομικο μερος) το μεσο
μισθο ενος πιλοτου της πολεμικης αεροποριας. Ευχαριστω εκ των προτερων και
θα με ευχαριστούσε πολύ να μου γνωστοποιήσετε τα παραπάνω.

Φίλε air dominant τα ερωτηματα που θετεις αλλα και αλλα πολλα που σε αφορουν απαντώνται πιο πανω σε αυτές τις 24 σελίδες. Επίσης στην σχολή ικάρων αν το googlareis θα διαβάζεις για το τι περιλαμβανει το καθε εξαμηνο εκει περα. Έχοντας ψάξει αρκετά για το θέμα ( καθώς είμαι και εγώ υποψήφιος) ξερω ότι η εκπαίδευση χωρίζεται σε κάποια στάδια εκ των οποίων το τελευταίο είναι το πτητικό κομμάτι. Αν κριθείς ικανός σε αυτό τότε έχεις ολοκληρώσει την σχολή ικάρων, και έχεις τον βαθμο του ανθυποσμηναγού. Τώρα το αν θα μπεις σε κάποια μοίρα με f16 ή mirage που θέλουμε όλοι μας ( ιδανικη περιπτωση) αυτο κρίνεται απο καποιους παραγοντες οπως: το ποσο καλος μαθητης ησουν στην σχολη, με ποια σειρα βαθμου την τελειωσες, δυστυχώς μέσο, και κυρίως απο τις δυνατοτητες επανδρωσης καθε μοιρας. Αν με το καλο μπουμε ( και εγω δινω φετος) το πρωτο πραγμα που θα κανω καλα ειναι να βγαλω καλο βαθμο και μετα να κοιταξω τα αλλα. Εχω φιλο του οποιου ο πατερας τελειωσε δευτερος την σχολη και τον βαλαν στα f16, έχω μιλησει και με ικαρο που τελειωσε νομιζω δευτερος η τριτος την σχολη και μπηκε στα πυροσβεστικά. Δεν ειναι υποτιμητικο τα πυροσβεστικά απλα ηθελε τα f16 οπως ολοι αλλωστε. Οι συγκιριες δεν του το επετρεψαν τουλαχιστον για τωρα.

Ως προς τα χρήματα φίλε συνομιλικε ενα πραγμα σου λεω. Δεν το κανω για τα λεφτα. Ειλικρινα το κανω γιατι μαρεσει το αεροπλανο. Και μην περιμενεις απο τους 300 να σου δωσουν περισσοτερα γιατι αυτοι δεν νιωθουν τι παει να πει πιλοτος. Δυστυχώς. Οποτε και 500€ να περνω δεν πολυ με νοιαζει. Αυτα βεβαια τα λεω τωρα που δεν εχω και οικογενεια να θρεψω αλλα θα δειξει.

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και τις ευστοχες απαντησεις Σαββας18. Μηπως γνωριζεις επισης ποσο συχνα γινονται μεταθεσεις απο τη στιγμη που θα φερεις εις περας την απαιτουμενη εκπαιδευση και μεταξυ ποιον μοναδων;
Οι μεταθεσεις εξαρτωνται και απο την ειδικοτητα που καποιος εχει αποκτησει, σωστα;

Δυστυχώς φίλε μου για μεταθέσεις δεν γνωρίζω πολλά. Ίσως κάποια αλλά όχι στα σιγουρα. Οποτε, καλύτετο θα ήταν να σε συμβουλέψει κάποιος άλλος απο εδω μέσα ( ενδεχομένως ικαρος αν υπαρχει) που γνωριζει στα σιγουρα.
Γιατι όμως προστρέχεις τόσο πολύ; Ήρεμα γράψε καλά στις πανελληνιες και όλα τα άλλα ειναι μπροστα σου. Εγω δεν σκεφτομαι καν αν θα παιρνω μεταθεσεις η οχι. Μια συμβουλή: Μην κανεις μακροπροθεσμες ασημαντες σκέψεις γιατι δεν ξερεις ποτε πως θα μας τα φερει η ζωη. Προσοχη δεν λεμε μην κανεις ονειρα αλλα εγω δεν το σκεφτομαι καν αυτο το κομματι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Μου αρεσει το να πεταω και αυτο θελω...τωρα το που θα παω.....ΝΑ
Συγνωμη κιολας :)

Σωστο σε βρισκω φιλε μου. Αλλα θελω να γνωριζω ολες τις πτυχες του επαγγελματος που θα ακολουθησω. Μου αρκει να πεταω, ωστοσο αυτο μεχρι καποια ηλικια, απο κει και περα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που θα πρεπει να λαβω υποψη μου. Παρ' ολα αυτα σε ε6χαριστω ακομη μια φορα και σου ευχομαι καλα αποτελεσματα και να πραγματοποιησεις τους στοχους που εχεις. Αν παντως η αποφασιστηκοτητα σου ειναι 100% αληθινη δεν εισαι καθολου μακρια απ την επιτευξη αυτων :)

Ζήτω εξαρχής συγνωμη για αυτά που θα πω,αλλά θέλω να μεταφέρω τα λόγια κάποιου φίλου μου που με ρώτησε για την σχολή Ικάρων και ενδιαφέρεται. Ξέρω ότι είναι βλακώδης η ερώτηση μου αλλά δεν φταίω εγώ.

Λοιπόν: << Όταν τρως το φαγητό σου είτε πρωινό,είτε μεσημεριανο,είτε βραδυνό αν κανείς θόρυβο όταν τρως σου λενε τιποτα οι εκπαιδευτές σου;;;

Θέλω αν υπάρχει εξήγηση να μου απαντήσετε γιατί μου έχει ζαλίσει το μυαλό κάθε φορά δηλαδή που τον συναντώ με ρωτάει αυτό το πράγμα...

ΥΓ. Προς τον διαχειριστή και τους συντονιστές: Πραγματικά δεν φταίω εγώ αλλά αν σας φαίνεται επιπόλαιο και βλακώδες αυτό να το διαγράψετε...

Ευχαριστώ...

air dominant άπαξ και μπεις στη σχολή Ικάρων,τμήμα Ιπταμένων,πετάς από το πρώτο έτος.Στην αρχή με τα Cessna T-41 Mescalero.Αρχικά με εκπαιδευτή για να διαπιστώσουν αν έχεις ιλίγγους κλπ και μετά μόνος σου.Σε κάθε έτος έχει πτητική εκπαίδευση στην Καλαμάτα.Δεύτερο και τρίτο έτος με τα Τ-6 Texan και στο τέταρτο με τα Τ-2 Buckeye.Μόλις αποφοιτήσεις επιτυχώς από τη σχολή πας ξανά στην Καλαμάτα για προκεχωρημένη εκπαίδευση με τα Τ-2.Και αφού γράψεις κάποιες ώρες πας στη μοίρα για την οποία έχεις επιλεγεί.Φυσικά σε ρωτάνε πού θέλεις να πας αλλά αν μαζευτούν π.χ 80 άτομα για Μ2000 κάποιοι θα πάνε σε F16.Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τη βαθμολογία σε όλη τη σχολή και φυσικά με την άποψη των εκπαιδευτών.Για το οικονομικό κομμάτι που ρώτησες δεν ξέρω τι μισθούς παιρνουν,αλλά σίγουρα καλύτερους απ΄ότι στον Ιδιωτικό τομέα.

Οταν φοιτας σε μια στρατιωτικη σχολη, οχι απλα δε κανεις θορυβο αλλ το πως θα φας αναγραφεται σε κανονισμο. Ακομα κ το πως θα κοψεις τη μπουκια το ψωμι με το χερι σου η το πως θα καθαρισεις ενα μηλο. Στη σμυ αυτα εφαρμοζονταο στο επακρο. Για την ικαρων ακριβως δε ξερω. Παντως καλο ειναι τα νεα παιδια που σκεφτονται την ικαρων να καταλαβουν οτι πρωτα θα ειναι στρατιωτικοι κ μετα πιλοτοι. Να σκεφτουν δλδ αμα τους ταιριαζει η κουλτουρα του στρατού γτ δεν ειναι για ολους